Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Nem tudom mit tegyek, a...

Nem tudom mit tegyek, a kislányom most lett 3 éves,4 napja járunk oviba, napi 2 órára. Normális, hogy már most a nevelési tanácsadóba küldenek vele?

Figyelt kérdés
Ma azzal fogadott az ovónő, hogy lehet szükség lenne elvinni szakemberhez, mert nem űl meg a foglalkozás alatt,2 percnél tovább, és nem tudnak készülni tőle az évvégi műsorra. A többi gyerek már szeptember óta ovis, van amelyik 4 éves elmúlt. Miért kell velük egy kalap alá venni? Tényleg szükség van arra, hogy ez miatt a nevelési tanácsadóba vigyem,4 nap ovi után?Azt tudom hogy van hogy agresszív más gyerekekkel,ezt észrevettem már,de gondoltam kinövi,mert mindig rászólok ha csinálja.Kicsi korától mozgékony,nagy a mozgásigénye,éjjel nagyon jól alszik,délután is.Már egyből ráfogták hogy hiperaktív.
2013. ápr. 11. 12:48
1 2 3
 1/29 anonim ***** válasza:
100%

Aláírom, hogy az óvónőnek "van szeme" kiszúrni elsőre a problémás gyereket, de azért hagyni kellene ennek a kisgyereknek némi türelmi időt.

Az indok, amiket az óvónő felhozott nevetségesen kevés.

Hogy mit tegyél? Ha egy mód lenne rá - de gondolom nincs, nem vinném oda többet, mert az óvónő ahelyett, hogy a beszokásban segítene, rögtön hárítja másra a "gondot" - ha egyáltalán van.

Én beszélgetnék az óvónőkkel, hogy szívesen elviszed a lányodat nev. tan., amennyiben 1-2 hónap után is hasonló problémákat tapasztalnak. Addig meg kéred a türelmüket.

2013. ápr. 11. 12:55
 2/29 A kérdező kommentje:
Én is így gondoltam és mondtam is,hogy nem zárkózom el a dolog elől,meg tudom hogy nem egy sarokban ülő gyerek.A másik amit nehezményeznek,hogy nem mindig néz rájuk,ha beszélnek hozzá.Én is többször mondom neki,hogy nézz rám ha hozzád beszélek,de általában elbohóckodja.És szerintük,ez sem normális.De kérdem én,akkor a szomszéd kisfiú sem normális,aki ugyanennyi idősen nem néz az anyjára mikor hozzá beszél?
2013. ápr. 11. 13:00
 3/29 anonim ***** válasza:

Szerintem meg az óvónő nem normális :)

Minden gyerek más, más igényekkel. Az én kislányom is egész nap szalad-fut-viháncol. Ilyen egy gyerek és nem hiperaktív. Elhiszem hogy az óvónőnek az lenne a legideálisabb, hogy a gyerek azt csinálja amit ő mond, és megül 40percet és bemegy helyette dolgozni is :D De neki ez a munkája, ezért fizetik. Ha nem hajlandó elvégezni és inkább másra (rád, nevelési tanácsadóra) hárítja a felelősséget, akkor az az ő baja. Keresnék másik ovit.

2013. ápr. 11. 13:05
 4/29 anonim ***** válasza:
nem normális az óvónő. Mégis mit várt, rögtön idomított gyereket kap? A 3 évesek már csak ilyenek, azért van az ovi, hogy ott tanulja meg, hogyan kell közösségben viselkedni. Ez egyáltalán nem nyomós ok a nevtanra!!!
2013. ápr. 11. 13:08
 5/29 A kérdező kommentje:
Komolyan mondom,hogy minden nap már gyomorideggel megyek érte,hogy mit panaszkodnak rá az a kemény 2 óra ottlét után. Ma is mióta ezt benyögték csak bőgök mert majdnem hogy nem normálisnak hozzák ki a lányomat.Sajnos annyira sok gyerek van a városban,és kevés ovi,hogy nem hiszem hogy áttudom máshova iratni.Jövő héttől már reggeltől lesz ebéd utánig,félek előre!
2013. ápr. 11. 13:19
 6/29 anonim ***** válasza:
Ovicsere!
2013. ápr. 11. 13:31
 7/29 anonim ***** válasza:
Milyen óvónő az, aki nem tud 2 óra hosszára kezelni egy 3 éves gyereket, aki először ment oviba? Azt hiszem egyértelmű, hogy nem a gyerekkel van a probléma. Sajnos én vagyok olyan oroszlán típus, hogy ezt a szemébe is megmondanám. Nevetségesnek tartom a panaszkodását, olyan, mintha nyíltan bevallaná, hogy fogalma sincs a gyerekekről, nem ért ahhoz, amit csinál. Komolyan nevetséges.
2013. ápr. 11. 13:41
 8/29 anonim ***** válasza:

Szerintem viszont nem ez a baj. Neked kell a sarkadra állni, kiállni a lányod mellett és helyére rakni az óvónőt. Velem is eljátszották párszor(én mondjuk nyugodt szívvel elvittem a nevelésibe, majd a papirral vissza, rögtön az igazgatohoz.

És ott elmagyaráztam, nehogy már igy akarjanak több pénzt az óvodának hogy a gyengébb gyerekeket nevelésibe küldik, ahol ha nem vagy elég talpraesett és határozott, kíhozzák hogy nem normális a gyereked.

Én a helyedbe gyorsan megy megbeszélnèm velük a dolgot, , már a jövő miatt is.

2013. ápr. 11. 13:42
 9/29 anonim ***** válasza:
* a megy szó nem kell a végére.
2013. ápr. 11. 13:44
 10/29 A kérdező kommentje:
Az az igazság ám,hogy már az első nap csúnyán néztek ránk,egy mert ilyenkor kezdünk:megyek vissza dolgozni,most lett 3 éves.A másik meg,hogy tényleg sokan vannak,csoportonként 32 gyerek.A csoport már összeszokott,szót fogad,és most beszabadult egy izgága kislány,aki most van pont a dackorszak közepén.Szóval gondolom ezért nem jó semmi nekik.És akármit próbálok a gyerekről az ovónőnek mondani,leszerel 2 perc alatt.Magától semmit nem kérdezett még róla.Szerintem én sem vagyok neki szimpatikus.
2013. ápr. 11. 13:49
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!