Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Nem tudom mit tegyek, a...

Nem tudom mit tegyek, a kislányom most lett 3 éves,4 napja járunk oviba, napi 2 órára. Normális, hogy már most a nevelési tanácsadóba küldenek vele?

Figyelt kérdés
Ma azzal fogadott az ovónő, hogy lehet szükség lenne elvinni szakemberhez, mert nem űl meg a foglalkozás alatt,2 percnél tovább, és nem tudnak készülni tőle az évvégi műsorra. A többi gyerek már szeptember óta ovis, van amelyik 4 éves elmúlt. Miért kell velük egy kalap alá venni? Tényleg szükség van arra, hogy ez miatt a nevelési tanácsadóba vigyem,4 nap ovi után?Azt tudom hogy van hogy agresszív más gyerekekkel,ezt észrevettem már,de gondoltam kinövi,mert mindig rászólok ha csinálja.Kicsi korától mozgékony,nagy a mozgásigénye,éjjel nagyon jól alszik,délután is.Már egyből ráfogták hogy hiperaktív.
2013. ápr. 11. 12:48
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:

Jajj, de örülök, hogy vannak még jópáran, akik reálisan tudnak gondolkodni! :)

Pont tegnap szóltam hozzá egy hasonló témához, majd hirtelen felbuzdulásból nyitottam neki egy új topikot, és úgy le lettem hordva mindennek, hogy hajaj.

http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__proble..

Persze, hogy nem a kislányoddal van a probléma, annyi az egész, hogy a begyepesedett, megfáradt óvónénihez képest egy gyerek persze, hogy "hiperaktív"... Biztos könnyebb lenne neki, ha idomított gyerekekkel lenne körülvéve (mellesleg az óvodában és iskolában pont ezt csinálják a gyerekekkel, pedig tudtommal az állatokat szokás idomítani...).

Én úgy gondolom, akkor egészséges, kiegyensúlyozott a gyermek, ha rohangál, kacag, pakol, felfedezi a világot stb., tehát JÓ állapotban van, gyerekként viselkedik. Számomra az olyan gyerek a "természetellenes", akire sosem kell szólni, mert mindig csendben van, és tátott szájjal hallgatja az óvónénit/tanárnénit, visszakérdezés nélkül...

2013. ápr. 11. 14:00
 12/29 anonim ***** válasza:
Ja, az lemaradt, hogy nálunk is hasonló a szituáció, bár nekünk 1 hónapba telt, mire megpróbálta az óvónénink hiperaktívnak nyilvánítani a kislányunkat, és nevelési tanácsadóhoz akart küldeni. Viszont szerencsére mi eléggé talpraesettek vagyunk, és kerek-perec megmondtuk, hogy felejtős. :D (utolsó voltam)
2013. ápr. 11. 14:03
 13/29 anonim ***** válasza:
Én óvónő vagyok ! Tudom , az hogy mi az amiért tanácsadóba kell küldeni a gyereket , van nekünk egy táblázatunk amiből egy 3 éves gyereknek meg kell felelni , ez alapján küldheti el akár 1 óra alatt is óvónő a gyereket a tanácsadóba ! É
2013. ápr. 15. 16:03
 14/29 anonim ***** válasza:
67%

Az utolsó vagyok bocsi rossz gombot nyomtam !

Én nem sok gyereket küldtem el eddig , olyan évente 2-3 gyereket ! Mivel elég egy agresszív , viselkedni nem tudó gyerek és a többire is hatással van ez ! Én nem ellened vagyok megértem amit mondasz , de amit leírtál a gyerekről hogy nem tud megülni , agresszív e szerint tökéletesen igaza van az óvónőnek , hogy elküldi !

Csak úgy elmondom ,hogy a szabályba az is benne van, hogy egy 3 éves ( kiscsoportos ) gyereknek 25 percet egy foglalkozást végig kell ülnie . Az, hogy agresszív arról te is tehetsz , mert el kell vinni haza ha bántja a másik gyereket , mert teneked se tetszene ha a gyerekedet bántanák !

2013. ápr. 15. 16:07
 15/29 anonim ***** válasza:

ezek szerint az én gyerekemet egyből diliházba küldik :)bocsi

alig várom már szeptembert

ovónő leírnád a szabályokat nekem,hogy szeptemberre beidomítsam a kisfiam

2013. ápr. 15. 16:19
 16/29 anonim ***** válasza:
Huh, nem vagy valami khm intelligens, utolsó.... "Beidomitani" a gyereket? Hat kutya az? Elég szomorú a gondolkodasod.....
2013. ápr. 15. 17:00
 17/29 anonim ***** válasza:
100%

11-12-es hozzászóló vagyok. No, engem ma hívtak be az oviba elbeszélgetésre, és nagyon erősködtek, hogy szakember, és jajajaj, és hogy 30éves tapasztalat és a többi. Holnaptól nem viszem, azon nyomban kiírattam a kislányomat.

Sajnos igaza van az utolsó előtti hozzászólónak, hiszen az óvodában is azt csinálják, idomítják a gyerekeket, csak nem nevezik nevén, helyette a "szocializáció" kifejezést használják, hiszen az mégis szebben hangzik.

Annyi a céljuk, hogy egyforma gyerekeket idomítsanak, ne legyenek kivételek, ahogy ők füttyentenek, azt tegyék a gyerekek azonnal, amit ők mondanak, és aki nem adja be a derekát, már küldik is pszichológushoz a gyereket.

Jelentem, büszke vagyok magamra: azt mondta az óvodavezető, hogy a 30 akárhány éves karrierje során én vagyok az első anyuka, aki visszautasítja a "szakember" segítségét. :D :D

Kedves óvónéni: nem gondolod túlzottnak, hogy egy 3éves gyerek 25percig üljön meg a popsiján egy hang nélkül?? Nekem ez olyan természetellenes. Valahol olvastam, hogy egy 6-7éves kisgyerek annyira fejlett, hogy kb.20 percet tud megülni egy helyben. Ennek ellenére te már a 3éveset akarod 25percre leültetni. Hagyjuk már.

2013. ápr. 15. 17:08
 18/29 anonim ***** válasza:

Elég érdekes elképzelés egy 3 évestől 25 percnyi nyugtonmaradást elvárni... Az iskolaérettség egyik feltétele, hogy a gyerek képes legyen 10-15(!!) percig önállóan lekötni megát a korának megfelelő feladatok megoldásával.

www.staff.u-szeged.hu/~mlesz/beisk.doc

2013. ápr. 15. 18:41
 19/29 anonim ***** válasza:

14. es vagyok !

Álljunk már meg egy szóra , nem azt mondtam , hogy egy szó nélkül csak azt , hogy ha foglalkozás van ( rajzolás , mese, gyurma ) akkor üljön meg !

Iskolába gyereket hogy veszik fel 45 percet kell ülni egy tanórán !

2013. ápr. 15. 22:27
 20/29 anonim ***** válasza:

14. óvónéni válaszolónak:

Az óvodai foglalkozáson való részvétel a gyereknek nem kötelező, pláne nem egy kiscsoportosnak. Ha van kedve, odamegy mesét hallgatni, rajzolni, ha nincs kedve, nem megy. Sajnos még 5 éves korban sem az (bár azt nem tudom, hogy helyi szinten az óvoda nevelési programjába ez bekerülhet-e). Ez persze probléma, mert tényleg ott az iskola, ahol már 45 perces órák vannak, de ez más tészta...

Gyakorló óvodában dolgoztam gyes előtt, igaz nem óvónőként, hanem gyógypedagógusként, úgyhogy tudom.

Az 1 órás megfigyelés, és szempontsor is sántít. Ha gyakorló pedagógus vagy, akkor tudhatod, hogy számtalan dolog befolyásolja egy kisgyerek viselkedését. Ha valaki úgy véli, hogy 1 óra alatt, vagy akár pár nap alatt - ami történetesen a beszoktatás ideje - meg tud állapítani olyan dolgot, amit normális szakember (pszichológus) sem tesz meg, akkor inkább menjen más pályára.

Kedves Kérdező! Mi a helyzet most? Történt valami változás?

2013. ápr. 16. 12:05
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!