4.5 éves gyermekem ha leszidást kap, vagy a fenekére kap, akkor magát karmolja, üti. Mit tehetek?
Figyelt kérdés
Nagyon okos, érzékeny kisfiú. Akaratos is,muszáj erős határokat húzni neki, azon belül igyekszem szabadságot adni neki. Így is sor kerül néha arra, hogy kap a fenekére, mert időnként éreznie kell, hogy vannak határok. Először persze kérem, érvelek, de néha eljutunk idáig. Minden konfliktus után kibékülünk, elmondom, akkor is szeretem, mikor ez van, de vannak dolgok, amit be kell tartania. Ezt kb 1 hónapja csinálja.Tudom azt is, hogy az akaratosság ellenére kishitű, mert türelmetlen magával, ha nem sikerül vmi, mondja ő buta, pedig sosem mondom neki, ha rosszat csinál is, mindig azt mondom, most bután viselkedtél, pedig te okos kisfiú vagy. Ha már érzi, baj van, nem abbahagyja a hisztit, hanem üti a fejét és karmolja az arcát (pedig a fejét sem ütöttem soha, a max, hogy elfenekeltem. Mit javasoltok?2013. ápr. 10. 05:00
31/36 anonim válasza:
Istenem...ez a sok ősanya.. és akkor mit csináltok, ha kamaszkorában jó dolgában nektek esik? Mert hogy sose volt határozottan fegyelmezve, Akkor is csak annyit mondasz hogy nem szabad kicsikém?
32/36 adriennjeni válasza:
Utolsó! Határozottan igazat adok Neked!!!
33/36 anonim válasza:
Attól, hogy te egyetértesz vele, még nincs igaza... Épp hogy a "határozottan fegyelmezett" gyerekekből lesznek az igazán problémás tinik, akiket pedig szeretettel és megértéssel nevelnek, és egyenrangú félként kezelnek (ergo nem tekintélyelven, fenyítve, verve), azok ugyanígy tesznek tinikorukban és felnőtt korukban is. Azt kapsz vissza, amit adsz...
34/36 adriennjeni válasza:
Én kaptam mert megérdemeltem és nem voltam problémás Tini, nem loptam, nem csaltam, nem mentem neki a szüleimnek, engem ugyan úgy szeretnek a szüleim mint régen. Nem kell egy kalap alá venni a verést és a fegyelmezést!!! Fogalom hiányban szenvedtek!!!!
35/36 anonim válasza:
az én apám alkoholista volt,és még most is az. sosem ütött meg sem ő,sem az anyám,ha rossz voltam akkor sem,pedig megérdemeltem volna. attól még hogy a fenekére versz,nem vagy rossza anya,én is rácsapok a fenekére az én gyerekemnek ha majd rosszat csinál és nem hat a szép szó.
ez itt egy anya,aki kétségek között vergődik hogy beteg e a gyereke,mit tegyen,hogyan kezelje.tanácsot kér,nem pedig ítélkezést..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!