4.5 éves gyermekem ha leszidást kap, vagy a fenekére kap, akkor magát karmolja, üti. Mit tehetek?
Figyelt kérdés
Nagyon okos, érzékeny kisfiú. Akaratos is,muszáj erős határokat húzni neki, azon belül igyekszem szabadságot adni neki. Így is sor kerül néha arra, hogy kap a fenekére, mert időnként éreznie kell, hogy vannak határok. Először persze kérem, érvelek, de néha eljutunk idáig. Minden konfliktus után kibékülünk, elmondom, akkor is szeretem, mikor ez van, de vannak dolgok, amit be kell tartania. Ezt kb 1 hónapja csinálja.Tudom azt is, hogy az akaratosság ellenére kishitű, mert türelmetlen magával, ha nem sikerül vmi, mondja ő buta, pedig sosem mondom neki, ha rosszat csinál is, mindig azt mondom, most bután viselkedtél, pedig te okos kisfiú vagy. Ha már érzi, baj van, nem abbahagyja a hisztit, hanem üti a fejét és karmolja az arcát (pedig a fejét sem ütöttem soha, a max, hogy elfenekeltem. Mit javasoltok?2013. ápr. 10. 05:00
21/36 anonim válasza:
Kitartást a kisfiadnak, nehéz élete lehet. Sajnálom, hogy egy ilyen emberhez született a lelke. Az apa nem tud közbelépni? Esetleg ő leállíthatná a tomboló "anyukát".
Szegény kis srác. Nehéz élete lesz. :(
22/36 anonim válasza:
Tomboló anyuka???? Jézusom, egyeseknek nagyon nagy a fantáziája...
23/36 A kérdező kommentje:
Jó, azt hiszem picit már sok az okoskodó, hurrogó véleményből... elfogadom ha vki sosem csap a gyereke fenekére, de azért mindenki picit gondolkodjon el! nem a döntési szabadságában van korlátozva, csak ha veszélyes dolgot tesz magára és a környezetére mégsem hagyhatom! fogalmatok sincs hogyan élünk és nevelem a gyerekem, nem mondom, hogy tökéletes vagyok, de rengeteg szeretet adok neki, elég türelmes is vagyok, sőt megkaptam már más okoskodóktól, hogy túl liberális vagyok vele, stb... Ide azért írtam, mert segítséget kérek, és 4 és fél év alatt kb 5x kapott a fenekére. Szóval kérem a tökéletes mintaszülőket örüljenek neki, ha náluk nincs semmi gond, hogy mindent meg tudnak oldani kéréssel és ha nem tudnak segíteni, akkor legalább fejezzék be a mocskolódást.
2013. ápr. 10. 20:56
24/36 anonim válasza:
Már 5× elverted?! Mondjuk ki. Rendszeresen vered a gyermeked. Ne haragudj, de ez azért felháborító!
Remélem nem vagy alkoholista vagy más szenvedélybeteg és e miatt vered a fiad. Ezt nagyon szomorú így hallani, és a tehetetlenség érzése még rosszabb. Remélem minél hamarabb felnő és megtanul védekezni a saját anyja ellen. Olyan szomorú ez...
25/36 A kérdező kommentje:
Nem elvertem, a fenekére csaptam. De nem számít, gondoljatok, amit akartok. Továbbra is kérem azok segítségét, akik jártak hasonló cipőben és eredményesen tudtak segíteni a gyermeküknek!
2013. ápr. 10. 21:58
26/36 anonim válasza:
Kérdező, 24# szerintem csak kötekszik veled (vagy meg tényleg ennyire ostoba)
27/36 anonim válasza:
Anyám,ez a rengeteg tökéletes anyuka...pff! Nem hiába van az,hogy 14%-ban adtok hasznos válaszokat,kb ennyit is ér a véleményetek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!