Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » 4.5 éves gyermekem ha leszidás...

4.5 éves gyermekem ha leszidást kap, vagy a fenekére kap, akkor magát karmolja, üti. Mit tehetek?

Figyelt kérdés
Nagyon okos, érzékeny kisfiú. Akaratos is,muszáj erős határokat húzni neki, azon belül igyekszem szabadságot adni neki. Így is sor kerül néha arra, hogy kap a fenekére, mert időnként éreznie kell, hogy vannak határok. Először persze kérem, érvelek, de néha eljutunk idáig. Minden konfliktus után kibékülünk, elmondom, akkor is szeretem, mikor ez van, de vannak dolgok, amit be kell tartania. Ezt kb 1 hónapja csinálja.Tudom azt is, hogy az akaratosság ellenére kishitű, mert türelmetlen magával, ha nem sikerül vmi, mondja ő buta, pedig sosem mondom neki, ha rosszat csinál is, mindig azt mondom, most bután viselkedtél, pedig te okos kisfiú vagy. Ha már érzi, baj van, nem abbahagyja a hisztit, hanem üti a fejét és karmolja az arcát (pedig a fejét sem ütöttem soha, a max, hogy elfenekeltem. Mit javasoltok?
2013. ápr. 10. 05:00
1 2 3 4
 11/36 anonim ***** válasza:
100%

Persze, gyámügynek azért, mert valaki rásóz a gyerek seggére.

Ilyenkor azt hiszem nem kérdés, hogy kinek a gyerekei dobálják a kést az óvodában ebéd közben (unokatesómat majdnem eltalálta), meg kinek a gyerekei rohangálnak ki az autók elé.

Tudjátok a verés elítélendő dolog, de nem hiszem, hogy attól, hogy ilyen esetekben valaki a gyerek fenekére, vagy kezére csap bármiféle negatívummal kellene illetni.

2013. ápr. 10. 13:33
 12/36 anonim ***** válasza:
100%
Gyámügyeeet??? Nevetséges vagy!
2013. ápr. 10. 14:05
 13/36 anonim ***** válasza:
4%

Péntek Lászlót, Nyerges Zoltánt és Lakatos Józsefet is verték kiskorában.

Az eredmény sajnos meglett. Akkor kedves kérdező, tedd amit jónak látsz, gyereket verni akkor sem szép dolog, ha büszke vagy rá, ha nem. Szegény gyerek... Továbbra is.

2013. ápr. 10. 17:14
 14/36 anonim ***** válasza:
79%

Utolsó, te nem vagy komplett.

Régen, amikor még nem ezeket a vattaközti nevelési elveket vallották kb. mindenki rásózott a gyereke seggére, és mégsem volt bűnöző az egész társadalom.

Ha valakit súlyosan bántalmaznak, értsd tényleg vernek, nem csak kap egy inkább lelki seggest, attól nem szenved károsodást!

Akiket nádpálcával, fakanállal és egyebekkel tényleg elvertek, az azért nem említhető a kérdezővel egy kategórián belül.

2013. ápr. 10. 17:21
 15/36 anonim ***** válasza:
73%
Azért ne tévesszük össze azt az esetet, amikor valakit az alkoholista apja napi háromszor a falhoz csapkodott és verésen kívül mást nem kapott (se szeretetet, se törődést, se figyelmet) meg azt az esetet, amikor az anyuka a hisztis gyereke fenekére sóz egyet finoman. Ugye te sem gondolod, hogy a kettő ugyanaz???!!!
2013. ápr. 10. 17:24
 16/36 anonim ***** válasza:
71%
Kedves 13-as. Te ezt honnan tudod? Ismered őket? Ott voltál? Ennyi erővel én meg mondhatom, hogy az összes anyagyilkosnak meg ki volt nyalva a feneke, sose kapott egy fenékre sózást se, ha ennyire elborult az agyuk attól, ha valamit nem kaptak meg hirtelen az anyjuktól. Természetesen ebben az általam leírt példában is csak annyi a valóság alap mint a te hozzászólásodban. És nem, nem verem a gyerekem, de egy-kétszer már kapott, mikor olyat csinált és a szép szó nem használt.
2013. ápr. 10. 17:48
 17/36 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem egy ilyen érzékeny gyereknél abszolút nem célravezető a testi fenyítés.nem tartom verésnek a fenékre,kézre csapást,de látható,hogy egy ilyen tipusú embernél,mint a kisfiad csak súlyosbítja a problémákat,nem határt szab.

Én nevelési tanácsadót javaslok,vagy pszichológust,aki megtanít vagy tanácsot ad,hogyan neveled a gyerekedet,mert láthatóan a mostani módszereid csődöt mondanak. Ez nem szégyen,emberek vagyunk,különbözőek. De segítséget kell kérni .

Első körben javaslom például,hogy hagyd el az ütögetést.Nem azért,mert belehal a gyerek ha kap egy két atyait,hanem azért,mert ez nálatok láthatóan nem segít semmin. Egy alacsony önbizalmú,stresszre nagyon fogékony gyereked van. Javaslom a sportot,ami épitőleg hatna az önbizalmára is,és megtanulná leveztni egészséges módon,önbántalmazás nélkül a stresszt. lehet egy péárnája is,amit üthet vagy ordíthat bele ha feszült.Meg kell tanítani neki,hogyan fejezze ki magát,mondja el nyugodtan,hogy most mérges,dühös ,ideges ,és adja ki magából olyan módon amivel nem árt magának sem másnak.

A fenekelés mint jelzés ,hogy itt elég,és hagyja abba,biztos van akinél működik,de a te gyereked nem az az ember. Ezt kell elfogadni és megtalálni hozzá a kulcsot. Azt írod okos gyerek.Érzékeny,valószinüleg nagy benne a megfelelni akarás.Ennyiből kb 90 %ra mondom ,hogy jól lehetne ösztönözni pl jutalmazással a helyes viselkedésért .

A "határokat húzni" nem merül ki abban,hogy kap a gyerek a fenekére.

2013. ápr. 10. 17:48
 18/36 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a megértő válaszokat. Nem haragszom azokra, akik elítélnek, mindenkinek jogában van mást gondolni... de magyarázni sem fogom, hogy nem passióból csapok a fenekére... nyilván ez nem a legjobb megoldás, de vannak helyzetek, mikor eljutunk idáig... amivel próbálkozom, az az, hogy merje nyugodtan kimondani, kimutatni az érzéseit, köszönöm a párnaötletet, ez erre pl. nagyon jó.... igyekszem én is kimutatni majd, ha van bennem feszültség és ezzel is példát mutatni, hogy hogyan lehet ezt úgy levezetni, hogy sem magunkban sem másban nem teszünk kárt... beírattam ma karate edzésre is, remélem ez is hosszútávon segíteni fog. Több időt próbálok vele tölteni, és még többet dicsérni, bár eddig is rengeteget dicsértem, és figyeltem arra, hogy növeljem önbizalmát. Köszönöm az eddigi válaszokat, ha vki járt hasonló cipőben és tud még nekem tanácsot adni, nagyon köszi!
2013. ápr. 10. 18:16
 19/36 A kérdező kommentje:
Még annyit, hogy nagyon köszi a biztatást, a rengeteg jó ötletet... türelmes leszek, és hinni fogok benne, hogy sikerül túljutnunk ezen... és nem, nem vagyok büszke rá, hogy odacsapok a fenekére,de néha sajnos van ilyen. Mindent meg fogok tenni, hogy segítsek neki!
2013. ápr. 10. 18:34
 20/36 anonim ***** válasza:
29%

"ha nem sikerül vmi, mondja ő buta, pedig sosem mondom neki, ha rosszat csinál is, mindig azt mondom, most bután viselkedtél" Értem.

1.) Nem kellene semmilyen körülmények között buta vagy egyéb leértékelő jelzőkkel illetni a gyermeked, mivel ettől lesz kishitű, ahogy írod.

2.) Nem kellene bántanod sem (igen, a fenekére csapás is verés kategória). Te mit szólnál így felnőttként, ha valaki elfenekelne, mert nem azt teszed, amit ő mond?? És csodálkozol, hogy üti a fejét és karmolja az arcát??

Ne tedd már tönkre szegény gyermeket! Csupán harcolni próbál a döntési szabadságáért, amit te folyamatosan meggátolsz... Gondold végig logikusan.

2013. ápr. 10. 18:42
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!