Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Hogyan vegyem rá a kisfiamat...

Hogyan vegyem rá a kisfiamat hogy beszéljen?

Figyelt kérdés
17 hónapos és nagyon keveset mond néha,hogy mama,vagy ap(=apa)sokat mondókázunk beszélek hozzá,mindenre amire csak rámutat mondom, hogy mi a neve...de nem hajlandó ismételni...mindent megért viszont de akkor sem mondja semminek a nevét...mit tanácsoltok?
2009. szept. 18. 07:42
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
100%

Jaj bocsi, hogy így beleszólok, de szerinetm a NYANYA nagyon jóóó!!! Én hívtam így anyukámat annak idején kismmillió évvel ezelőtt és azóta sehol nem hallottam, hogy baba így hívta volna az anyuját. Szóval sztem jól jártál a nyanyával, bennem szép emlékeket ébresztett:)

Amúgy érdemben sok mindent nem tudok hozzáfűzni, mert babám még nincs, de sztem sem para, egyetértek az előző válaszolókkal!

Én már előre nyugtatom magam, mert párom francia, úh a mi bébijeinknek duplán nehéz dolguk lesz és biztos nem fognak hamar beszélni:) de akkor legalább majd 2 nyelven egyszerre:)

2009. szept. 21. 23:16
 12/19 anonim ***** válasza:
szerintem még nem vagytok lemaradva. az én fiam csak 2,5 évesen kezdett beszélni, addig szinte semmit, pedig bölcsibe is járt. mindent megértett és megértette magát. mi vittük hallás vizsgálatra, logopédushoz, de minek... viszont pár héten belül mondatokat mondott, aztán olyan választékosan beszélt, hogy a bölcsis gondozónénik nem győzték dicsérni. most 4 éves dumagép :-)
2009. szept. 22. 22:58
 13/19 anonim ***** válasza:

Nem kell aggódni, én is több mint egy éves voltam mire elkezdtem beszélni. A hugom előbb tanulta meg mint én. Semmivel sem vagyok visszamaradva, mielőtt valaki pedzegetné :P :)

Ezután is beszélj hozzá, de inkább csak kérdezgesd. Minél egyszerűbb annál jobb. Pl: Kérsz csokit? Ha nem válaszol nemkér. :)) Ez csak vicc volt. Vegyél neki csokit, biztos örülne neki.

2009. szept. 23. 10:40
 14/19 anonim ***** válasza:

szia!

én is izgultam,mert már 22hós és csak baba,mama,apa.. de mindent megért,tegnap pl a férjem mondta nekem h kell neki zokni,fiam épp játszott,egyszercsak eltűnt és visszajött a zoknijával és akarta apa lábára húzni :)))

nekem azt mondták, még 3évesen sem késő h beszéljen,a lényeg h megértse amit mondanak neki.

a barátnőm elvitte még logopédushoz is a fiát-aki elküldte mondván h nincs még mit tenni-,aki egyszercsak 26hónaposan mondatokban kezdett beszélni,és az addig hallott mondókákat,dalokat fújni,angolul is!! mert apa angolul beszélt vele..

szóval ne izgulj,persze jó lenne már itt tartani,mert elég idegtépő,h a fiam is mutatja h mit akar majd nyarvogni kezd a helyett h beszélne :) de hát ez van tartsunk ki :)))

2009. szept. 23. 12:04
 15/19 A kérdező kommentje:
Annyira rendesek vagytok, hogy biztattok....jó azért látni, hogy nem vagyok egyedül ezzel a dologgal....
2009. szept. 23. 14:30
 16/19 anonim ***** válasza:
Motiváld. Kelljen kérnie a dolgokat. Én például a macskának egy "éhes vagy?" kérdést teszek fel, ha nyekereg, akkor leteszem a tálat. Ezek után ugye nem kell magyarázni, mennyivel intelligensebb és kifejezőbb lehet(ne) egy emberpalánta? Hiszen ő annyi mindent szeretne elérni.. legyen feltétele.
2009. szept. 26. 09:39
 17/19 anonim ***** válasza:
Enyém 18 hós múlt, és ő sem beszél nagyon, igaz, már ismétel, illetve nagyon ügyesen kommunikál már kisebb kora óta. A bátyja viszont - aki 14 hónaposan már tőszavakban beszélt - egész nap dumál, ergo elnyomja rendesen a kiscsajt verbálisan. Ez a kérdezősdi nem jön be, csak fejet ráz vagy bólogat, nem mondja, hogy "nem" vagy "igen" - viszont cserébe már 11 hónaposan járt, szemben a bátyjával, aki pont ilyen idősen, másfél évesen indult el... Kiegészítik egymást. Szerintem, ha megérti, amit mondasz, és a saját szintjén kommunikál, akkor nincs gond. Majd megszólal, ne aggódj. Ahogy a viccben is van, amikor a 3 éves Móricka még nem beszél, és egyszer megszólal egy vasárnapi ebéd közben, hogy "Anya, kérlek, add ide a sót", mindenki a csodájára jár, hogyhogy most szólalt meg? Mire a gyerek: "Eddig nem kellett a só!"
2010. jan. 3. 23:08
 18/19 anonim válasza:
Minden gyermek más és más. Az én kisfiam 18 hónapos és lassan már egész folyékonyan beszél:) Na jó, ez enyhe túlzás, de van egy 40-50 szóból álló alapszókincse, amelyet folyamatosan használ, és ez napról napra bővül. Ne értsd félre, de az jelenti al egtöbbet ha sokat foglalkozol vele, szinte állandóan. A párom egész nap beszél hozzá, könyveket mutogat neki, tele képekkel, ill. sok olyan játék van, amely a szavakat tanítja meg a gyerekeknek. Ez a titka, egyébként minden gyerek különböző...
2010. jan. 9. 22:35
 19/19 anonim ***** válasza:

Most találtam ezt a friss hirt.

[link]

Engem egy kicsit megnyugtatott

2010. jan. 14. 07:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!