Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » 10 éves kisfiamnál első...

10 éves kisfiamnál első osztályban kezdődtek a problémák, pedig kitűnő intelligenciával rendelkezik. Másik iskolába, nem vették át. Mit lehet még tenni? Hova fordulhatok segítségért? Aki ilyen problémával küzdött, hol talált megoldást?

Figyelt kérdés
Most harmadik osztályos,órán nem dolgozik,felesel,durva társaival.

2013. márc. 14. 15:55
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:
Most próbáltam egy másik iskolába átíratni,de nem vették át ,mert "rossz hatással" van a többi kisgyermekre.Viszont ma voltam egy másik pszichológusnál,Ő még azt is vállalja,illetve a terápia részéhez tartozik,hogy bemegy az iskolába az igazgatóhoz és a tanárnénihez.A mai napon érzem azt hosszú-hosszú idő óta,hogy a kisfiam jó kezekben van......
2013. márc. 18. 22:43
 12/15 anonim ***** válasza:

Ja, nevtanban nálunk sem állapítottak meg semmit. Aztán a Vadaskertben hiperaktivitást és figyelemzavart (addigra a teljesítménye miatt némi hangulatzavarral spékelve), és a Tanulási Képességvizsgáló Bizottságnál még kiderítették, hogy súlyosan diszgráfiás is. (Szóval nem rosszaságból nem dolgozott az órákon, hanem nem tudott, mert nem tud írni.) Nálunk ez 8. osztályra tisztázódott, úgy, hogy én másodikos kora óta mondom, hogy nincs rendben...

A Vadaskertben a legjobb kezekben lesz, csak dicsérni tudom őket

2013. márc. 19. 19:22
 13/15 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a hozzászólásokat,ma voltunk a Vadaskertben,még további vizsgálatokra van szükségünk,de 99%,hogy hiperaktív,ill.figyelemzavaros.
2013. márc. 20. 15:56
 14/15 anonim válasza:
Waldorf iskola? Szerintem az segíthet.
2013. ápr. 1. 18:18
 15/15 A kérdező kommentje:
Nem hallottam a Waldorf iskoláról,de majd utána nézek.A Vadaskertben megállapították a figyelemzavart,ill.hiperaktivitást.Utóbbit nem tudom miből,mert az én gyerekem nyugodtan ült,és arra válaszolt amit kérdeztek.A gyógyszeres kezelést elutasítottuk.Találtunk egy nagyon jó pszichológust,aki még az iskolába is bemegy,probléma esetén őt értesítik nem engem.Találtam egy fejlesztő tanárt aki hetente kétszer foglalkozik a kisfiammal.Továbbá a neten "Pieron teszt" címszó alatt le lehet tölteni a tesztet, ahol fejlesztő játékok is találhatók.Egyébként a pszichológus szerint nem hiperaktív a kisfiam,és közölte eszünkbe ne jusson gyógyszert adni neki......
2013. ápr. 3. 16:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!