Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » XI. kerületben melyik iskolába...

XI. kerületben melyik iskolába vesznek fel 'egyéb pervazív zavar'-ral sni gyereket?

Figyelt kérdés

A gyereken csak az látszik, hogy 1-2 évvel el van maradva a korosztályától. Ha nem lobogtatjuk a papírt róla még csak észre se szokták venni nála.

De van papírja. Gondolom nem dughatom a fiókba, főleg ha az óvoda ahova jár eleve így is fogadta/neveli/gondozza/fejleszti. Vagyis ez valahol megjelenik egy rendszerben...

Szóval, vajon ilyen ijesztő diagnózissal hol fogadják vajon szívesen és szakértelemmel az én- amúgy nagyon-nagyon aranyos, jól viselkedő, tanulni vágyó - gyerekemet?

Nem szeretnék neki szegregált iskolát. :-(

2013. jan. 7. 21:11
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

Konkrét választ sajnos nem tudok adni, mert nem tudom, melyik iskola alapító okiratában van benne a pervazív zavar (autizmus).

A Bárdosba rengeteg SNI-s jár, talán érdeklődj, hátha.

Egyébként meg gondolom mentek beiskolázás előtti kontrollvizsgálatra a szakértői bizottsághoz, ott ismerik az iskolákat, és tudják hol fogadnak ilyen gyerekeket. Úgyis ők jelöli ki a sulit neki, persze a te beleegyezéseddel, figyelembe véve a kéréseidet. Ha van kiszemelt iskola, ahol fogadják, akkor úgy tudom, kell befogadó nyilatkozat, de ez nem biztos, meg kell érdeklődni a bizottságnál.

Ha alapítványi iskola is szóba jöhet, akkor nézd meg ezt:

[link]

Erről az iskoláról Aspergeres gyerek anyukájától sok jót hallottam.

2013. jan. 7. 22:01
 2/9 anonim ***** válasza:
85%

Én két variációt tudok elképzelni:

Beíratod sima iskolába és úgy ahogy írtad, eldugod a fiókba a papírt. Így nem fogja semmilyen pozitív, vagy negatív különböztetés érni, főleg, hogy mondod, hogy nem látszik rajta. Ez persze nagy felelősség.

Vagy a másik, hogy akaratod ellenére, de mégis erre szakosodott suliba kerül, mint ahogy most is ilyen oviba jár. Tudom, attól félsz, hogy a "betegség tudatosítása" ronthat az állapotán, sértheti a lelkét. De nem vagyok benne biztos, hogy az elképzelt variáció működőképes, amit te mondasz. Mert: biztos lesznek segítőkész tanárok, de nem biztos, hogy végig mindenki külön oda tud majd figyelni rá a 8 év alatt. Ha ezt vállalod persze, akkor érdeklődést megér a dolog.

Alapvetően "gyengébb" sulira gondoltál? Nem ismerem ezt a "zavart" amit írsz, tanulási nehézséget is takar? Ha igen, akkor gondolom, könnyebb iskolát kell majd neki választani.

2013. jan. 8. 12:33
 3/9 A kérdező kommentje:

Hálásan köszönöm a válaszokat!!!

A nagyobbik gyerekem a bárdosba jár, látom, hogy sok az sni, de nincs konkretizálva az alapítójukba kit vesznek fel, mi fér bele. Lehet, hogy papír nélkül oda viszem, ha ezt lehet egyáltalán, a sok gyógypedagógus tanító és sni gyerek mellett talán nem tűnik ki.

Nem versenylovardába szeretném vinni, bár nagyon magas az iq-ja...de a szociális készségei nem túl jók. Barátságos, de nem bírja a kudarcot (összeomlik), stb.

2013. jan. 9. 11:22
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

Első vagyok.

Csak annyit írnék kiegészítés képpen, hogy ha papír nélkül viszed, akkor nem fog kapni fejlesztést, ha esetleg szüksége lesz rá.

Honnan van a szakvéleményetek?

Ha így döntesz - meg ha mégis papírral mennétek, akkor is mindenképpen nézd meg a tanító néniket, és olyat válassz, aki szerinted a gyereked személyiségéhez a legjobban megfelel. Lesznek nyílt órák a Bárdosban is.

2013. jan. 9. 16:08
 5/9 A kérdező kommentje:

2 éves kora óta saját zsíron fejlesztem. Sajnos mivel a TKVSZB-nél is jártunk még tapasztalatlan korunkban, így a papírunk valahogy eljutott az ovinkhoz, amúgy oda úgy mentünk, hogy fiókba dugtuk a diagnózist, de kiderült, ezért kap fejlesztést ott is.

A pervazív-ot a vadaskert is megerősítette

2013. jan. 9. 19:00
 6/9 anonim ***** válasza:

Én a 2. válaszoló vagyok újra. Nem is akarnék többet belekotyogni,mert én abszolút laikusként írtam amit írtam, úgy veszem ki az 1. válaszoló szavaiból,hogy ő sokkal jobban képben van, gondolom a szakmája kapcsolódhat a témához, vagy érintett. Úgyhogy tényleg beszélgessetek tovább nyugodtan.

Viszont az említett iskoláról kérdeznék:

Megnéztem a honlapjukat. Jól látom, hogy a Baranyai és az Egry József utcai iskolák össze lettek vonva? Helyileg akkor hova jár most a nagyobbik gyereked? A másik suli helyén pedig mi van most?

2013. jan. 10. 16:27
 7/9 anonim ***** válasza:
100%
Az alapító okiratukban benne kell lenni kit vállalnak (ez kötelező). Ha benne van, akkor felvehetik, ha nem akkor nem. Szerintem nem tanácsos eldugni a papírt, mert előbb-utóbb kiderül, s azért az elég érdekes szituációt eredményez.
2013. ápr. 6. 10:43
 8/9 anonim ***** válasza:

Első vagyok.

Ezek szerint nincs semmi új fejlemény?

Mostanában valahogy az a tapasztalatom, hogy a TKSZB össze-vissza jelöli ki az iskolákat. (Káosz a köbön:( )

Találkoztam nemrég olyannal, hogy kis létszámú osztályt javasoltak a gyereknek, határeset IQ-val, közben meg kijelölték neki a körzetest, amivel csak az a baj, hogy a kerület egyik legkeményebb sulija.

Ha meg nem tudatod előre a zavar tényét, és menet közben derül ki, ahogy írta itt valaki, akkor annak sem fognak örülni. Komolyan mondom, én mint szülő, de mint pedagógus sem tudom, hogy mi a jó megoldás.

Egyébként lassan mi is ilyen helyzetbe kerülünk, a gyerekemnek ugyan még nincs semmi diagnózisa, de akár még az is lehet, időpontunk már van a Vadaskertbe.

2013. ápr. 6. 21:46
 9/9 A kérdező kommentje:

Köszönöm az eddigi válaszokat!

Jövőre lesz aktuális a kérdés, mert kaptunk egy év haladékot az oviban (maradhat még), de a tanulási bizottság sajnos tényleg nem naprakész az infóval. Így köszönjük ne jelöljön ki intézményt. Most bújom a kerületi iskolák alapító okiratait. Sajnos félek betelefonálni, hogy rákérdezzek....

2013. ápr. 8. 19:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!