A hiperaktív gyerekekről első blikkre lejön, hogy valami nem okés velük? Úgy értem, ha csak az arcát látjuk, akkor látszódik rajtuk, hogy ők mások?
Egyáltalán nem látszik. Mint ahogy egy fiatal nőre ránézve sem tudod megmondani, hogy ő vajon meddő-e vagy sem.
A Down-szindróma például olyan betegség, amit első blikkre is felismerhetsz, de a hiperaktivitás egyáltalán nem ilyen.
Vagy például a tekintetükön?
Pl. hogy zavaros a tekintetük, keresztbe áll a szemük.
de, van köztük duci is és kerekfejű is :)
a tekintetük sem zavaros. a mozgásukon viszont látszik, mert tutira nem áll meg veled szemben cseverészni, beszélgetni, hanem egy igazi sajtkukac. egy mesefilmet nem néz végig.
zavaros a tekintetük??? keresztbe áll a szemük???
nem "gyp-sek" a hiperaktív emberek csak nehéz egy dologra figyelniük! vagy te mire gondolsz?
nekem a sógorom hiperaktív, tanult, művelt, normális ember, eltartja a családját, jó humorú egy pasi :) csak nehéz tartani vele a tempót :D több dolgot csinál egyszerre, keveset alszik. a nyaralás vele nem pihenés,de legalább ne hagyunk ki semmi látnivalót :)
szóval ez nem egy olyan betegség mint amire gondolsz, szerintem
Hát, jó, én elfogadom, ha azt írjátok, hogy mégsem látszódik rajtuk.
Csak azt furcsállom, hogy hogyan lehet a rokonod tanult, művelt ember?? Ha még 5 percre sem bírnak nyugodtan megülni, hogyan is tudhatna elsajátítani akármilyen tananyagot? Pláne, ha az órán sem tud figyelni. Az általános iskola első négy osztályával sem boldogul az ilyen gyerek, nemhogy a többivel.
Vagy ha úgy érted, hogy hiperaktív, hogy imád sportolni, nagy mozgásigényű, de csendben ül az órán, és figyel, akkor az nem hiperaktív, csak szimplán aktív gyerek.
szerintem nagyon el vagy tévedve :)
a hiperaktív emberek tudnak koncentrálni, csak nehéz nekik megbirkózni vele. a sógorom már 2 gyermekes apuka, az élet minden területén megállja a helyét. nem súlyos genetikai fogyatékosságuk van az ilyen embereknek, hanem mint írtam, nehezen koncentrálnak, ami nem azt jelenti, hogy nem érdekli őket semmi
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!