Mit tegyek a 3 éves verekedős gyerekkel?
Légy vele nagyon határozott. Ha rosszat tesz, nem kell magyarázni, hanem határozottan rászólni, a cselekedet súlyához mérten esetleg büntetésbe küldeni 1-2 percre. Rugdos, csapkod, mutogat, akkor sajnos mondjuk félre kell ülnie. Ne szégyenítsd meg a többiek előtt, de bizonyos esetekben nem használ a szép szó, és a "mindent meg lehet magyarázni" taktika. Bünti előtt persze figyelmezteted, a szabályokkal legyen tisztában. A bünti ideje legyen meghatározva, használj pl. homokórát. Ha letelt a bünti, ajánlj neki valami játékot fel.
Viszont ha szépen játszik, jól viselkedik dicsérd meg a többiek előtt, kapjon pl. jutalomfeladatot. Vond be magad mellé, amit csinálsz. Ha a családi háttere nem a legjobb, gondolom nem foglalkoznak vele túl sokat. Ha te próbálsz ebben kompenzálni, szeretettel vagy vele, ugyanakkor következetes és határozott, akkor szerintem javulni fog a helyzet.
Kezére természetesen ne üss, még ha veszett nagy késztetést is érzel rá.
KÖSZÖNÖM A VÁLASZOKAT!!!
Első válaszoló: Nagyon jól érzed, nem vagyok valami határozott. Nagyon szeretem a gyerekeket, ezért is választottam ezt a hivatást. Mivel még saját gyerekem nincs, nevelési szinten a könyvekből tanultakra támaszkodom, de azok nem mindig adnak megfelelő választ. :)
Második válaszoló: Az anyósod módszerei nagyon tetszenek, ki fogom próbálni, nekem is pont 17-en vannak a csoporton. :)
Köszönöm szépen mindkettőtöknek!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!