Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Mit tegyek a 3 éves verekedős...

Mit tegyek a 3 éves verekedős gyerekkel?

Figyelt kérdés
Óvodapedagógusként dolgozom, kis csoportban. Van egy három éves kisfiú. A társaival általában rendes,csak mindig az kell neki ami éppen a másik gyereknél van. Ha rászólok rugdosódik, csapkod, csúnyán beszél,és csúnyákat mutogat. A családi háttere nem a legjobb. A kolléganőim azt mondják, hogy csak velem teszi ezt, és ne hagyjam magam. Próbálok vele szépen beszélni, magyarázni neki, hogy ez nem szép dolog, de tudomást sem vesz rólam. Alapból nem vagyok egy veszekedős típus, meg ha az óvodában is azt kapja amit otthon, azzal mi változik. Ha én is megkezdek rá veszekedni és esetleg a kezére csapok attól nem fog megjavulni. Ja és ne félelemből tiszteljen, hanem szeretetből.Ez az én véleményem, de lehet rosszul gondolom. Teljesen tanácstalan vagyok, csak ez év februárjától dolgozom, még nincs nagy gyakorlatom. SEGÍTSETEK MIT TEGYEK??!!!
2013. márc. 1. 16:45
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

Légy vele nagyon határozott. Ha rosszat tesz, nem kell magyarázni, hanem határozottan rászólni, a cselekedet súlyához mérten esetleg büntetésbe küldeni 1-2 percre. Rugdos, csapkod, mutogat, akkor sajnos mondjuk félre kell ülnie. Ne szégyenítsd meg a többiek előtt, de bizonyos esetekben nem használ a szép szó, és a "mindent meg lehet magyarázni" taktika. Bünti előtt persze figyelmezteted, a szabályokkal legyen tisztában. A bünti ideje legyen meghatározva, használj pl. homokórát. Ha letelt a bünti, ajánlj neki valami játékot fel.

Viszont ha szépen játszik, jól viselkedik dicsérd meg a többiek előtt, kapjon pl. jutalomfeladatot. Vond be magad mellé, amit csinálsz. Ha a családi háttere nem a legjobb, gondolom nem foglalkoznak vele túl sokat. Ha te próbálsz ebben kompenzálni, szeretettel vagy vele, ugyanakkor következetes és határozott, akkor szerintem javulni fog a helyzet.

Kezére természetesen ne üss, még ha veszett nagy késztetést is érzel rá.

2013. márc. 1. 16:55
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Ja még annyi, hogy a szigor és a szeretet nem zárják ki egymást. A határozott személyiség nagyobb támaszt ad ennek a kisgyereknek.
2013. márc. 1. 16:58
 3/8 anonim ***** válasza:
Anyósom óvónőként úgy is szokta "bünteti ",hogy maga mellé ülteti és olyan játékot ,feladatot kell csinálnia,amit nem annyira szeret.Pl.:kirakó,memória,rajzolás,gyurmázás.Nekem ezt mesélte,de neki csak 17fős a csoportja.Nagyon jó tapasztalt óvónő és szeretik a gyerekek,tehát ez egy bevált jó módszernek tűnik nekem.
2013. márc. 1. 17:11
 4/8 A kérdező kommentje:

KÖSZÖNÖM A VÁLASZOKAT!!!

Első válaszoló: Nagyon jól érzed, nem vagyok valami határozott. Nagyon szeretem a gyerekeket, ezért is választottam ezt a hivatást. Mivel még saját gyerekem nincs, nevelési szinten a könyvekből tanultakra támaszkodom, de azok nem mindig adnak megfelelő választ. :)

Második válaszoló: Az anyósod módszerei nagyon tetszenek, ki fogom próbálni, nekem is pont 17-en vannak a csoporton. :)

Köszönöm szépen mindkettőtöknek!!!

2013. márc. 1. 18:31
 5/8 anonim ***** válasza:
Igazad van hogy szeretet.... Megérzi a gyermek ha félelmet táplálsz iránta légy magabiztos!! akire felnéz és nem mer incselkedni! Kitartóan szólj rá és ha nem változik ültesd külön esetleg ! és mond neki hogy kérj bocsánatot a tette súlyosságát közöld vele, folyamatos szemkontaktus a lényeges!
2013. márc. 2. 20:38
 6/8 A kérdező kommentje:
memy11, köszönöm a választ,nagyon sokat segített!!! Ez után határozott és magabiztos leszek! Legalábbis megpróbálok az lenni. :P :)
2013. márc. 3. 08:04
 7/8 A kérdező kommentje:
Mindenkinek, aki vette a fáradságot és elolvasta a kérdésemet, és ilyen szuper tanácsokat adott!!!! KÖSZÖNÖM SZÉPEN!!!! Holnaptól egy új óvónénit kap a csoport, aki határozott, magabiztos, DE kedves. :) Még egyszer köszönöm. :)
2013. márc. 3. 08:09
 8/8 anonim ***** válasza:
szívesen! én voltam gyakorlaton fél évig óvodába sajnos találkoztam magatartászavaros gyerekekkel :( :)))
2013. márc. 3. 11:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!