Vinnétek oviba, vagy sem?
Kisfiamat 2 hete szoktatjuk oviba, és minden szép és jó lenne, de... Nem megy el wc-re. Már mindent kipróbáltak. Velünk sem. Így ebéd után hazahozzuk, és itthon első dolga. Egyszer be is pisilt, de inkább tartogatja.
A vezető óvónő azt mondta, hogy a gyerek így tiltakozik az ovi ellen, hogy ő még nem érett erre. Ha nagyon muszáj akkor kínlódhatunk vele, de akár húgyúti fertőzés is lehet belőle. Viszont, ha anyagilag megtehetjük, akkor inkább várjunk szeptemberig.
Hát, anyagilag nem állunk valami jól, de persze a gyermek egészsége érdekében meghúzhatjuk a nadrágszíjat. De nem tudom, hogy ez lenne a jó megoldás? A gyermek egyébként szeret oviba menni, nem sír utánunk, vidám. Láttam olyan gyereket, aki egész évben sírt reggel, hogy ne hagyják ott, na ő biztos nem óvodaérett. De az én fiam jól érzi ott magát.
Ti mit tennétek?
Bilit kérdeztem, nem engedik. A nővére nagycsoportos, volt, hogy ő vitte ki, de vele sem akart pisilni. Igen, kb 1 hónapja szobatiszta, de sajnos nagyon-nagyon kényszeresen ragaszkodik a megszokott dolgaihoz. Szerintem azt kéne, hogy otthagyni egész napra, és ha bepisil, bepisil, szokja meg, hogy nem rohanunk haza wc-re. De egyszer bepisilt, és az óvónők eléggé kiakadtak rajta.
Most meg náthás, nem visszük, hát így elég nehézkes lesz a beszoktatás.
Persze, hogy a bölcsi lenne jó neki, de ezt úgy mondjátok, mintha ebben az országban lenne választási lehetőség.
A bölcsis korú gyerekek 10 %-ának van férőhely, csak úgy mondom.
Én falun lakom, itt egy darab ovi van, a közeli nagyvárosban is 3 bölcsi. Oda is csak helyi lakosok juthatnak be protekcióval. Szóval örültem, hogy ide felvették.
Most ott tartunk, hogy délig van a gyerek, addig tartogatja, itthon az első dolga. Azt mondták az óvónők, hogy ők nem bánják, akkor legyen így. Ezt leszámítva semmi gond nincs vele, eszik, játszik szépen, részt vesz a közös programokban, ami nagyon jót tesz neki.
Na, ja, de így hogy lehet elmenni dolgozni?
Bár szerintem ezzel csak tápláljuk a mániáját, hogy kivárja, hogy hazaérjünk. Közben számomra teljesen nyilvánvalóvá vált, hogy nem az ovi miatt csinálja, ugyanis akárhova megyünk, nem pisil, már volt, hogy az apja hazahozta az orvostól, mert hisztizett, hogy pisilnie kell, de ott nem akart.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!