Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Vinnétek oviba, vagy sem?

Vinnétek oviba, vagy sem?

Figyelt kérdés

Kisfiamat 2 hete szoktatjuk oviba, és minden szép és jó lenne, de... Nem megy el wc-re. Már mindent kipróbáltak. Velünk sem. Így ebéd után hazahozzuk, és itthon első dolga. Egyszer be is pisilt, de inkább tartogatja.

A vezető óvónő azt mondta, hogy a gyerek így tiltakozik az ovi ellen, hogy ő még nem érett erre. Ha nagyon muszáj akkor kínlódhatunk vele, de akár húgyúti fertőzés is lehet belőle. Viszont, ha anyagilag megtehetjük, akkor inkább várjunk szeptemberig.

Hát, anyagilag nem állunk valami jól, de persze a gyermek egészsége érdekében meghúzhatjuk a nadrágszíjat. De nem tudom, hogy ez lenne a jó megoldás? A gyermek egyébként szeret oviba menni, nem sír utánunk, vidám. Láttam olyan gyereket, aki egész évben sírt reggel, hogy ne hagyják ott, na ő biztos nem óvodaérett. De az én fiam jól érzi ott magát.

Ti mit tennétek?

2013. febr. 25. 20:43
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
Mennyi idős?
2013. febr. 25. 20:54
 2/13 anonim ***** válasza:

Az enyém egy évig nem volt hajlandó reggelizni az oviban.

Mennyi idős? Beszélgessetek vele sokat erről, lehet hogy fél valamitől ott. Én próbálkoznék még vele, de tényleg az egészsége az első. Kicsit úgy jön le az írásodból, hogy az óvónő sem nagyon akarja hogy "beszokjon"

2013. febr. 25. 21:02
 3/13 anonim ***** válasza:
Saját példa: én nem mertem szólni az óvónőnek, inkább bepisiltem 4 évesen. Pedig másfél évesen már szobatiszta voltam. Pedig nem az ovi ellen tiltakoztam. Úgyhogy más is lehet a háttérben.
2013. febr. 25. 21:08
 4/13 A kérdező kommentje:
Múlt héten volt 3 éves. Igen, én is azt érzem, hogy az óvónő sem nagyon akarja. Nem is nagyon beszél, talán attól fél, hogy nem fogadják be őt.
2013. febr. 25. 21:14
 5/13 anonim ***** válasza:
31%
Akkor ez lesz a probléma. Az óvónő nem is nagyon próbál segíteni neki a beszokásban, hisz neki jobb ha kevesebb a gyerek. A gyerkőc meg érzi ezt, és nem mer neki szólni.
2013. febr. 25. 21:15
 6/13 A kérdező kommentje:
Meg lehet, hogy nagyon lett erőltetve, mert kb. fél óránként kiviszik, hogy pisilj már. Lehet, hogy akkor éppen nem is kellett neki. Szerintem elege van belőle.
2013. febr. 25. 21:17
 7/13 anonim ***** válasza:
49%

Szerintem meg 2 hét alapján még nem lehet így kijelenteni, hogy nem érett rá.

Az óvónőtől meg nem szép, hogy egyből azzal indít, hogy akkor inkább ne is vidd szeptemberig.

Lányomnál kb. 1 hónapos átmenet volt, amíg tényleg mindenben megszokta a dolgokat! Ő pisilt, ezzel épp nem volt gond, de nem aludt és nem evett...

Viszont nálunk segítettek neki, és nem akarták "elűzni".

Ha jól érzi magát, akkor én vinném, és megkérném az óvónőket, hogy ne erőltessék a wc-zést. Ha megszokja a környezetet, akkor magától is el fog menni wc-re.

2013. febr. 25. 22:16
 8/13 anonim ***** válasza:
63%

Bölcsibe nem mehetne erre a pár hónapra!?

Az ovónők látják milyen a gyerek a Oviban!

Másabbul viselkedik egy gyerek ha ott van anya, és ha nincs ott!!!

2013. febr. 26. 08:28
 9/13 anonim ***** válasza:
Abszolút egyetértek azzal, aki szerint az óvónő vélemnye felületes és elhamarkodott volt, és szerintem is türelmi idő jár a gyereknek, legalább két hónap, de akár hat is. Addig is az óvónő helyében megkérném valamelyik nagyobb gyereket (ha vegyes a csoport), például a nagyobb kislányok közül némelyik imád anyáskodni, hogy menjenek ki együtt pisilni. Csak úgy, felnőtt nélkül. Vagy mondjuk először csak kezet mosni, fogat mosni, hogy ismerkedjen a mosdóval, később pisilni. Szerintem csak a helyiségtől idegenkedik, amúgy is, gondolom, nem olyan rég lett szobatiszta, akkor is először a bilit használta. Szóval szoknia kell. Ne vedd ki őt, ne legyen kudarcélménye két heti tapasztalat miatt. Meg neked se. Vagy mi lenne, ha megkérnéd az óvónőt, hogy átmenetileg, egy-két hétig bevihesd a bilijét? Biztos segítene!
2013. febr. 26. 13:15
 10/13 emese.rodrigo válasza:
az enyém most kezte szeptemberbe de az első nap még el zavart hogy mennyek onnan :) de ahogy teltek a napok akor már napi szinten sirt hogy ne haggyam ott .szerintem is az ovó nők hibája mert nem érzi biztonságba magát ott de ha ugy nézűk akor gondoljatok bele annyi gyerkőcre nézni figyelni játcani nem semmi ideg kell oda:)de muszály oviba járatni mert kőzőséget meg kell szoknia,hiszen ez várr rá majd a nagyvillágba mikor anya nem lesz ott!!sokat kell beszélgetni vele .mongyuk az én fiam az istené nem akar ott kakálni.és azt mongya azért mert szégyeli hogy bűdős hehehe.ugy hogy én már anyit tapasztaltam hogy minden sikernek feléje a szép oda figyelt el beszélgetés mindenről !mert értelmesek a gyerekek és okosak !!
2013. febr. 26. 21:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!