Vinnétek oviba, vagy sem?
Kisfiamat 2 hete szoktatjuk oviba, és minden szép és jó lenne, de... Nem megy el wc-re. Már mindent kipróbáltak. Velünk sem. Így ebéd után hazahozzuk, és itthon első dolga. Egyszer be is pisilt, de inkább tartogatja.
A vezető óvónő azt mondta, hogy a gyerek így tiltakozik az ovi ellen, hogy ő még nem érett erre. Ha nagyon muszáj akkor kínlódhatunk vele, de akár húgyúti fertőzés is lehet belőle. Viszont, ha anyagilag megtehetjük, akkor inkább várjunk szeptemberig.
Hát, anyagilag nem állunk valami jól, de persze a gyermek egészsége érdekében meghúzhatjuk a nadrágszíjat. De nem tudom, hogy ez lenne a jó megoldás? A gyermek egyébként szeret oviba menni, nem sír utánunk, vidám. Láttam olyan gyereket, aki egész évben sírt reggel, hogy ne hagyják ott, na ő biztos nem óvodaérett. De az én fiam jól érzi ott magát.
Ti mit tennétek?
Az enyém egy évig nem volt hajlandó reggelizni az oviban.
Mennyi idős? Beszélgessetek vele sokat erről, lehet hogy fél valamitől ott. Én próbálkoznék még vele, de tényleg az egészsége az első. Kicsit úgy jön le az írásodból, hogy az óvónő sem nagyon akarja hogy "beszokjon"
Szerintem meg 2 hét alapján még nem lehet így kijelenteni, hogy nem érett rá.
Az óvónőtől meg nem szép, hogy egyből azzal indít, hogy akkor inkább ne is vidd szeptemberig.
Lányomnál kb. 1 hónapos átmenet volt, amíg tényleg mindenben megszokta a dolgokat! Ő pisilt, ezzel épp nem volt gond, de nem aludt és nem evett...
Viszont nálunk segítettek neki, és nem akarták "elűzni".
Ha jól érzi magát, akkor én vinném, és megkérném az óvónőket, hogy ne erőltessék a wc-zést. Ha megszokja a környezetet, akkor magától is el fog menni wc-re.
Bölcsibe nem mehetne erre a pár hónapra!?
Az ovónők látják milyen a gyerek a Oviban!
Másabbul viselkedik egy gyerek ha ott van anya, és ha nincs ott!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!