Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » 4éves tejfehérjeallergiás...

4éves tejfehérjeallergiás gyerekek anyukái ha nem issza meg a tápszert mit adtok neki amibe megvannak a vitaminok?

Figyelt kérdés
Szójatejes rizs és egyéb gazdag anyukák válaszai nem érdekelnek!Most derült ki nála nem rég és 1éves korától tejet ivott igy nagyon nehéz!:(
2013. jan. 19. 10:47
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
Ilyen esetben visszamenőleg 2 hónapra megkapod az emelt családi pótlékot. Aztán ha megvan a csp. határozat, kérned kell közgyógyigazolványt, egyéni gyógyszerkeret meghatározásával, a rendszeresen szedett gyógyszerekre tekintettel (nekünk is van közgyógyra calcimusc, polivitaplex, tápszer, igaz utóbbi nem tejfehérjeallergiára). Sajnos ez hosszú folyamat volt nekünk is.
2013. jan. 20. 18:40
 22/26 A kérdező kommentje:
Még egy kérdés csak akkor jár tejmentes étkezés az oviba ha a MÁK-tól megjött a papir?
2013. jan. 21. 07:36
 23/26 anonim ***** válasza:
Nálunk elfogadták, hogy megmutattam a papírt a szakorvostól , hogy tejallergiás és kértem a tejmentes ételt. De persze vinnem kellett utána a hivatalos papírt is.
2013. jan. 21. 09:44
 24/26 anonim ***** válasza:
Orvossal megbeszélve esetleg a kecsketejet lehetne kipróbálni. Az teljesen más, mint a tehéntej és elviekben hipoallergén.(laktózérzékenyek és tejfehérje érzékenyek is fogyaszthatják elméletileg.) Kisfiam laktóz érzékeny volt (lekopogom kinőtte) és neki kecsketejet adtam, semmi baja nem volt tőle.
2013. jan. 24. 11:07
 25/26 anonim ***** válasza:

Kedves utolsó. Ezt nagyon nem ajánlanám. Az allegriának fokozatai vannak.

A bátyám is tejfehérje érzékeny. Mi kecskét vettünk neki. A kecsketejnek nagyon hasonló a fehérjéje a tehéntejéhez, így könnyen lehet hogy arra is kialakul az allergia. A bátyám fél év múlva anafilaxiás sokkot kapot.

Öt éves voltam, de soha nem felejtem el...

2013. jan. 25. 09:58
 26/26 anonim ***** válasza:
100%
Sajnállak nagyon, mi majdnem másfél évesen kerültünk hasonló helyzetbe... Lányom szintén semmit nem volt hajlandó a tápszerrel csinálni. Hát mandulatejet csináltam otthon neki, ha megnézed a magokban is rettentő sok fehérje és egyéb jóság van. Meg nagyon fincsi. Aprító gépben vízzel turmixoltam, majd harisnyában leszűrtem, kb 1/2 liter lett belőle (300 Ft-ért) és abból csináltam még máglyarakást is. :) (Mert én nem voltam hajlandó két félét főzni a családnak és neki, meg mindig a miénket ette volna.) Meg persze kakaót mindent. De kapható egész olcsón kókusz tej is, amit higítani tudsz. Ha szeretnél még tippeket írj privit, szívesen segítek. Meg persze kitartás. Ez egy egészen új helyzet neked, de idővel már nem is fogsz agyalni a dolgokon, úgy fél év múlva engem is csak sajnálgattak, én nem már nem értettem, mert olyan egyszerűen mentek a dolgok. ui. csoki, a Geszti marci és geszti eszti tejmentes. A túró rudi pultban kaphatók. :)
2013. jan. 28. 09:34
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!