Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » 4éves tejfehérjeallergiás...

4éves tejfehérjeallergiás gyerekek anyukái ha nem issza meg a tápszert mit adtok neki amibe megvannak a vitaminok?

Figyelt kérdés
Szójatejes rizs és egyéb gazdag anyukák válaszai nem érdekelnek!Most derült ki nála nem rég és 1éves korától tejet ivott igy nagyon nehéz!:(
2013. jan. 19. 10:47
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
"különleges tejbegríz"-t készített anya. Így kezdtem vele megszerettetni a tápit:)
2013. jan. 19. 15:36
 12/26 anonim ***** válasza:
100%

A tápszert turmixolhatod banánnal, vagy ami szerintem még nagyon finom, a vaníliás szójatej, abból is az Alpro márkájú. Az elkészített tápszert higíthatod vele. Vagy a tápszerbôl csinálj neki kakaót.

Tejfehérje allergia esetén emelt csp-t kapsz, abból néha tudnál venni ízesített rizstejet és azzal keverni az elkészített tápszert.

Ha semmi nem válik be akkor marad a multivitamin és a Ca-pótlás. Nekünk azt mondta a gasztrós doki, hogy ha naponta nem issza meg a fél liter tápszert, akkor pótoljam a kálciumot Ca-Kids-szel.

Egy 3 éves tejfehérje allergiás kislány anyukája

2013. jan. 19. 17:02
 13/26 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm a válaszokat! Igen ez a baj hogy már túl "idős"! Igen ezért lenne fontos hogy kakaó legyen reggel este mert ez neki még rettentő fontos főleg hogy a tesó megihatja! milumil pepti és som ezt próbáltuk nem tudom érdemes lenne a többit erőltetni még van 2fajta amiről olvastam! Próbáltam a gyümit de valahogy kiérzi a tápit! Most vegimilket adok neki sajnálatból:) emelt családit nem kapunk alig birjuk anyagilag!
2013. jan. 19. 19:04
 14/26 anonim ***** válasza:
Tejfehérje allergiára jár emelt családi. Olyan nincs , hogy nem kaptok! Ne hagyd magad!!!
2013. jan. 19. 22:58
 15/26 anonim ***** válasza:

Szia! Szerintem próbáld ki a házi rízstejet:

Jól megbosod a rízst és bő vízben szétfőzöd, utána turmix, szűrés. Persze így nem olyan "vitaminos" mint a nyers házitej (a bolti tejből kivonnak szinte mindent, tulajdonképpen zsíros víz, a vitamintartalmát már pasztöriváláskor elveszíti) de a reggeli-esti kakaónak nem kell vitamindúsnak lennie, ha a napközbeni étkezéssel tudod fedezni a tápanyagszükségletét.

Egy barátnőm nagyon megkakaózza, és extracsokis forrócsokiként tálalja. Sőt a mikulások és a húsvéti nyulak is ebben a rízstejben végzik.

2013. jan. 20. 06:48
 16/26 anonim ***** válasza:

4. vagyok megint:

emelt családi pótlék és utazási kedvezmény (neked 91%, neki ingyen 18 éves koráig), és közgyógy igazolvány is jár, ami a tápszert nagyjából fedezi

ehhez az kell, hogy kilégzéses teszten hivatalos gasztroenterológiai szakrendelésen adjon állásfoglalást a MÁK felé az orvos. ehhez előtte kifejezetten terhelni kell a gyereket, vagyis pár napig tejes dolgokat kell ennie, jelentkezz be kifejezetten terhelésre és mondd, hogy emelt csp-t szeretnétek (ráadául amellé a gyes is jár 10 éves koráig alanyi jogon 8 órás munka mellett is, sőt parkolási kedvezmény, fűtéstámogatás önkormányzattól függően - ebben a jegyző tud segíteni, ha megvan az orvosi papír!)

2013. jan. 20. 10:08
 17/26 A kérdező kommentje:
Igen tudom hogy jár csak nagyon nehézkes,hát remélem nem kell 18éves koráig reménykedek hogy kinövi :) Gyest kapok mert van egy kisebb gyermekem!
2013. jan. 20. 11:46
 18/26 anonim ***** válasza:

16-os nem teljesen jól mondja. Kilégzéses tesztet tejcukorérzékenyeknek csinálnak. Tejfehérjeallergiát vérvétel, prick teszt vagy terhelés igazol. És erre nem jár parkolási támogatás , fűtéstámogatás sem.

Kérdezőtől kérdem, mi ebben a nehézkes? elmész orvoshoz kiadja a papírt te meg elpostázod. Ennyi. És a plusz 10 ezer gyönyörűen fedezi a tejeteket!

2013. jan. 20. 12:20
 19/26 A kérdező kommentje:
Azt te csak gondolod sajnos! Féléve pullmonológia ott kiderült de lese szarták ő nem irhatja meg a kékpapirt csak ha asztma van az nem volt érdekes hogy megfullad a gyerekem utána vettünk párologtatógépet akkor jól volt ,december elején a gyerekemet elboritották a kiütések rohánaás az ügyeletre hazaküldtek,körzeti beutalóért a pulmonóra időpontkérés ott se nagyon foglalkoztak velünk körzeti beutaló a gyerekkórházba mert megint elboritották a kiütések ott azt mondták rühes a gyerek vissza körzeti azt mondta hülyeség tényleg nem rühes volt a kérdésemre gyerekosztályon nem kaptam választ,körzeti időpont gasztrora jan.10. ott mondták egyértelmű a tejfehérjeallergia de köteles a vizsgálatokat végigcsinálni,ja és összenéztek a nővérkével miért nincs még nekünk emelt családi,multhéten volt tejcukor mérés vérvétel a liszthez február végén lesz meg a lelet utána időpontot kell kérni a gasztora akkor megirják a papirt talán március végén beér a kék papir a MÁK-ba! Na ehhez mit szóltok?
2013. jan. 20. 18:12
 20/26 A kérdező kommentje:
Ja és még hozzátenném egy ilyen kör egy egy orvoshoz 1500ft a busszal!
2013. jan. 20. 18:14
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!