A 4 éves kislányom újra bepisil minden egyes alvásnál! Mit csináljak?
Lassan 1 éve,hogy szobatiszta,több mint fél éve éjjel se pisil be,de cirka 2 hónapja minden egyes alvásnál megtörténik.
Szabályosan a Wcről leszállva megy aludni délután és este is.Régen kapott üdítőt,szörpöt most csak vizet és tejet.Alvás után szokott csak gyümölcsöt kapni,vagy levest erre is baromira odafigyelek.
Éjjel 2szer kelek fel hozzá.Először éjfél körül,aztán 4kor.Ma pl 1 órára állítottam be az órám és 0.52kor pisilt be,negyed 5kör újravolt pisilni,de fél 7re megint mindent eláztatott.
Ha éjfélre vagy 11re állítom be az órám,akkor tuti előtte pisil be,mintha érezné,hogy na most kell.
De ez még hagyján lenne,délután is bepisil 1,5 óra alvás után.
Én már félhalott vagyok és semmi ötletem nincs.
Kideciztem ,hogy mennyi folyadékra van szüksége,nem lépjük át ezt,bár régen a duplájánál is többet ivott és semmi baja nem volt.
Tudnátok tanácsot adni,hogy mit csináljak?
Szerintem az lenne a megldás ha vele aludnál, akkor biztonságban érezné magát, azért pisil be mert fél egyedül! Van ennek valamiylen szakkifejezése is de most passzolok...
A lényeg annyi hogy a bepisilésen túl dadogás is kialakulhat ha ez az állapot tartósan fennáll..
Próbáljátok ki hogy együtt alszotok a gyerekkel!!
Túlvagyunk már az orvoson is,a kórházi kivizsgáláson is,de semmi!
A doktornőnk azt mondta,ha máshogy nem megy ébresszem fel éjszakánként pisilni,a kórházban azt mondták meg ne merjem tenni,mert rászokik és önmágától ezek után majd még nehezebben ébred fel.
Visszamentünk a háziorvoshoz és abban maradtunk,hogy ébresztgetem.Ma este 10kor aludt el,fél 1 kor pisiltünk 6ra viszont bepisilt.
Az ágyon már hónapok óta ott a nejlon,a pisifogó,a szekrényre kikészítve ott a váltás száraz ruha,a száraz pisifelfogó,a száraz takaró.
Olyan vagyok már,mint egy gép.
Egyébként beszédes kislány könnyen szót lehet érteni vele,sokat beszélgettünk erről is,az orvos is beszélt vele,de semmi lelki problémát nem lehetett felfedezni, és fizikait se a leletek alapján.
Sokszor már félig fent van,forgolódik és akkor pisil be.
Volt,hogy nem akart kiszállni az ágyból,mondtam hogy kiveszem,beviszem a wcbe és közbe pisilte össze magát.
Volt,hogy besétált a wcbe,leguggolt mellé és odapisilt,vagy állva összepisilte magát és mint aki jól végezte dolgát vissza akart menni a szobába.
Úgyhogy padlót fogtam,nem tudom hogyan tovább.
Egyébként mellettem alszik!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!