Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » A 4 éves kislányom újra...

A 4 éves kislányom újra bepisil minden egyes alvásnál! Mit csináljak?

Figyelt kérdés

Lassan 1 éve,hogy szobatiszta,több mint fél éve éjjel se pisil be,de cirka 2 hónapja minden egyes alvásnál megtörténik.

Szabályosan a Wcről leszállva megy aludni délután és este is.Régen kapott üdítőt,szörpöt most csak vizet és tejet.Alvás után szokott csak gyümölcsöt kapni,vagy levest erre is baromira odafigyelek.

Éjjel 2szer kelek fel hozzá.Először éjfél körül,aztán 4kor.Ma pl 1 órára állítottam be az órám és 0.52kor pisilt be,negyed 5kör újravolt pisilni,de fél 7re megint mindent eláztatott.

Ha éjfélre vagy 11re állítom be az órám,akkor tuti előtte pisil be,mintha érezné,hogy na most kell.

De ez még hagyján lenne,délután is bepisil 1,5 óra alvás után.

Én már félhalott vagyok és semmi ötletem nincs.

Kideciztem ,hogy mennyi folyadékra van szüksége,nem lépjük át ezt,bár régen a duplájánál is többet ivott és semmi baja nem volt.

Tudnátok tanácsot adni,hogy mit csináljak?

2009. aug. 26. 14:06
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%
Igen.Először is vidd el kivizsgálásra,hogy szervi vagy hormonális okai vannak e,ha minden rendben,akkor pszihés erdetü a probléma.
2009. aug. 26. 14:13
 2/13 anonim ***** válasza:
100%

Nem volt valami nagyon rossz élménye a lányodnak?

Ovodában nem bántotta valaki, vagy nincs uj ovónéni?

Lehet pszichés oka is annak hogy bepisil, szerintem a folyadék mennyiség nem számít ha már elotte szobatiszta volt.

Probalj vele kettesben elbeszélgetni, hogy nem-e fél valakitol, vagy nem-e szomorkodik valami miatt.

2009. aug. 26. 14:15
 3/13 anonim ***** válasza:
100%

A folyadék korlátozása nem vezet semmilyen eredményre,ugyanis nem itt kell keresni a problémát.Ne gyötörd feleslegesen azzal,hogy korlátozod mikor mennyit ihat.A gond az,hogy nem ébred fel az ingerre,vagy csak amikor már megtörtént a baleset.Vagy tegyél rá pelust alváshoz újra,vagy az ágyába a lepedő alá nejlont.

Semmiképpen ne szidd le érte,ne éreztesd vele,hogy ugyan már milyen dolog ennyi idősen bepisilni,nem tehet róla.

Nem történt a családban valami változás?Nem született kistesó?Nem romlott meg a kapcsolatotok a férjeddel?Haláleset,vagy bármilyen veszteség nem érte?

Ki kell vizsgáltatni,és ha semmilyen organikus elváltozás nincs,akkor lelki okokat kell keresni.

Egy ismerősöm fia 7 évesen is bepisilt éjjel,Ő kapott rá valamit ami az agyat stimulálta,nem tudom pontosan mi volt ez,de megkérdezhetem.

Ne stresszeld vele a gyereket semmiképp,mert csak ront a helyzeten.

2009. aug. 26. 14:17
 4/13 anonim ***** válasza:
100%

Hát én 9! éves koromig bepisiltem, később kiderült, hogy apám miatt (mindig bántott és rettegtem tőle). Voltam kórházban is kivizsgálásokon, adtak gyógyszereket, de nem segítettek. Azután elvittek egy természetgyógyászhoz, egyből meggyógyított. Mióta nála voltam, egyszer sem fordult elő.

Ha nem múlik el, ajánlom nektek is a természetgyógyászt!

2009. aug. 26. 14:18
 5/13 A kérdező kommentje:

Az elmúlt 11 hetet velem töltötte itthon nagyjából!

Én igyekszem nem stresszelni,bár ma kiborult a "bili".

Pont akkor betegedett meg és kezdődtek a problémák.

Beteg volt,elég erős gyógyszert kapott,ami kiütötte és fel se ébredt,bepisilt.

Azóta is úgy alszik mint akit 20 órán keresztül dolgoztatnak naponta és utána nem is tud magáról.Régen minden apróságra felébredt!

2009. aug. 26. 14:20
 6/13 anonim ***** válasza:
100%
kicsit sok ez a pisilés, nem? éjjel 2x, meg még reggel is, kicsit sok szerintem. vidd el dokihoz, mindenképp, hátha tud valami okosat mondani...
2009. aug. 26. 15:28
 7/13 anonim ***** válasza:
Kérj beutalót urológiára vagy gyerekgyógyászatra, megnézik a kicsi pisijének fajsúját többek között. Ezek nélkül nem célszerű rögtön pszichiátriára menni, de ha minden negatív lesz, akkor ott is meg fogják vizsgálni.
2009. aug. 27. 23:03
 8/13 anonim ***** válasza:
Én is úgy gondolom hogy lelki okai lehetnek,ez egy fajta tiltakozás valamivel szemben.Fontos lenne hogy a gyerek ki egyensúlyozott legyen mindig,és ne stresszeljen. Kitartás.
2009. aug. 27. 23:22
 9/13 anonim válasza:
Minden féleképpen vidd el orvoshoz a gyermeket, ha nem érte semmilyen lelki teher, akkor betegségre lehet gyanakodni, ha a vizsgálatok negatívak lesznek,akkor keress egy gyermekpszichológust,aki segít megoldani a problémát, fontos, hogy ezért a gyermeket ne hibáztasd,illetve ne érezd kellemetlennek a segítség igénybevételét..
2009. aug. 29. 08:38
 10/13 anonim ***** válasza:
Látom a kérdés már elég régen lett kiírva,de sosem késő egy véleménynek,még ha nem is 100%-ig hasznos.Az én nagyfiam 4 éves korában ugyanezt csinálta,csak kicsit enyhébb kiadásban.Már mi is ott tartottunk,hogy minden éjjel bepisilt.Tegyél a lepedő aláneilont és próbálj meg türelmes lenni.Nem szabad bűntudatot kelteni benne és megszídni sem,akkor csak rosszabb lesz.Húzd le a pisis cuccot és mond neki,hogy nincs semmi baj anya majd kimossa.Próbálj meg leülni vele valamit játszani és közben kicsit finoman rátérni a témára.Ilyenekre gondolok,hogy bántja e valami,vagy van e valami baja,meg,hogy éjszaka mikor kell neki pisilni érzi e,hogy kell neki,vagy,hogy esetleg nem e fél valamitől éjszaka a szobájában-a gyerekek fantáziája határtalan,főleg ebben a korban.Az én 4 éves lányom új heppje például az,hogy fél kimenni Wc-re fényes nappal.Semmiképp sem faggasd,inkább csak próbálkozz a beszélgetéssel finoman,és ha nem megy válts témát,próbáld meg legközelebb.Azért dokihoz is vidd el,hátha fel is van fázva vagy ilyesmi.Majd írd meg mi lett a dologból,kíváncsi vagyok-ha nem baj:-)
2009. szept. 15. 10:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!