Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Feladtam, nem bírom tovább....

Feladtam, nem bírom tovább. Már ott tartok, hogy megőrülök a kislányomtól, ha alvásra kerül a sor. Borzalmas anya vagyok?

Figyelt kérdés
Úgy döntöttünk a férjemmel, hogy hagyjuk sírni a 10 hónapos lányunkat, mert egyszerűen csak ringatással alszik el, amihez járkálni kell vele, és emiatt éjszaka sem tudja magát visszaaltatni egyedül. Már mindent kipróbáltam, simogatás, ének, beszéd... Magunk közé nem vesszük az az egy amit nem szeretnénk, mert van másik lányunk is, és Ő így is féltékeny, ha megtudná az nem lenne neki sem jó. A kicsi 3 hónapos koráig állandóan sírt, mert fájt a hasa, ezért járkáltam fel alá vele, aztán elmúlt a hasfájás, 4 hétig semmi gond nem is vele, aztán kezdett jönni a foga és nem akarta már az ujját se cumizni, és nem volt mivel elaltassa magát, megint jött a ringatás, és ez megy már 6 hónapja újra. Hulla fáradtak vagyunk, mert éjjel is 3-4szer kel, legalább fél óra járkálás, ha magam mellé veszem, akkor is ordít, és sír, ha bemegyek és csak állok mellette akkor is. Semmi nem segít csak ha járkálunk fel alá. De már 9 kiló, és leszakad a karom. Nem bírom ezt tovább,hogy éjszaka vele járkáljak mellette napközben ott a nagy, nem egyszerre alszanak még annyi pihenésem sincs, hogy legalább amikor alszik délután a két gyerek. Férjem is már teljesen hulla, mert segít éjjel, de neki dolgozni is kell. Egyébként is hisztis a gyerek, de éjjel már nem bírom. Hagynám sírva elaludni, de sír akár fél órát is minden további gond nélkül, vagyis ordít. Gonosz vagyok, ha azt mondom, hogy nem bírom és hagyom?
2012. dec. 26. 22:15
1 2 3 4 5
 31/42 anonim ***** válasza:

EZT KÉRDÉSNEK SZÁNTAM, BOCSI. :)

"tehát nem jobb, ha kipróbálod, hogy EGYSZERŰBB szertartással fekteted? ;)"

(Lemaradt a kérdőjel.)

2012. dec. 29. 14:52
 32/42 anonim ***** válasza:
100%
Kedves kérdező. Feltettél egy kérdést, hogy rossz anya vagy-e, ha hagyod, és megfogalmazódik benned, hogy nem bírod tovább. Van, aki szerint igen. Aki ezt válaszolta, elküldted jó meleg éghajlatra. Nem vagy kissé visszás? Igenis elítélendő. Mellesleg ha egy 4 éves gyerek megfogalmazza, hogy többet foglalkozol a kicsivel, és tán még igényli is, hogy vele foglalkozz, hallgass rá, mert kamaszkorára kezelhetetlenné válik. Örülj neki, hogy ő egy értelmes és őszinte kislány. Tán nem féltékenykedésnek kéne nevezni, hogy 4 évesen neki is szüksége volna az anyjára. Mellesleg hány éves vagy?
2012. dec. 31. 17:43
 33/42 anonim ***** válasza:
100%
Egyet értek az utolsóval. Nálunk 4 éves a nagylány 4 hónapos a picur..mikor alszik mindig együtt vagyunk nagyon igényli.Próbálom bevonni mikor pelenkát cserélek,hogy ő az okos nagy lány segítsen meg együtt énekelünk neki. Kell nagyon a nagyobbra is figyelni.
2012. dec. 31. 19:37
 34/42 anonim ***** válasza:

Kedves kérdező, mivel én nem vagyok okosabb, meg tanultabb, és tapasztaltabb sem, mint a többi válaszoló, csak sok türelmet, és kitartást szeretnék kívánni neked, mert újat nem tudok mondani.

Viszont tudd, hogy átérzem a fájdalmadat, nekem sokkal egyszerűbb volt a dolgom, nem mentem át ilyen nagy patáliákon lefekvésnél, de egyszer kétszer, mikor volt valami hasonló, és sírt a kislányom, én sem bírtam hallgatni, még 3 percig sem, szóval fáj a szívem, amikor sír na :(

De én nem ringattam őt sosem, mert tudtam, hogy hosszútávon nem fogom bírni, szóval nem szoktattam ilyesmihez.

Átölelem,megpuszilgatom, és szeretettel leteszem a kiságyába.

Van hogy sirdogál picit, de elalszik különösebb hiszti nélkül.

Szóval lehet, hogy kicsit mindenkinek meg kell nyugodnia a családból, férjed is nagyon rendes, és megfogadni a szakember tanácsát, és hagyni a kiságyában. Pokoli lesz mellette állni, és hagyni, hogy sír, sajnálom.

Majd írd meg, hogy mi vezetett megoldáshoz.

Sok sikert még egyszer!

2013. jan. 2. 16:26
 35/42 A kérdező kommentje:
Hagyjuk sírni, és úgy tűnik megoldódik a gondunk.Érdemes volt az elmenni az alvásdiganosztikai laborba, mert ugyan ugyanazt hallottam mint amit tudtam, hogy csinálni kellene, de mégis adta egy löketet a kezdéshez, hogy mégis hogyan kezdjem és hogy haladjak lépcsőzetesen. Leteszem a kiságyba és ott vagyok mellette, simizem picit és elaszik, ez most egy hét után. Az első pár nap nem értette mi van, és felállt az ágyában és sokat forgolódott semmi nem volt neki jó, ha simogattam az sem, akkor legalább 5 percig sírt, én meg minden másodpercben késztetést éreztem, hogy kivegyem. Most már tudja, ha fel is kel éjjel, akkor sincs nagy gond, mert a kiságyában találja magát, ahogy elaludt, és kicsit nyüszög be se kell sokszor menni, mert amire odaérek az ajtóhoz már csend van. Azért mindig belesek pár perc után:) de akkor már alszik. Ha viszont sír akkor bemegyek, de nem veszem ki, hanem simizem a hátát, vagy nyakát, kb két perc után visszaalszik, de van, hogy kicsit több. Eddig ez elképzelhetetlen volt nekem, hogy pár perc sírás után megnyugodjon egyedül, de lehet előbb kellett volna kicsit hagyni, akkor nem borul ki mindenki, mert a gyereknek volt a legrosszabb, hogy nem tudta Ő sem kialudni magát, mert ha felkelt és nem ringattam akkor nem volt nyugta, még akkor sem magam mellé vettem,szóval nem a hiányomat érezte, hanem a mozgás kellett neki a nyugtatáshoz. Most napközben sem hisztis, mert nem fáradt, és meg tudja magát nyugtatni.
2013. jan. 4. 13:54
 36/42 anonim ***** válasza:
ezt a kérdést akár csak én írtam volna.Tudom mit érzel:( nekem is voltak rohamaim amikor már azt mondtam nem bírom tovább már ordítottam ......... 1 éves korába szoktattam le a ringatásól ami baromira nehéz volt na de amikor már 1,5-2 órán keresztül ringatni kellett éjjel is nappal is nem bírtam se agyilag se fizikailag.És nem akarlak elkeseríteni,de nálatok is ez lesz mert minél nagyobb lesz annál tovább fog tartani a ringatás.Csakis drasztikusan tudod leszoktatni.Nem baj ha ordít ne vedd fel( tudom fáj és lelkiismeret furdalásod lesz,de akkor se tedd) én lefeküdtem a kiságy mellé és betettem a kezem hozzá az első héten 2 óráig tartott még elaludt aztán egyre kevesebb.Volt olyan nap amikor bepróbálkozott és ő is álomba sírta magát mert nem ringattam de hidd el 1 hónap és hozzá szokik.Itt neked kell kitartónak lenned.Én sem tudtam elképzelni sem,hogy hogy lehet leszoktatni és hogy tudnék kitartónak lenni.De hidd el el fog jönni nálad is az a pont amikor azt mondod KÉsz ennyi volt nincs ringatás ordíts majd hozzászoksz. 2 éves a lányom még most is altatom már rendes ágya van neki mellé fekszek átölelem 5 perc és alszik.Persze vannak napok amikor több de ez is max 15 perc amikor túlpörög este :) a fogzásra a nurofent használtuk.Már attól is lelkiismeret furdalásom volt hogy ennyi fájdalom csillapítót kap,de ha muszáj akkor muszáj
2013. jan. 4. 15:16
 37/42 A kérdező kommentje:
Köszönöm, igen csináljuk is kitartóan, hogy nem vesszük ki:) remélem egyszer elérjük azt az állapotot amit a nagylányomnál, hogy egyedül alszik el a szobájában, nyitott ajtó mellett, csak egy kis lámpa ég a fürdőben neki. Ez a hosszútávú célunk, amit jó lenne két éves koráig elérni, persze ha mellé kell feküdni, azt sem bánom, de azért jó lenne, ha nem kellene kettészakadnom, hogy melyik kislányom mellé feküdjek este:) mert a nagy nagyon rákap az ilyen akcióimra, ha a kicsit éppen valamivel nyugtatom, ami persze természetes és érthető. Hiszen még Ő is kicsi, és nem is féltékeny, hanem inkább azt kéri,ami neki is jár, de én is ember vagyok, és nem tudok mindkettőnek egyszerre jelen lenni. Jó lenne ezért elérni, hogy egy szobába kerüljenek, de ez még a nagyon távoli jövő azért...
2013. jan. 4. 15:53
 38/42 anonim ***** válasza:
34-es vagyok, és köszi, hogy leírtad, örülök, hogy minden okés már.
2013. jan. 4. 16:44
 39/42 A kérdező kommentje:
azért az túlzás, hogy okés, nehogy azt gondolja valaki, aki ezt olvassa, és meríteni akar belőle valamit:))) de nekünk ez nagy megváltás, hogy csak ott kell mellette lenni és már az is megnyugtatja. Még egyszer kel, de ez nekünk már a mennyország:)
2013. jan. 4. 20:26
 40/42 anonim ***** válasza:
ugyan ebben szenvedunk immaron 8 honapja,hulla vagyok esn is.Sovany vigasz de tudd nem vagy egyedul:)megoldast
2013. jan. 7. 22:40
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!