Miért nem hiszik el sokan, hogy hiperaktív, dysgraphiás (írászavar), dyslexyás (olvasászavar), dyscalculiás (számolászavar) gyerekek tényleg léteznek?
Tényleg jó téma!4 éve kezdődött a kálváriánk,amikor beiratkoztunk az óvodába.Az én kicsi fiam meglátta a balkon ajtón keresztül a kinn játszó ovisokat,és az igazgató néni kérdéseit figyelmen kívül hagyva megindult feléjük.Mondanom se kell egyből hiperaktív lett a gyerek és vigyem nevtanba.gyerekpszihológushoz.
Így lett papíros gyerek. Ez a bélyeg végigkísért az ovodában,most kezdtük az iskolát és még mindíg itt tartunk ...ha rosszalkodik akkor hiperaktív,ha nem ül a fenekén ...hiperaktív...stb. Remélem ezt az oldalt a"HOZZÁNEMÉRTŐ"pedagógusok és óvónők is látogatják,és magukba szállnak egy cseppet.
Ez az utolsó szerintem nem hiperkativitás/nem hiperaktivitás probléma, hanem tanárnéni hülyesége. Elsős a gyerek és a 45 perces órán nem egyenes háttal ül, kiguvadt szemmel, intelligens arccal, tanárnénit figyelve, és hátsó sorba kell ültetni!? Hát ez baromság! Ráadásul szeptemberben. Egyik szintén pszichológus ismerősömtől tudom, hogy október, november környékén százával jelennek meg a szegény 6-7 éves iskolát most kezdő gyerekek, azzal az üzenettel a tanárnénitől, hogy hiperaktív a gyerek. Könyörgöm, egy óvodás aki most került az iskolába 3 hónap alatt nem fog hátratett kézzel ülni majd egy órát ( véleményem szerint még gimiben sem kell neki, de ez már csak saját meglátás). Ez a bizonyos ismerősöm már ott tart, hogy tavaly bement egy-két iskola tanítójához és elmagyarázta neki, hogy lélektanilag, fiziológiásan természetellenes szegény gyerekeknek az amit kér tőlük. Nem sajátos nevelési igény, normális életkori sajátosság.
Hát ezek után kérdem én, hogy mégis mit is várunk? Egy most 50 éves tanítónak fogalma nincs arról, hogy mi is az amiről beszélünk.
A gyps-pszicho voltam.
Ui.: Természetesen tisztelet a kivételnek, mert van nem egy példaértékű tanító ismerősöm is.
Szia, Én gyógypedagógus és tanítónő is vagyok!
Tanultuk, hogy hipperaktív gyerek nincs, csak valahogy nevén kell nevezni a tünetet!
Vannak igenis olyan gyerekek, akik több odafigyelést igényelnek,mert szeretnek a középpontban lenni-persze ezt jó értelemben mondom-és jól is van ez így!Azzal,hogy többet izeg-mozog,vonja magára a figyelmet!
Azt hangsúlyozom, nem azt értem alatta, hogy a szülő nem törödik vele eleget,hanem ő még annál is több figyelmet igényel!
Az ilyen gyerekeknek kell a sok mozgás,mindig motiváltak legyenek!
Valamint nem hülyék, sőt, nagyon is okosak!
Jó ötlet a falmászás,javaslom!
Amiatt meg ne aggódj, hogy mit fog szólni a pedagógus!Egy jó tanító néni az ilyen helyzetekre is felkészült!
Minden jót!
Szia!
Az én lánykám 18 éves.6 éves korában a Könyvhéten találtam egy könyvet,ami mintha csak róla szólt volna.Én addig nem hallottam még ilyen dolgokról,viszont a figyelmével baj volt,na és a viselkedése!Képzelj el egy szőke kék szemű gyönyörű kislányt,aki,ha kinyitja a száját a kamaszok rosszul lesznek.
Szóval ő nem mehetett iskolába,mert a nevelési tanácsadóban üldögélő hölgy így gondolta.4 órát vártunk s vizsgálatra!!!!!!Azt mondta éretlen,én meg elfogadtam.Aztán jött ez a könyv.Vadaskert,László Zsuzsa.Ez a hölgy sokat segített.Mi egy vidéki nagyvárosban lakunk,ahol NINCS SZAKEMBER!!!!!!!
Borzasztó,amit végig kellett csinálnunk.Persze Dyslexiás is,figyelemzavaros is.
DE,van remény.18 éves harmadikos egy középiskolában.Évet még soha nem ismételt!Nagyon jó a reál tárgyakból,én pedig teljesen berekedtem,mert most fejeztem be az Aranyembert!Az idén még a Bűn és bűnhődés is kötelező.Na ez a büntetés.
Még csak annyit,hogy rengeteg volt osztálytársa bukott,vagy nem jár iskolába.Nekem az jut,hogy mindig tanuljak vele,ez néha nagyon fárasztó!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!