Miért nem hiszik el sokan, hogy hiperaktív, dysgraphiás (írászavar), dyslexyás (olvasászavar), dyscalculiás (számolászavar) gyerekek tényleg léteznek?
A kérdésed elején van a válasz.Ma divat azonnal rásütni egy kicsit elevenebb gyerekre,h hiperaktív,vagy együtt tanulás helyett sajnálkozni rajta,h biztosan diszlexiás,azért nem megy neki.
Ettől függetlenül persze,valóban létezik az összes általad említett betegség-bocs,nem tudom jobban leírni-,és minden tiszteletem azoké,akik mindent megtesznek a hiperaktív,diszlexiás,...stb gyerekükért,mert nekik még az előítéletekkel is meg kell küzdeni a saját problémájukon kívül.
Szerintem írás-,olvasás-, és számolászavaros gyerekek tényleg vannak, ez egy valós gond, de a hiperaktivitás csak a mai kor szüleménye!Nem kétlem, hogy sokat foglalkozol a gyerekeddel, és hogy odafigyelsz rá.De én találkoztam egy csomó olyan gyerekkel, akire azt mondták, hogy hiperaktív, pedig szerintem tényleg csak az odafigyelés hiányzott!De ez nem is meglepő, ha megnézzük, hogy milyen életstílusa van ma a szülőknek.1-2 évesen bölcsi, utána ovi és még esténkét, vagy hétvégenként sem tölt tartalmas időt együtt a család.És most nem olyanokról beszélek, akiknél sajnos az anyuka nem teheti meg hogy otthon maradjon!
De a legkiakasztóbb szerintem, hogy erre is van gyógyszer!Tehát feltaláltunk egy olyan kamu betegséget, ami miatt megint lehet a károsabbnál károsabb gyógyszereket adagolni már a kisgyerekekbe is!Ne haragudj, ez a véleményem, meg le is pontozhattok, de ez szerintem ugyan olyan hülyeség, mint mikor a 4 éves gyerekeket pszichológushoz viszik, mert valami "nincs rendben".És nem a szélsőségekre gondolok, mikor tényleg olyan komoly problémák veszik körül a kisgyereket, ami miatt túl korán hatalmas törés keletkezett a lelkében, hanem egészséges családok viszik az egészséges gyerekeket!Szerintem egy anya kell hogy pszichológus legyen a családban!Csak ugye mára már az anyaszerep egy lenézett, másodrangú dolog, ha valaki nem megy vissza dolgozni, nem keres pénzt, hanem "csak" háztartásbeli, akkor arra furán néznek.Pont most is van egy kérdés egy másik témakörben, hogy mit szeretnél, munkahelyet, vagy otthon főzni, takarítani?De könyörgöm, az otthon főzés, takarítás,házvezetés ugyan olyan munka!!!Sőt az anya szerep nagyon is sok szakterületet foglal magában!na de mind1, visszatérve, szerintem a hiperaktivitás nagyon is a mai kor kitalációja!
Azért a nagy mozgásigény nem keverendő össze a hiperaktivitással. Oké, hogy nektek szakember mondta. Viszont főiskolán egy elismert pszichológus tartott nekünk előadást, aki egyértelműen kijelentette, hogy kisgyermeknél nem állapítható meg a hiperaktivitás. Meg kell várni a felnőttkort, és akkor jelenthető ki teljes biztonsággal.
A többihez pedig azt fűzném hozzá, hogy régen is volt, csak nem nevezték el ilyen divatosan, hanem azt mondták, hogy hülye a gyerek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!