Mit csináljak / hova menjek ha egyszerűen képtelen vagyok normálisan meglenni a kétéves kislányommal?
Kedves Kérdező most remélem nem fogsz megsértődni rám. A lányodnak van lehetősége elfáradni? Tud eleget mozogni? Nem tolod sokat baba kocsiban? Nem vagytok túl sokat otthon?
Szerencsére nekünk nincs ilyen gondom a lányommal. Igaz egész kicsi korától szabályok szerint élünk és mivel kendőbe hordtam minden hova így mindent elmondtam neki és sok sok dolog van ami tök természetes már neki és csak lesek, hogy honnan tudja.
Ha nem haragszol leírom, hogy én hogyan is csináltam csinálom. Már egész pici korban voltak szíbályok. Ezek nem olyanra nagy dologra kell gondolni, hanem csak a reggeli kelés és az esti lefektetés fix volt és ehez igazítottuk a nap többi részét is. Pl az esti rituállé az volt, hogy este olyan 6-fél hat körül ébresztettem és utána játszottunk egy kicsit szeretgettem puszilgattam mondókáztunk persze evett is ha kért utána fürdés, baba wellness(párom mindig így hívta amikor masszíroztam a lányom és kenetem a kis bőrét. :))Aztán ahogy nőt úgy nöttek a szabályok száma is ahogy az ügyessége változott és a kreativitása. Pl.A szekrényből nem pakolunk ki stb. Amikor kipakolt közösen pakoltunk vissza és elmondtam neki, hogy miért ne csinálja. Igen volt olyan amikor egy nap 20x pakoltuk vissza de mindig vissza kerültek a ruhák. Egysze azt láttam tőle kirámolt és mondtam neki, hogy nem szabad és már pakolta (gyűrte ) vissza a ruhákat. Igyekezz az ellentmondásokat elkerülni. Pl nálunk az ágyon nem szabad felállni. Nem tudok rá mindig figyelni ezért nem engedem de féltem nehogy leessen. Így már a nagyszülőknél sem engettem. Bizony volt is olyan, hogy ezt nem mert ez otthon nem szabad. Viszont adok választási lehetőséget is neki. Pl milyen mesét olvassunk, hogy villamossal vagy gyalog menjünk haza, kikérem a véleményét, hogy mit főzzek, mit játszunk stb. De vannak dolgok amit nem engedek amihez ragaszkodok. Ezt a nagyszülőktől is elvárom. Szerencsére partnerek is ebben.
A másik a boltban amíg kicsi volt elmondtam neki, hogy mit veszek, miért veszek, meg, hogy ki kell fizetni mielőtt hazavisszük stb.
Tök jól elfogatta és már ott tartunk, hogy állunk a pénztárnál és kiveszi a kezemből a pénztárcát és fogatja mint ki fizet. :D Persze elmondom neki, hogy még egyenlőre nem ő fizet, hanem Anya de amikor nagyobb lesz akkor majd ő is megteheti.
Őszintén szólva szerintem nincs olyan aki mindig türelmes és kiegyensúlyozott. Őszinte leszek néha én is érzem magamon, hogy türelmesebbnek kellene lennem. Akkor amikor tudom, hogy nem volt igazam akkor oda megyek hozzá és elmondom, hogy ne haragudj anyára, mert türelmetlen volt ma, mert rossz napom volt stb. De fontosnak tartom ezt neki elmondani. Ilyenkor mindig megölel a lányom.
Viszont tény, hogy nagyon nagyon sokat mozog is még pluszban a lányom sétálunk stb és délután legkésőbb fél négykor már ébresztő van. Utána már csak estérre fektetem le.
Nem lehet, hogy a naprendetekkel van baj? Volt a lányomnál is amikor nagyon nyűgös volt és ez miatt nagyon nagyon sírt és akkor változott a dolog amikor alakítottunk rajta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!