Mit tegyek a kislányommal aki fél mindentöl és nem értem az okát miért?
Szerintem olyan nincs, hogy egy gyerek ok nélkül üvölt. Max te nem tudod az okát... Miért nem kérdezed meg tőle, mi a baj? Még nem mond semmit?
Amúgy szerintem szimplán dackorszak - vond be minél jobban, hogy ő csinálhasson dolgokat. Kettőből választhasson ruhát segítsen öltözködni. Pelenkázásnál hozza ő a krémet, pelust, segítsen vetkőzni, öltözni. Szobatisztasággal hogy álltok? Lehet, hogy lassan elkezdhetitek.
Egyetértek az elsővel.
Én két dacos gyerekkel vagyok egész nap (2 és 2,5 évesek).
A nagylánynál úgy tudok bármit elérni, hogy engedem választani.
Persze nem úgy, hogy kiborítjuk a pelust, szekrényt.
Milyen pelenkát szeretnél: a cicásat, vagy a kutyusosat?
Melyik ruha legyen? a piros, vagy a zöld.
Nekem is könnyebb, meg neki is, ráadásul úgy érzi, hogy az ő döntése, ezért saját magával nem dacol.
én is csatlakozom az előttem szólókhoz...sztem is "csak" a dackorszak tombol...
Te hogy reagálsz ezekre?
Minden 5x annyi időbe, és energiába telik, ha Őt is bevonod, de valószínűleg abbamarad, ez az üvöltés...nekem is most 20 hós a lányom, és pelusozás/fürdés/öltözés közben el kell vonjam a figyelmét, mert különben rúgdos, ordít, sír...
Ilyeneket szoktam:
"Húú, mit is vettünk a közértbe tegnap? Emlékszel?? (és kezdem sorolni, Ő meg mondja utánam), vagy
"jaj, de jó volt a tónál fürdeni, igaz?? Volt sok bácsi, néni, labdáztak, meg voltak kacsák, és szintén mondja utánam...
Néha a tköm tele, de muszáj vhogy leszerelni, mert ha belelovallja magát a sírásba, akkor sokkal több idő, mire megnyugtatom, és még jól el is fárad benne...
Kitartás, nem kell ide pszichológus...csak maradj nyugodt, ne érezze, hogy hót ideg vagy..:-)))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!