Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Anyukák ki milyen büntetést...

Anyukák ki milyen büntetést és jutalmazást ad 7 éves gyermekének?

Figyelt kérdés
mi az amit büntettek és mi az amit jutalmaztok?
2012. dec. 10. 08:37
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Hát, én megdicsérem és puszit nyomok a buksi fejére (de ezt egyébként is megteszem), ha valamit nagyon ügyesen csinál, ha pedig valami gond van, elég, ha felemelem a hangom, és teljesen „kész van” a gyerek tőle. Nem mondom, hogy nem fordult már elő, hogy bependerítettem a szobájába, és közöltem, hogy most maradjon bent, amíg nem szólok, és gondolja át a dolgot, amit csinált, de ez nem jellemző.

Mondjuk nincs is sok olyan, amiért büntetni kellene… a leckeírás a legkritikusabb mostanában, ott, ha nagy az ellenállás, azt szoktam neki mondani, addig nem játszat ezzel/azzal, amíg meg nem csinálta, amit megbeszéltünk.

2012. dec. 10. 12:08
 2/7 anonim ***** válasza:

nagy divat kulfoldon a bunti szek, ahol bizonyos idot kell eltoltenie. Bar en nem tudom, hogy hihetek e ebben a modszerben, ha oda kerul a sor, lehet, hogy alkalmazni fogom :) Elvegre, a gyereknek meg kell tanulnia, hogy mi a helyes, es mi nem.

Jutalomkent adhatsz neki matricat, vagy sutit, vagy amit szeretnel.

2012. dec. 12. 06:49
 3/7 anonim ***** válasza:

Az enyémek még kisebbek, de úgy emlékszem, engem annak idején nem büntettek vagy jutalmaztak konkrétan semmivel. Ha ügyes voltam, puszit kaptam és dicséretet, ha nem, akkor letolást. Ez rendszerint a szétszórtságért volt, ha pl. fekete pontot kaptam, mert elfelejtettem megírni a leckét. Soha nem volt például csoki- vagy tévémegvonás.

A büntiszék sokkal kisebbeknek való, 2-3 éveseknek, de nálunk ebben a formájában ez sem nem működik.

2012. dec. 12. 08:45
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

Ha valami helytelent tett a gyermek ,a legfontosabb, hogy elmagyarázzuk számára, miért látjuk így, bár közvetlen előtte javaslom megkérdezni, a gyermek mit vél arról, amit tett.

Az is lényeges, hogy KÖZVETLENÜL az eset után szükséges megbeszélni vele.

Ha legközelebb mégis újra előfordul, csak akkor javasolt megvonáshoz folyamodni, minimális szinten: pl. nem tanulta meg a leckét, akkor addig nincs játék, amíg nem pótolja

- ez végső soron nem is büntetés, hanem következetesség, és ennek látom szükségét, tényleges büntetés helyett.

A jutalmazást se javaslom túlzásba vinni.

Pedagógusként szóltam hozzá.

2012. dec. 15. 12:19
 5/7 anonim válasza:
0%
zárd be a szekrénybe éjszakára
2012. dec. 18. 21:32
 6/7 A kérdező kommentje:
kedves pedagogus! és ha nem jàtszhat akkor mit csinàljon?leülteted valahovà vagy hogyan?bocsi nem igazàn értem.
2012. dec. 20. 15:24
 7/7 anonim ***** válasza:

Kedves kérdező, leckeírásról, azaz házi feladat írásról ejtettem meg egy példát. Tehát nem vélem büntetésnek, hogy amíg nem készítette el a gyermek az iskolai leckéjét, addig ne játsszon, mert ez az élet velejárója az (iskolai) tanulás, valamint a (fizikai, és/vagy szellemi) munka.

Azaz megírja a leckét, az idő alatt miért játszana?? :) Majd utána. Szerintem ez evidens, semmi extrát nem írtam... Nem tudom, miért és mely ponton értetted félre soraimat.

2012. dec. 24. 20:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!