Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Elektiv mutizmus esetén...

Elektiv mutizmus esetén hogyan segitsünk a gyermekenek?

Figyelt kérdés

#mutizmus #elektiv
2012. szept. 7. 14:21
 1/3 anonim ***** válasza:
Mindenképpen érdemes nevelési tanácsadóba elmenni. Hány éves? Fontos, hogy az óvó nénik hozzáállása jó legyen. Mikor, kikkel nem beszél? Az én kislányom egyáltalán senkivel nem beszélt. Most nagycsoportos, úgy néz ki, kezd feloldódni. Eddig is jól érezte magát az oviban, játszott, bekapcsolódott, de nem beszélt. Máshol sem, nem csak az oviban. MA ő kérte magának a fagyit. Nekünk az tanácsolta a pszichológus, hogy ne erőltessük a beszédet, de ne is oldjuk meg helyette a kényes helyzeteket (pl mikor egy másik gyerek nyaggatja, hogy miért nem beszél), ne ugráljuk körül, ne szolgájuk ki. Mert nálunk minden valószínűség szerint "genetika" és túlféltés okozta az elektív mutizmust. Nálatok mi a helyzet? Miből derült ki? MEnnyi idős?
2012. szept. 7. 15:20
 2/3 A kérdező kommentje:

Szia! Nekem senki nem vette észre.Én jártaam utána a viselkedésének,és addig kuttattam,amig azt nem találtam,de szóról-szóra igaz rá minden.Ő már 9 éves lesz,itthon be nem áll a szája,sőt,túl nagy velünk szembe,de a barátaival,akik imádják alig kommunikál.Még bekopogni sem mer hozzájuk,hogy kijönnek-e játszani?!

Köszönöm a segitséged,sajnos külföldön élünk,itt nincs nevelési tanácsadó,de talán találok valami segitséget a neten.

2012. szept. 10. 18:56
 3/3 Keranya válasza:

Szia!

Próbáld meg kineziológushoz elvinni! Nekünk nagyon sokat segített!

2012. szept. 14. 13:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!