Normális dolgok ezek egy 4éves gyereknél?
Figyelt kérdés
Lánykám 4múlt júliusban, nagyon határozott és erős jellemű már most. Már kisebb korában is voltak fura dolgai(pl. ha látta hogy elsírom magam, elesek vagy ilyesmi, ahelyett hogy megijedt vagy odabújt volna vigasztalni inkább odajött és ütött rúgott.) De amit néhány hete tapasztalok, az egyre inkább kezd aggasztani. Este mindig az apja mesél neki, és addig piszkálja, amíg erőszakos dolgokat nem mesél neki. Pl. "most meséld azt hogy a galambot elüti a busz és meghal", vagy "a bácsi essen el a biciklivel és törjön el a lába" és még sorolhatnám. Ès jókat kacag a történeteken. Érdekelne hogy más is tapasztalt-e ilyet? Minden gyereknek van ilyen "szadista" korszaka, vagy jogosan aggódom? Köszi a válaszokat.2012. nov. 1. 18:56
21/21 anonim válasza:
4,5 éves a fiam, az ovibajárás kezdetén (4 évesen) mondogatott, mesélt ilyeneket. nem gondoltam egy pillanatig sem, h ez vmi abnormális dolog lenne. az oviban rengeteg mindent hall, csomó inger éri, nyílik a tudata. elmagyaráztam neki, h ha vki megfullad, az mit jelent, stb. max 2 hét alatt lecsengett a dolog. ill. volt olyan is, h ilyen szerepjátékot akart velem játszani. (nagypapa simán játszik vele ilyet, amitől a hajam az égnek áll). elmondtam neki, h ez butaság, meglátja majd, h mennyi sok rossz dolog van körülöttünk és próbáljunk a klassz dolgokkal foglalkozni, azokra gondolni és én nem vagyok hajlandó buta játékot játszani vele. megértette és ahogy jött le is csengett ez a dolog, mondom, max 2 hét alatt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!