Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Valószínűleg diszkalkuliás a...

Valószínűleg diszkalkuliás a gyerekem. MIlyen fejlesztésre számíthatok? (Bővebben lent)

Figyelt kérdés
12 éves lányom (6.o.) valószínűleg diszkalkuliás. A nevelési tanácsadóban most zajlanak még a tesztek. Már 1. osztály óta gondja van a matekkal, de minden tanár azt mondta, hogy csak gyakoroljak vele. Még mindig gond az óra leolvasása, és minden feladatot külön el kell magyarázni, és így is nehezen megy neki a matek. MIlyen fejlesztést kaphat még ebben a korban? Segít vajon? Amúgy humán tárgyakban ügyes.

2012. okt. 19. 19:29
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

Szia,

Nálunk is hasonló volt a helyzet.Világéletében,már elsős kora óta nagyon nehezen ment a matek,de a tanítók nem mondták,hogy bármi jel utalna diszkalkuliára,én meg nem értek hozzá..Sokszor éppen,hogy meg lett a kettes..7.osztályban(tavaly) mondta az új matek tanár,aki jött a suliba,hogy szerinte biztosan "diszes".Aztán nevelési tanácsadóba megerősítették.Egy fórumon ajánlottak egy aranyos fejlesztő tanár nénit,heti 2-3x hozzá járunk.Határozottan segített,7.végén simán megkapta a hármast,idén még négyese is van,úgyhogy mindenképpen van értelme a fejlesztésnek:)

Humán(magyar,töri) tárgyakban amúgy az én lányom is nagyon ügyi:)

Nem tudom merre laktok,ha Budapesten szívesen megírom priviben a tanárnő elérhetőségét.

2012. okt. 19. 20:18
 2/3 A kérdező kommentje:
Köszi, írtam mailt!
2012. okt. 20. 08:21
 3/3 Jane Porter válasza:
100%
Én már idősebb vagyok a lányánál, most, végzősként tudtam meg, hogy diszkalkuliás vagyok, nagy szerencse, hogy a lányánál korán kiderült. Egy ilyen fejlesztőn ugyanolyan feladatok vannak, mint a tanórán, csak a gyógypedagógus türelmesen, alaposan elmagyarázza ami nem megy, na meg van egy két olyan feladat is, ami a koncentrációt fejleszti.
2012. dec. 24. 18:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!