Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Hogyan készíthető fel enyhe...

Hogyan készíthető fel enyhe diszkalkuliás 4. osztályos fiú matematika pótvizsgára?

Figyelt kérdés

Olyanok válaszát várom, akik hasonló problémával küzdenek, esetleg jó módszert tudnk jánlani, ami nem költséges.

2008. jún. 14. 22:42
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
94%
Játékkal nagyon sok játékkal!!!! Olyan játékkal, ami érdekli. Ha mondjuk a dinók érdeklik, akkor dínón keresztül, ha a számítógép, akkor azon keresztül. Érdekes legyen és játék! Nagyon fontos!!!!
2008. jún. 16. 15:56
 2/12 A kérdező kommentje:
Igen...a számítógép az egyik kedvenc...informatikából ezért 5-ös....de hogy tudom érdekessé tenni számára azt, amit nagyon nehezen ért meg... Az IQ szintje átlagos 104es, tehát egyébként a felfogása átlagos, kivétel a matematika...nagyon nehezen tanulta meg a szorzótáblát, a mai napig sokat téveszt, a szöveges feladatokat nem érti meg, csak segítséggel.
2008. jún. 16. 16:49
 3/12 anonim ***** válasza:
100%

Hajjajjj, vagyunk így egy páran...Én speciel a mai napig nem értem a szöveges feladatokat, csak segítséggel, mégis nagyon közel vagyok a diplomaosztómhoz :o)

Az a baj, így elég nehéz segíteni, hogy nem ismerem a nagyfiú gondjait. De sztem onnan kéne elindulni, hogy mondjuk: Ha Andreának 3 forintja van és Péternek 2, akkor hány forintjuk van összesen? Ha ezt a feladatot megérti, akkor ezt kell kezdeni mindig egy lépéssel nehezíteni. Ha nem érti meg, akkor rajzoljuk le, vagy játszuk el. Vagy formáljuk át. Pl. a Te kedvenc számítógépes játékod : XY és PQ a haverodé az RS, akkor kettőtöknek összesen hány kedvenc számítógépes játéka van? ... Ha te 20 perc alatt vagy kész egy pályával a barátodnak pedig kettőször annyi időre van szüksége mint neked, akkor Ő hány percig játszik?

Tehát mindenképpen olyan példák kellenek, amik kicsit legalább lekötik.

Ha msáképp nem jön össze akkor eljátszani az adott szituációt.Akkor majd ő is megtanulja eljátszani először magának, aztán később a fejben játszik végül megtanul játszani (játszva játszani) és észre se veszi és problémamentesen megoldja a feladatot.

Hát... látatlanban tényleg nehéz... de remélem legalább egy kicsit sikerült segítenem.

Sok sikert és türelmet!!!

2008. jún. 16. 17:55
 4/12 anonim válasza:
100%
szia, az én fiam 3. osztályos diszlexiás. Én például már elsőtől kezdve gyakorló feladatokat csinálok neki, persze el is magyarázom. iszonyú nehezen értette meg. a tanárnő szerint gyenge mindenből. azért a 3-as szintet így sikerül tartanunk. egyébként a rendszeres mozgással állítólag nagyon jó eredmények érhetőek el. szenzomotoros tornával. mi jártunk is, csak messze volt így nem tudtuk csinálni. a lényege a csoportos torna. pl. a bukfencezés, páros lábbal ugrálás, versenyfeladatok. heti 2 órás rendszereséggel végzett gyakorlás nagyon hatásos tud lenni. pl. számolás, írás, olvasászavarra.
2008. jún. 18. 19:43
 5/12 A kérdező kommentje:
A mozgással nincs gond, versenyszerűen sportol-kajakozik-abban jól teljesít. Heti 5 edzése van.
2008. jún. 19. 08:31
 6/12 anonim válasza:
100%

Akkor nem tudom, de szerintem a rendszeres türelmes gyakorlással elérhető. Mindenképp az alapoknál kell elkezdeni, mert lehet hogy valamit nem ért. Ezt a pontot kéne megtalálni. Az én fiam is itthon sokkal jobban teljesít

mint a suliban. Ezért nem is értem amiket a tanár beírkál.

Egyébként meg olyan divat lett mindenkit diszkalkuliásnak, meg diszlexiásnak nevezni. Régen nekem is voltak osztálytársaim akik nehezebben boldogultak, de mégsem voltak így megbélyegezve. A fiamnak pl-ul heti 2x diszlexia foglalkozásra kell járnia. Az olvasása javult tőle, de az is ilyen számítógépes fejlesztés féle.

Szerintem kicsit vedd elő az alapműveleteket. Összeadás, kivonás, osztás, szorzás, szöveges. Persze mindig csak egy

kicsit.

Üdv. Évi

2008. jún. 19. 10:42
 7/12 A kérdező kommentje:
Minden nap gyakorolunk hétközben, hétvégén hagyom pihenni, hogy leülepedjen amit tanultunk....de sajnos pár nap mulva előről kell kezdeni, mert amit egyszer már megértett ismét nem érti, amit egyszer megtanult(pl: szorzótábla ismét keveri...nagyon nehéz..egy körforgás ez, amiből nem tud kijönni...sajnálom őt...a sportban sikeres, hétvégén harmadik lett a diákolimpián
2008. jún. 25. 15:10
 8/12 anonim ***** válasza:
100%
www.varazsbetu.hu Nézegesd meg ezt az oldalt. Én tanító vagyok, és rengeteg szakmai segítséget kapok innen is. Bőven lehetne a témáról írni, de itt majdnem minden megtalálható.
2008. júl. 9. 18:23
 9/12 anonim ***** válasza:
95%

Esetleg még lehetne cukorral, csokival, gyümölccsel is matematikásat játszani. Tudom hogy az édesség nem jó a fogaknak, de azt biztosan szereti. De úgy gondoltam hogy ott el is játszátok cukrokkal vagy amit szeret. Ha ügyes kap jutalmat stb.

Vidd sokat boltba és játszatok olyat hogy belerakunk tejet, vajat stb.-t a kosárba és akkor mennyi termék van benne, meg ilyeneket. Persze csak keveset vegyetek az elején. Vagy hogy vesztek pl joghurtot mindekinek apa, anya, neki úgy hogy mindenkinek 2 jusson, akkor hányszor kell kettőt venni. Jó ha számoljátok a pénzt és viszed a boltba hogy akkor ebbő a pénzből mit lehet venni. Aztán kicsit szöveges feladatba belefoglalva elmagyarázni neki,hogy ez így hangzana, illetve beleszőni hogy ő észre se vegye hogy ez egy szöveges feladat alapjában.

Aztán lehet hogy egyik sem az igazi, de ha már elkezd gondolkodni akkor lehet az már vezet valahová.

Sok sikert!

2008. aug. 10. 18:59
 10/12 anonim ***** válasza:
81%
Gyógypedagógus vagyok. Ennél azért több kell, mint amit a többiek leírtak. Először is az alapokat kell helyretenni. Ha aktuális még jelezz és megkereslek privátban! Edit
2008. aug. 21. 22:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!