Valószínűleg aspergeres húgomat nem hajlandó anyukánk orvoshoz vinni. Mi tévő legyek?
szeretem az ilyen okostojásokat mint amilyen te vagy :)
fiam autista gyanús, több mint egy éve, még kb. 3-4 év mire valóban megtudjuk, hogy az-e.
én is az voltam, kb. 5-6 év volt mire kimondták, hogy nem vagyok aspergeres, csak kicsit furcsa meg magas az iq-m.
de te 2 tesztből a kamasz hugodról kijelented, hogy márpedig autista. a szüleid persze bénák, hogy nem vették észre, na meg egy tanára sincs aki ezt észrevette volna.
azt is feltételezhetjük, hogy 2-3 évesen folyékonyan olvasott és számolt (mert a legtöbb aspergeres 2-3 évesen már tudja ezeket), igaz, jól írom?
szerintem keress más elfoglaltságot a húgod analizálásán kívül, vagy van még egy jó tippem, jelentkezz pszichiáternek, aztán ha elvégezted, turkálhatsz mások életében kedvedre :)
Ne haragudj, de ezek az internetes tesztek szinte semmire se jók.Az igazán komoly vizsgálatok nem egy 5perces kattintgatásból állnak.
A húgod 17 éves, már régen észrevették volna iskolában, ha gond van vele.Félig már felnőtt, ha van is gondja, már akkor is késő.Ne aggódj, ne foglalkozz vele, anyudnak van igaza.Mégis mit tudna vele kezdeni egy orvos?
Az itt a fő kérdés, hogy okoz-e a húgodnak valami gondot, hogy ilyen tünetei vannak. Ha simán kompenzálja őket és köszöni, jól érzi magát, akkor ne tegyél semmit. Sok Asperger-szindrómás felnőttként is diagnosztizálatlan marad, nem zavarja a magány és boldog informatikusként/matematikusként stb. éli elégedett életét.
Viszont ha nem ez a helyzet, ha pl. a húgodnak probléma, hoyg nehezen tud barátkozni, retteg, hogy a boltban megszólítja az eladó stb., akkor tenni kell valamit. Mivel már 17 éves, anyukád tudta nélkül is mehet orvoshoz és az orvos nem is szólhat anyukádnak, ha a húgod nem akarja. Javaslom, hogy az iskolapszichológustól kérjen segítséget, ha van olyan, vagy ha nincs, akkor a helyi Nevelési Tanácsadóba menjen be és mondja el, mint szeretne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!