Hogy lehet "megregulázni" egy 2 évest?
Mi az amiből ért, és mi az, amit felesleges erőltetni?
Sokszor rémesen viselkedik velem, és nem jó dolgokat hoz ki belőlem sajnos. Tanácstalan vagyok :(.
Szia!
Ha nagyon hisztizett azt mondtam neki: "ha megnyugodtál, szólj" és otthagytam, nem foglalkoztam vele. Egy percig még jobban hisztizett, aztán elkezdett hüppögni, majd elhalkult s egyszer csak szólt: "megnyugodtam aaaaanyaaaaa"
Az a baj, hogy már tudja, milyen helyzeteket tud kihasználni...
Pl. az utcán nem hagyhatom ott, ha nekiáll visítani vmiért.
Ezerszer megbeszéltük, hogy nem locsolja ki a vizet a fürdőkádból, mégis megcsinálja. Kaja szétdobálásával, innivaló locsolásával ugyanez.
A délutáni pihenés körül is állandóan botrány van. Felordítja a tesót, szétszedi az ágyat...
Mindez azok után, hogy játszottam vele, egyedül is, olvastunk mesét, néztünk mesét.
Nagyjából az az érzésem, hogy hiába minden igyekezetem, mert le se sz.rja. Úgy tűnt, felfogja, hogy következményei vannak a dolgainak, amikor az volt a büntetése, hogy nem nézhette a kedvenc meséjét, nem fürödhetett játékokkal, csak zuhany volt. Aztán amint megint nyeregben érzi magát, kezdődik elölről. Nekem meg már elfogy a türelmem.
_Tudod, ha hiszed ha nem, megértelek, elég sokszor még mindig (pedig már 3 éves!) van az az érzésem, h DIREKT ki akar borítani..... És ha sikerül neki még vidámabb....
Na, ebből lett elegem. Magneb6, ha kell gyógynövényes nyugtató , 10ig elszámolás magamban. Ha látja megy föl bennem a pumpa (és minden gyerek így müködik!!) még inkább csinálja. Ha látja, nem ér el semmit a hisztivel, anya még idegesebb se lesz, akkor az úgy már nem is olyan jó.
Ill. a másik. Sokan -én is az elején- elrontjuk azzal, h túl sokat NEM engedünk meg nekik. Ezt se szabad, azt se szabad... Hát, megírom őszintén nálunk az esti locsipocsi az egyik olyan tevékenysége , amit bünti nélkül "űzhet". Mióta ez van, negyed annyi vizet locsol csak ki, pikk-pakk felmosom, ha készen vagyunk. Szóval apró engedményeket lehet tenni, attól nem lesz rosszabb! :)
Köszönöm az aranyos biztató válaszokat.
A kis drágám pont a vödörrel locsolós típus :) pár cseppért nem lennék mérges, de amikor bokáig ér...
Be kell látnom azt is, hogy tényleg olyan, mint ha direkt fel akarna bosszantani, én meg sokszor "ugrok rá".
A túl sok nem szabad dologgal is elgondolkodtam.
Köszönöm a tippeket!
Legyél okosabb nála ha vödörrel locsolja ki a vizet akkor ne tegyél vödröt vagy olyan tárgyat, amivel ki tud locsolni a fürdéshez...
Én ha borogatják az innivalót vagy dobálják a kaját akkor azonnal befejezzük az evést vagy az ivást!
Következetesnek kell lenni!!
Kitartás!
2 kisfiú anyukája
Alapvetően neked kell résen lenni. Hiába "okos, nagy gyerek", pláne ha kistestvér van. Hogy állhatna bokáig a víz a fürdőszobában, ha nem hagyod egyedül, és az első kiöntött pohár után vége a fürdésnek?
Még csak haragudni sem kell, csak elviselni a dühödt tiltakozását, ha el kell szenvednie a vicces ötletei következményeit.
Persze mindenkivel előfordulnak ilyen "de jó, hogy nyugi van, majd mindjárt ránézek" helyzetek. Nálunk már a lépcsőn folyt le a víz, mire megláttam, hogy a 3 évesem a kézitussal locsolja a fürdőszoba padlót. Utána egy hétig csak zuhanyozhatott. Én nehezebben bírtam ki, mint ő. Nagyon hiányzott az a békés negyedóra, amíg pancsolni szokott.
És ha teheted, vonj be segítséget. Természetes, hogy néha eleged van a folyamatos ügyeletből.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!