Mit tegyek, hogy a kislányomat fogadják be a többiek?
"Csak azért nem fogok rossz minőségű dolgokat venni, mert ez egyeseknek böki a csőrét"
AZ ilyen mondataidon kéne elgondolkodni...
Nem tudom, hogy én miért kaptam piros kezet, de váljon egészségedre.
Az utolsó kommented alapján már sajnálom, hogy időt szántam rád, teljesen reménytelen vagy, sajnos ebből "profitál" a gyerek is, dehát ez van, az ember nem válogathatja meg a szüleit.
Még annyit azért elmesélek, hogy nekem volt egy tüneményes barátnőm, akik nagyon gazdagok voltak, köztünk emiatt sosem volt konfliktus (akkor még nagyon nem volt pénzem). Volt egy nagyon rossz tulajdonsága: amikor valaki nem azt csinálta amit ő helyesnek gondolt vagy szerett volna, vagy nem úgy érzett iránta, ahogy azt elvárta, akkor mindig úgy reagálta le, hogy biztosan kisebbségi komplexusa van a másiknak az anyagi különbség miatt. Ez egy baromság volt, de állati jól be lehett bújni mögé, hisz sokkal könnyebb pajzsként használni ezt a kérdést, mint szembenézni azzal, hogy esetleg ő csinál valamit rosszul.
Az ide írt válaszokra te is csak a pénzeddel takaródzol és azzal, hogy ez másoknak gond, pedig pont nem ez a lényeg, mert gondod itt csak neked van.
Lehet, hogy a kislányodat nehezen fogadják be a többiek, hiszen alig pár hete került be egy összeszokott csoportba. De ez nem a pénzeteknek szól.
Az is lehet, hogy van néhány erőszakosabb típusú hangadó a csoportban, és a kislányod még nem találta meg a szövetségeseit. Nem igazán értem, miért nem számolt be a gyerek arról is, hogyan avatkozott közbe az óvónő, hogyan állította le a csúfolódást, erőszakoskodást... Talán mert ez nem történt meg???
Hallgasd meg az óvónő verzióját is, tanulságos lehet.
És próbáljatok meg egy-egy gyereket vendégségbe hívni!
Ha a kislányod kedves házigazda, megosztja a játékait, nem dicsekszik és pláne nem szólja le a másik holmijait, fog barátokat találni.
Egyébként a legszegényebb gyereknek is lehet olyan "dolga", amit ez gazdagabb megirigyelhet. Az aranyos kistestvértől kezdve a családi kirándulásokon, és mindig otthon lévő anyukán át a háziállatokig.
Az én kisfiam például teljesen odavolt az amúgy tényleg nagyon rossz körülmények között élő barátnőmék disznójaiért. Órákon át csimpaszkodott a disznóól palánkjánál, és rettentően irigyelte a kislányt, aki meg is merte vakargatni a röfiket.
Szia!
Ne foglalkozz a többiekkel, nagyon rosszindulatúak. Vagy nektek ennyire kicsi a kapacitásotok, hogy nem fogta az agyatok, hogy a kérdező nem fellengzésből írta, amit írt?
Igenis kirí a tömegből, aki nem tömegruhákat visel. Most mi a rossz abban, hogy közölte? Azt is elmondta kik járnak abba az oviba, ahová az ő kislánya is. Panelosok. És?? Nem azt mondta, hogy ezek panelpatkányok és nem is azt mondta, hogy csóringerek, talán ezen szavak sértők lettek volna, de ő semmi rosszat nem tett.
Szerintem teljesen igaza van, pár irigy szülő feluszította a gyerekeit. Elszégyellheti magát az ilyen. Még ha a kérdező egy beképzelt bunkó lenne, a többi anyuka viselkedése akkor is undorító, hogy a gyereken keresztül verik le rajta. És akkor csodálkoztok, hogy így állnak hozzátok egyesek.
Kérdező, esetleg nincs másik magánóvoda a környéken?
11:55-ös: biztos kiközösítik, de ahogy mondtad, csak néhány kislány bántja őt. A férjem holnap beszél majd az ovónénivel, hogy mi is most a helyzet, amúgy az ovónéni rászólt a tettesekre, csak az én lányom túl félénk, még ahoz is, hogy árulkodjon. És igen, a lányom is irigyel sok kevésbé jobb helyzetű gyereket is, pl. mi sokat jótékonykodunk, járunk anyaotthonba is egy csomó cuccal és a lányom ott nagyon jól összebarátkozott a gyerekekkel, akik ugye sokkal rosszabb helyzetben vannak, mint az ovistársak. És semmi konfliktus nincs. A lányom nem érzi magát felsőbbrendűnek, ahogy én sem.
13:22: köszönöm, hogy megértesz! Fel is pontoztalak! Jó tudni, hogy vannak normális emberek is. :)))
Hogy érted, hogy túlterhelik? Erre felénk, amik vannak magánóvodák, ott mindig a gyerekre specializálódnak, szóval az ő képességeikhez mérten várnak el tőlük feladatokat és igyekeznek a társas kapcsolatot megoldani, eddig mindig pozitív dolgokat hallottam vissza. Meglep, hogy nálatok ennyire nem ez a helyzet. És másik magánóvodában is biztosan ez van?
Sajnálom nagyon a kislányodat, borzalmas az, amikor az embert kiközösítik,főleg ilyen kis korban, azt sem tudja miért. Az pedig, hogy erre a szülők buzdítják felfoghatatlan és megbocsáthatatlan. El sem tudom képzelni hogy tehet valaki ilyet egy gyerekkel. És ezek gondolják magukat jó szülőnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!