Hogyan vegyem rá a kislányomat, hogy szót fogadjon?
Nagyon érdekes, ez a szót fogadjon dolog, azt olvastam, hogy 7(!) éves kor előtt nem várható el, hogy elsőre megcsinálja a gyerek, amit kérünk. A másfél éves gyerek még nem képes cselekedetei következményét mérlegelni, vagyis hiába bünteted is akár, nem fog rá emlékezni, újra és újra megcsinálja, amit nem szabad.
Kétéves kor felett raktározódnak el a szabályok a fejükben, de csak 3-4 éves kortól kezdenek el együttműködni.
Szóval türelmesen ismételgesd, tanítgasd, aztán majd beérik a dolog :)
Nekem van egy 5,5 évesem, egy 4 évesem és egy 1 évesem, így tapasztalatból is írom ezt.
Nekem is 16 hónapos a lányom, és kövezzetek meg, de néhányszor már rávertem a kis popsijára, természetesen nem annyira, hogy fájjon, hanem inkább rosszul esett neki, érdekes, utána már tudta (miután kiordította magát :), hogy mit szabad és mit nem...
Azt, hogy nem szabad (pl. a telefonhoz/tévéhez nyúlni, lépcsőre felmászni) magától is tudja, ezt szép szóval elértem, sőt, ha rászólok, hogy nem szabad, érti is. A gyere ide nekem sem megy, a hozd ide is kiválóan működik...Órákat foglalkozom a kiscsajszimmal naponta (gyakorlatilag mindig, ha nem dolgozom vagy nem alszik), folyamatosan beszélek hozzá, minden nap tanul vmi újat, hihetetlen fogékony, és ÉRZEM, hogy mire nem képes még...
Bocs, remélem nem voltam túl OFF.
Egy apuka.
Hogy tudtok megütni egy gyereket? Normálisak vagytok? Egyszerűen el nem tudom képzelni hogy élhetnek ilyen emberek mint ti, akik bántják a gyerekeiket. Idióták. Van más módszer a büntetésre, de NEM ÜTNI KELL. Normálisak vagytok? Minden ilyen embert a pokolra kívánok. Undorító népség! Süllyedjetek el!
F
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!