Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Mit értünk repkedés alatt? Ha...

Mit értünk repkedés alatt? Ha egy 3 éves gyerek izgalmában az egyik karját oldalra kifeszíti ésa kézfejét tekergeti az az?

Figyelt kérdés

eegyébként nomrálisan megy szalad csak ha izgul vagy örül ezt csinálja

ez baj?

2012. szept. 2. 13:44
 1/6 anonim ***** válasza:

Mindd a két kezét felemeli, és fel le csapdos a karjaival. Lányom is örömében csinálja, mint egy kis madár, aki fel akar szállni:)))

Nem hiszem hogy ez baj lenne!

2012. szept. 2. 13:48
 2/6 A kérdező kommentje:

akkor ez nem repkedés?

egyébként más gyerek mit csinál izgalmában? vagy örömében?

2012. szept. 2. 14:50
 3/6 anonim ***** válasza:
56%

"sztereotip és repetitív motoros manírok (pl. a kéz, az ujjak repkedő vagy csavaró mozgása, vagy komplex egésztest-mozgások)"

A kéz csavaró mozgása tehát repetitív mozgás, ami egy autisztikus tünet (nem csak a repkedés). Természetesen ez nem feltétlenül jelenti azt, hogy a gyermek autista, de mindenképpen érdemes odafigyelni, mert a többi tünet 4-5 éves kor körül jelentkezik csak egyértelműen, így addig még a leghozzáértőbb szakorvos sem tud biztosat mondani. Fokozott odafigyelés szükséges, különösen a gyermek társas viselkedésével kapcsolatban.

Korai fejlesztőnél már most érdemes egyébként próbálkozni, mert ha autizmus spektrum zavarra nem is, de idegrendszeri éretlenségre utal az ilyen motoros manír.

2012. szept. 2. 16:51
 4/6 anonim ***** válasza:

Első vagyok, ha a Mamit meglátja a gyerek, vagy valamit kap, rögtön repked, majd ugrál örömében, annyira boldog, nem

Tudja mit kezdjen magával!

Nem

Gondolnám hogy ez gondd, mert 3 barátnőm 3-4 év közötti gyermekei is ezt csinálják!

Nekem az a fura, hogy a kérdező gyermeke csak egy kézzel repdes!

2012. szept. 2. 17:58
 5/6 anonim ***** válasza:
Szvsz ha csak ritkán, fokozott örömében stb. csinálja ezt egy gyerek, az nem baj. Tegnap én is olyan vidáman jöttem haza, hogy repkedtem egy kicsit. 21 évesen :) Akkor van baj, ha ezt gyakran csinálja. Persze figyelni mindig kell a gyerekekre, de aggódni nem :)
2012. szept. 3. 08:47
 6/6 anonim ***** válasza:
Én is ezt csináltam kiskoromban és még ma, 15 évesen is előfordul. Kiadja az energiákat, vagy mi :D
2012. szept. 5. 16:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!