Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Hogyan lehet egy 11 éves...

Hogyan lehet egy 11 éves gyereknek önbizalmat adni?

Figyelt kérdés
A húgomról van szó, nagyon aggódom érte! Sosem volt egy nyílt típus, mindig noszogatni kell, nehezen dönti el mit akar, fél az idegenektől, ha komoly témáról van szó pedig egyszerűen nem szólal meg. Az iskolában is csak egy-két társával beszél. Most még jobban romlott a helyzet, ugyanis Édesanya, aki számára a mindent jelentette, 2 hónapja itt hagyta ezt a világot, emiatt pszichológushoz is jár már. Szeretnék segíteni, hogy ne legyen elveszett..úgy szeretem! Egyébként a másik húgom lett a gyámja.

2012. aug. 31. 15:59
 1/6 anonim ***** válasza:
67%
Nem minden ember személyisége egyforma. Akkor nagyon unalmas is lenne a világ. Fogadd el, hogy a húgod visszahúzódó természet és ilyennek szeresd. Ha azt érzi meg akarod változtatni vagy sajnálod őt, attól csak még szorongóbb lesz. Inkább azt erősítsd benne, hogy ő így is teljes értékű ember. Dicsérd minél többet, ismerd el az értékeit, és adj neki időt a gyászra. (Előre várható haláleset esetén ez kb. 1 év, váratlan esetben 2 év.) Az sem baj, ha kevés barátja van, ha azok jó barátok. Az önbizalma akkor fog megerősödni, ha azt éli át büszkék vagytok rá és hisztek benne, nem akkor, ha sajnálkoztok felette. Vezessétek be az "esti összebújás" szokását. Mikor már túl vagytok a napi teendőkön bújjatok össze egy ágyban egymást átölelve és beszéljétek meg aznap kinek mi volt a legjobb és a legrosszabb dolog, ami történt.
2012. aug. 31. 17:33
 2/6 anonim válasza:
67%
Egyetértek: dícséret és szeretet. Ha van valami hobbija, abban támogatni, ha nincs találni kellene neki valamit, amiben az önkifejezése érvényre juthat. Sok visszahúzódó gyerek szépen ki tud teljesedni valamiféle alkotó tevékenységben, sokukból lesz pl. művész.
2012. aug. 31. 19:10
 3/6 anonim ***** válasza:
52%
szia!keressetek közösen valami hobbit,én is sokáig visszahúzódó voltam,de aztán elkezdtem úszni járni,ott elkezdtem ismerkedni emberekkel,azóta megnyíltam a világ felé
2012. szept. 3. 06:29
 4/6 anonim ***** válasza:
52%

csak törődj vele. semmi több.

Most mindennél többet tehetsz érte ha a lehetőségekhez képest sokat vagy vele és érezteted vele hogy szereted.

2012. szept. 5. 15:38
 5/6 anonim válasza:

A fenti tanácsokon kívül még (persze a fent írtak után, amolyan második lépésként) tudnám javasolni, hogy járjon el valami állandó közösségbe, aminek a "témája" érdekli is.

Én is nagyon zárkózott gyerek voltam, bár sokkal könnyebb dolgom volt, nem nehezítette meg a dolgomat egy ilyen tragédia. Mindenesetre nekem a cserkészet jelentette ezt a közösséget, csak ajánlani tudom. Szinte az ország minden táján megtalálhatók, a társaság szinte garantáltan jó, a programok nagyon tetszenek minden korosztálynak, és hatalmas önbizalmat, és talpraesettséget tud adni. 8 év tapasztalattal állítom, hogy életreszóló élményt, és nagyon értékes szellemi kincsenet tud adni. Ha érdekelne, akkor tudok még tájékoztatást írni róla, csak nem akartam kisregényt itthagyni elsőre :)

(18/F)

2012. szept. 7. 22:04
 6/6 anonim ***** válasza:

Szerintem, nem kell aggódni érte! Majd kialakul, majd kinyílik.

Én is ilyen gyerek voltam, filmes lett belőlem, a művészeti oldaláról közelítettem meg a témát… Emiatt sokat küszködtem a pályával, mert közben felnőttem, meg kell élni… De nem panaszkodom, szép szakma ez!

2012. szept. 14. 01:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!