Milyen lelki sérülésekben lesz része annak a gyereknek, akit elhanygaolnaka és nem szeretik a szülei?

Ezt senki nem tudja előre megmondani.
Freud biztos, hogy visszavezetné ide, bármit csinál is a gyerek életében.
Adler szerint a saját sorsodért te magad vagy a felelős. Úgyhogy lehet belőle egy érző, tökéletes ember.
Édesanyáméknak szörnyű gyereksors jutott. És egyébként a 7 gyerekből valóban a többség alkoholista, de 3-an megtalálták a helyüket az életben, dolgoztak, megbecsülték őket és nem lettek hideg, érzéketlen emberek. Sőt egyszer kell említeni nekik bármit és szó szerint ugranak és megcsinálnak mindent. Például anyukám kérdezte, nincs e az unokádnak egy gyerekbiciklije, amit nem használ. Másnap ment Pestre és hozta a biciklit, örömmel.
Ez a baj ezzel, hogy előre nem lehet megmondani.

Bár már nem vagyok gyerek (22), de én anorexiás lettem miatta. Azt akartam, h figyeljenek rám, lefogytam hát. Megszívtam, mert ugyanúgy lesz.rnak, csak most kaparhatom össze magam.
Egyébként sokat sírok, jelentéktelennek érzem magam, feleslegesnek, csúnyának. Eltűnt belőlem a tűz, az életkedv, minden, ami voltam, és élőhalottá váltam. Régen novelláztam, írtam, énekeltem, sportoltam, most sokszor naphosszat csak bámulok magam elé, és azt kérdezgetem, mit csinálok rosszul? ÉN mit csinálok rosszul.

Akkor vagy ő lesz az ellenpélda és a saját gyerekit nagyon szeretni fogja,
vagy
olyan lesz mint a saját szülei.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!