BTM-es gyereknek jár valamilyen kedvezmény, ingyen tankönyv? Jár valaki hasonló cipőben akinek a gyermeke BTM-es? HOgy viselitek?
Ma küldték haza a suliból 2. osztályos tankönyvekhez az igénylést,ahol igénybe vehetjük a kedvezményt.A nevelési tanácsadó állította ki a szakvélemény mi szerint a fiam (7éves) "BTM"-es
heti kétszer járunk mozgásterápiára,heti egyszer grafomotoros fejlesztésre,heti egyszer pedig diszlexia prevenciós foglalkozásra.Születéskori oxigénhiány miatt fejletlen az idegrendszere,emiatt figyelemzavaros,nagy mozgásigényű(hiperaktív,de ezt ma már nem használják)
Alacsony az intelligenciastruktúrája, a verbális csak 84 lett,de ez állítólag attól van hogy a rövidtávú memóriája is fejletlen,jobb kezes,de van egy erős balos dominanciája,azaz kevert dominanciájú, a Bender B tesztje is gyenge lett: 32pont, koordinációs problémái is vannak.állandóan esik,kel...
A lecke csinálás rémálom,nagyon hamar kiborul,állítólag hamar elhasználja a figyelmét..és utána képtelen figyelni,összetett feladatokat élből elutasítja itton,és az iskolában is szintén kiborul,tanár nénink szerencsére nagyon megértő,ő vette észre a problémát.,és javasolta a kivizsgálását.
Itthon ha belefárad a leckébe,vagy már eleve így áll hozzá,erős hiszti,és dühkitörések követik,sokszor elég ijesztő :(
Bocsánat ha túl részletes voltam..de hátha van itt valaki aki már ezt megjárta..esetleg már vannak eredményei a terápiáknak..
köszönöm előre is ha valaki segíteni tud!
Én úgy tudom, a tanulási problémások közül csak a sajátos nevelési igényű gyerekek bizonyos kategóriái kapnak ilyen kedvezményt. Ilyen diagnózist csak a Szakértői Bizottságok adhatnak ki.
Óvodás korban nem jelezték nektek, hogy nehézségek várhatók? És nem kapott semmilyen fejlesztést???
Csak mert azt írod, a tanító kezdeményezte a vizsgálatot.
Szia!
Sajnos az óvodában nem vették észre,amit a tanár néni,és a nevelési tanácsadó is nehezményezett,szerintük a koordinációs problémája,és a figyelemzavara is nagyon szembetűnő egy pedagógus számára..én többször említettem az óvónőknek hogy valami nincs rendben,még 6 évesen sem tudott 5-nél tovább számolni,hiába erőlködtem :( azt mondták nem érdekli a gyereket,nincs kedve hozzá,majd a suliba...igaz már tud számolni,rendben van a számfogalma,de ez csak is a tanárnő érdeme,aki matekszakos és feltudta kelteni a figyelmét,de az összetettebb feladatoknál így is kiborul..az olvasás nehézkesen megy sok betű kever,de remélem a diszlexiás fejlesztés majd segít.De nagy szerencsénk van a tanár néninkkel,neki köszönhetjük hogy kiderült,levehette volna a
folyt.. véletlenül rányomtam :)
szóval levehette volna a kezét a gyerekről hogy rossz,neveletlen gyerek..már az első két hónapban szerzett két intőt,és jó pár fekete pontot magatartásból..aztán a tanárnő említette a figyelemzavart,hogy ő szerinte a magatartás problémák mögött is ez húzódik meg,mert az első órákon még aktívan figyel részt vesz,majd látványosan elfárad kiborul..és ilyenkor válik kezelhetetlen,és rossz gyerekké..Nagyon szereti a fiamat,és sokat segít neki,néha szegény erőn felül is küzd vele :)Más tanár valószínűleg már áthelyeztette volna a nehezen kezelhető gyerekek osztályába..ami nálunk a C oszt. (ha nem is hivatalosan ,de mindenki tudja) remélem a terápiák mielőbbi eredményt hoznak..
Én is BTM-es vagyok, és diszkalkuliás. Úgy tudom, hogy csak a disz miatt kapom ingyenesen a tankönyveket.
18l
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!