Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Ha problémás az óvonőnk de...

Ha problémás az óvonőnk de annyira hogy már a gyermekjólétisnek is szólt mit tanácsolnátok? Részletek lent.

Figyelt kérdés

Az óvoda értesítette őket mi szerint magatartás zavaros a kislányom.A védőnő szerint semmi baja és a háziorvosunk sem jelzett semmit.Viszont az oviban az ovónénokkel nem vagyok túljóban.Már egy csomó helyre elküldtek minket (pszihológushoz,neurológushoz)de sehol sem találtak semmit.És most még a gyermekjólétit is értesítették...

Volt már valaki hasonló cipőben?Mire számítsak?

2009. júl. 25. 17:31
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
100%

Óvodán belül csoportváltásra nincs mód?

Milyen összetételűek a csoportok? (vegyes, vagy korcsoport szerint megosztott)

Az óvoda programját ismered?

Mennyi ideje ilyen mérges a helyzet?

Volt egyáltalán valaki aki segíteni akart vagy mindenki csak kirázza a nyakából ezt a problémát?

A pszichológus javasolt valami konkrét dolgot, hogy mit tehetnél, illetve az óvónőknek adott tanácsot hogyan lehetne kezelni ezt a problémát?

Egy óvónő

2009. júl. 27. 14:04
 12/26 A kérdező kommentje:
Arra számítok hogy a gyermekvédelmis szól pár szót és akkor átteszik egy másik csoportba.a pszihológus tanácsára elkezdtünk sportolni és sport iskolába fog járni.Ezt javasolta hogy lekösse az energiáit.
2009. júl. 27. 14:46
 13/26 A kérdező kommentje:
Már az első pillanatban voltak gondok.Az első családlátogatás alkalmával már említettek dolgokat.A csoportok vegyesek.Ebből is volt már problémánk.Pl. amikor még a kislány kicsi volt a nagyok rendszeresen bántották.Eleinte megvédték az ovónők aztán felhagytak vele.Mert megkell tudnia védeni magát ha nem vagyunk ott akkor is.Ezt mondták.Képzelheted a lányom hogy ment oviba.Hányszor fakadt már sírva hogy nem akar menni,mert ott nem szeretik őt.
2009. júl. 27. 14:50
 14/26 anonim ***** válasza:
100%

Most lehet hogy hülyén fog hangzani, de nekem egyre jobban úgy tűnik, hogy te nem vagy szimpatikus az óvónőknek és ez valahogy a gyereknél jön ki náluk. Vagy ezáltal negítavabban ítélik meg a gyereket.

Meg írtad, hogy az elején megvédték a lányodat, majd nem, hagy védje meg magát alapon. Nem lehet hogy átesett a lány a ló túloldalára? Az óvónők nem akarom közbeszólni viselkedése miatt? És most ez a bajuk? Mert még ez jutott eszembe.

Amúgy te teljesen pozitívan állsz hozzájuk? Most nem a vizsgálatokat értem, hanem úgy alapból. Mert sokszor az is nagyon számít. Tudom hogy nem szabadna hogy számítson, de ha szimpatikus a szülő, akkor a gyerekkel is elnézőbbek, persze nem minden határon át, de azok. Én ezt tapasztaltam. Ezzel most nem azt akarom mondani hogy kivételeznek, hanem hogy ilyenek az emberek.

Meg elfogadtad a tanácsukat, megfelelően viselkedtél velük? Nem voltál flegma, furcsa bármilyen velük szemben? Ne érts félre nem benned keresem a hibát, viszont az óvónőket sem akarom egyértelműenn hibáztatni, csupán próbálom keresni a promlémák gyökerét. Meg az még hagyján, hogy problémák vannak, de a legnagyobb baj, hogy nem tudsz, tudtok leülni az óvónővel, óvónőkkel megbeszélni a problémákat, rá a megfelelő megoldást. Mert ez már nagy előrelépés lehetne. Persze sok múlik a kicsin, hogy hogyan érti meg, de ha együttműködik a szülő és az óvónő és tiszetelik egymást, egymás nevelését és próbálnak közös megoldást, közös nevelést alkalmazni és ezt a gyerek is látja akkor könnyebben át fog állni más viselkedésre, jobban meg fogja érteni mit várnak tőle.

De mindezektől függetlenül lehet az is hogy ilyen időszaka van és kész. Majd kinövi.

De ha leülnétek megbeszélni a dolgokat közösen nagyon sokat segítene, már csak az alapvető kapcsolatban is. Mert én itt érzek egyfajta ellentétet, ellenérzést az óvónő(k) és közted.

Kérlek próbálj meg végiggondolni mindent és megbeszélni a dolgokat, rávenni az óvónőket hogy legyenek nyíltak és ha probléma van azonnal mondják el, még aznap és segítsenek tanáccsal hogy hogyan tudnád megoldani, együtt megoldani. Valamint te is otthon magadtól megtalálni a megoldást, hogy hogyan tudnál a kicsivel olyan játékokat játszani, beszélgetni sokat az oviról az ott történt eseményekről, ami segítene a megoldásban.

Mert arra a saját gyerekemnél rájöttem, hogy ha a gyerek valamilyen az oviban, akkor annak oka van. Valami olyan érte, amit lehet mi észre sem veszünk. Nekik még nagyon tág a fantáziájuk és sokszor észre sem vesszük mi van a kis fejükben, mihez mit társítanak.

Na most végigolvasva kicsit lehet elmentem a témától, bár nem biztos, de azért elküldöm, hátha segíthetek valamit. Remélem!

Kitartás!

2009. júl. 28. 12:40
 15/26 A kérdező kommentje:

Köszi!

Őszintén szólva már nagyon sokszor adtak tanácsot az ovónők amit én próbáltam betartani.Ezért is van hogy nem értem miért is fordúltak a gyermekjólétihez.Hisz én mindig nyitott voltam feléjük,még akkor is amikor rosszakat mondtak vagy tettek a kislánnyal,mert ilyen is volt sajnos hogy nem tudták hogy ott vagyok és kirángadták a gyereket a csoportból például.Szóval egyre inkább azt érzem hogy a védőnőnek van igaza és csoportot vagy óvodát kell váltanunk.Talán a gyermekjólétis segít ebben,mert egyedül nem megy.Minden honnan elutasítanak a túltelítettség miatt.

2009. júl. 28. 13:06
 16/26 anonim ***** válasza:
100%

Az óvónénik jól beskatulyáztak benneteket.Mi is jártunk hasonló cipőben,elhitették velem, hogy a gyermekem nem tud tanulni(egy mondókát sem képes megtanulni az oviban), számolni, nem képes beilleszkedni a csoportba. Már amikor bekerült a csoportba döntöttek róla azt mondták, hogy teljesen el van maradva a korához képest, meg egyetlen mondókát verset sem ismer(pedig otthon sokat játszottunk mondókásat)Végül sírva kérdeztem, hogy hova mehetek segítségért. Mentünk a nevelési tanácsadóba. Pszichológus stb. a gyerkőcnél semmit nem találtak, persze az óvónéni ezt nem hitte. Felhívták a nevelésit (a nevelésibe mondták) de mivel nem adtak ki infót a gyerekről még görbébben néztek. Aztán nehezen kijártuk az ovit, most iskolás. Nasgyon jól tanul, idén volt már szavaló és matek versenyen. Kiderült, hogy szorongós, s csak olyan pedagógus kellett mellé aki mellett van sikerélménye. Sajnos, ha nem tusz ovit váltani akkor ki kell várni amég suliba mehettek végre.

100% hogy nálunk az óvónénik bizony ludasak voltak, mert másik gyermekem másik csoportba járt és ott nincsenek ilyen problémák. Pedig ugyanaz a családi háttér..

2009. júl. 28. 20:06
 17/26 anonim ***** válasza:
100%
Mégvalami. Azt, hogy meg kell védenie magát nekem is mondták. Akár csak a mi ex óvónénieinket hallanám. Bizony gyakran bántották a "butasága" miatt a többiek. Remélem lesz hatása a gyermekjólétisek véleményének. Felháborít, hogy az oviban ennyire nem hisznek nektek. S ha másik csoportba kerül remélem a skatulyát nem adják vele.
2009. júl. 28. 20:12
 18/26 A kérdező kommentje:
úgylátszik nem csak velünk csinálják ezt.Én már nagyon kivagyok ettől.Most várom a gyermekjólétist és tiszta ideg vagyok.Szerencsés vagy hogy legalább az oviig eljutottatok.Nekünk még lenne egy évünk de nem bírták ki.Azt nekünk is mondták az elején hogy elvan maradva a korosztályától,mert ő sem mondókázott.
2009. júl. 29. 08:02
 19/26 anonim ***** válasza:
100%

Én elvinném a gyereket.

Ahogy újra végigolvastam az egészet csak ez jutott az eszembe.

Egy óvónő.

2009. júl. 29. 11:55
 20/26 A kérdező kommentje:
Nagyon aranyosak voltak a gyermekjólétisek.Fognak segíteni ovit váltani.Talán megoldódik végre ez a dolog.
2009. júl. 29. 12:39
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!