Ha problémás az óvonőnk de annyira hogy már a gyermekjólétisnek is szólt mit tanácsolnátok? Részletek lent.
Az óvoda értesítette őket mi szerint magatartás zavaros a kislányom.A védőnő szerint semmi baja és a háziorvosunk sem jelzett semmit.Viszont az oviban az ovónénokkel nem vagyok túljóban.Már egy csomó helyre elküldtek minket (pszihológushoz,neurológushoz)de sehol sem találtak semmit.És most még a gyermekjólétit is értesítették...
Volt már valaki hasonló cipőben?Mire számítsak?
Mi a pontos problémájuk?
Ahhoz,hogy a gyermekjólétit rtesítsék,nekik kell valami komoly indokot írniuk.Ha bővebben írnál,jobban tudnánk segíteni
Ne nézd le a pedagógusokat! A legtöbbjük tapasztalt, nem hasból mondja, hogy probléma lehet!
Nem feltétlenül a te hibád, ha valami gond van a kislányoddal, ne vedd magadra! Lehet hogy olyan probléma van, amit kinő, vagy egy kis odafigyeléssel megoldható.
Gondolj bele! A védőnő és a háziorvos nem tölt vele olyan sok időt, mint az óvónő, aki együtt van vele fél/egész nap! Ő látja hogy old meg feladatokat, hogy illeszkedik be, hogy viselkedik a többi gyerekkel, nem a háziorvos!
Vidd el pszichológushoz, neurológushoz. Ha nincs semmi baja, akkor az téged erősít meg, ha meg van valami, akkor örülj, hogy kiderült, és segíthetsz a kislányodon!
Ez a gyereked érdeke, nem ellenetek van!
A gyermekjóléti szolgálatot mi csak vész esetbe vonjuk be. Ezért nem értem mi az indok. Mi volt a gyermekjólétinél, az óvoda pontosan milyen problémát jelzett? Ezt jó lenne tudni.
Egy óvónő.
A vezető óvónőt kérd meg hogy közösen beszéljétek meg a problémát.
Valószínű hogy a problémát a közösség hozza ki a gyerekből és a pszichológus és egyéb szakember csak egyedül találkozott vele. Meg kell kérni a nevelési tanácsadó szakemberét, hogy menjen ki az óvodába és ott nézze meg a gyereket, ha ez még nem történt meg.
Ez jutott eszembe én óvónőként ezt javasolnám ha nálam lenne ilyen probléma.
Egy óvónő.
Köszönöm a segítséged.
Már voltam a vezetőnél és a pszihológus is kiment az oviba meg egyedül is megnézte a kislányt. nem talált semmit.Mindössze annyit mondott hogy a közösség felpörgeti a gyereket.Igazából tényleg az ovi váltás lenne a megoldás de ez most nem megy sajna.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!