Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » 2 év 4 hós, és nem beszél!?

2 év 4 hós, és nem beszél!?

Figyelt kérdés
Egyetlen szót sem. Kislány. A hallásával nincs gond. Volt valaki ugyanígy?
2012. aug. 17. 19:58
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
84%
igen, csak az enyém fiú. Szerintem egy hónapon belül elkezd majd beszélni. Nekem sem mondott semmit, annyit sem, hogy apa, anya. Már kínomban a betűket tanítottam neki meg autó márkajeleit. Aztán egyszercsak megállt az utcán és lebetűzte, hogy DIEGO (szőnyegbolt vagy mi). Azt hittem, rosszul hallok. Utána meg kellett nézni az összes autót és fennhangon elmondta a márkajeleket és felolvasta a rendszámokat. Aztán látta, hogy örülünk, azóta be sem fogja a száját, idegesítően sokat beszél. Már sokszorosan bepótolta amit mulasztott.
2012. aug. 17. 20:03
 2/14 anonim ***** válasza:
69%

Voltatok vele orvosnál? Mit mondott?

Nem ijesztgetni akarlak, de az én unoka öcsém sem beszél, minden megért, ha kérünk puszit ad, ha kérjük, hozd ide ezt vagy azt, hozza első szóra, de még egyetlen szót sem mondott. 12 éves.

Persze bármi lehet. Egy távolabbi rokonom sem beszélt 10 éves koráig, majd hirtelen csacsogni kezdett. Nem tudják mi miatt nem beszélt.

2012. aug. 17. 20:09
 3/14 anonim ***** válasza:
77%

2,5 évesen semmit sem mondott, csak gagyogott, de mindenkihez oda ment, mondta mondta, de senki sem értette!

Mindenki ismerte a játszótéren, mert ő volt az aki nem beszélt, de a közvetlensége végett mindenki megkedvelte!

3 évesen kezdett el beszélni, de akkor sem Anya Apa, a kereaztnevünket mondta, és csak úgy egyik napról a másikra, oda ment a kapcsolóhoz, felkapcsolta a villanyt, és mondta villanykapcsoló!

És így napról napra jött elő minden!

Elvittem a korai fejlesztőbe, ott mondták nincs gondd, a passzív azókincse gyarapszik, majd egyszer csak megszólal, és mondja majd amit addig raktározott!

Most már 3,5 éves, szépen beszél!

2012. aug. 17. 20:11
 4/14 anonim ***** válasza:
85%

4 éves korig ha nem beszél, akkor kezdenek el vele foglalkozni!

Lehet az Oviban majd megered a nyelve!

2012. aug. 17. 20:12
 5/14 anonim ***** válasza:
32%
Einstein sem beszélt ennyi idős korában mégis zseni lett.
2012. aug. 17. 20:17
 6/14 anonim ***** válasza:

A keresztfiam 3 éve koráig nem beszél,már egy csomószor szóltam a sógornőmnek hogy mindig beírta a gyerekorvos hogy bölcsöde javasolt mert el van maradva beszéddel,és csak halandzsázik,mindig azt mondta hogy későn érős típus.Aztán elvittem a sógornőm tudta nélkül az egyik barátnőmhöz aki korai fejlesztő (tudom nem volt szép én is anya vagyok pont ezért tettem!)És bizony egyből leverte hogy valami probléma van a beszéd központjával.Kiállítot egy papírt,amit megmutattam a s.nőmnek és elkezdte hordani,de az oviba sem engedték fel! (szobatisztaság végett,kommunikáció elmaradása)

Én nem meg ijeszteni akarlak,de az nem tart semeddig sem ha elviszed egy hozzáértő emberhez.És még tanácsot is tud adni hogy hogyan gyakoroljatok otthon + megnyugszol!

2012. aug. 19. 16:37
 7/14 anonim ***** válasza:

"Einstein sem beszélt ennyi idős korában mégis zseni lett."

ja, aspergeres... remek példa, gratulálok!

kérdező, tsmt tornász nincs a közeletekben? enyém 2 éves, 3 hónapos volt mikor elvittem, pár hét alatt odáig jutottunk, hogy 3-4 szavas mondatokban beszélt :) mi beszédbeindító terápiára is vittük, ezt a korai fejlesztő adta a tsmt tornához, igazából ez egy játékos foglalkozás :)

mondjuk azt nem tudom, hogy enélkül is ilyen ugrásszerűen kezdett volna beszélni, de aggódtam én is, ezért inkább elvittem

2012. aug. 19. 23:04
 8/14 anonim ***** válasza:
100%

"ja, aspergeres... remek példa, gratulálok! "

A betegség sem gátolta benne, hogy a 20 század legnagyobb zsenije legyen.

Ő fejlesztette ki a relativitáselméletet és nagymértékben hozzájárult a kvantummechanika, a statisztikus mechanika és a kozmológia fejlődéséhez. 1921-ben fizikai Nobel-díjjal jutalmazták „az elméleti fizika területén szerzett érdemeiért, különös tekintettel a fényelektromos jelenség törvényszerűségeinek felismeréséért”.

A hétköznapi emberek körében Einstein vált a legmagasabb fokú zsenialitás szinonimájává, arcképe egyike a legismertebbeknek a világon.

2012. aug. 19. 23:10
 9/14 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek. Jövő héten adom be a papírunkat a nevtanba, pénzért sajnos nem tudom elhordani sehova. Kedves Utolsó! Neked is köszönöm a biztatást ;)
2012. aug. 21. 13:49
 10/14 anonim ***** válasza:
Interneten van egy csomó korai fejlesztő,1000 és 500 között van 1 óra.Csak vidd el 1 órára,ő egyből elmondja hogy mi a szitu lehet hogy feleslegesen stresszeled magad!A speciális intézetekbe meg nagyon hosszú várólista van.Én már több mint fél éve adtam be a papíromat és már rengetegszer felhívtam őket,majd csak november környékén kapok idő pontot de még ez sem biztos!
2012. aug. 21. 14:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!