Kisfiam 3 és fél éves és nagyon nehezen beszél és dadog kihez kellene vinnem a gyereket? Vagy tudok neki valahogy segíteni?
Sajnos van a rokonságban középsúlyos autista "kislány" 23 éves. Amikor az én fiam először találkozott vele hát szegény nagyon megijedt és félt tőle. Biztos hogy a kevésbé súlyos autisták nem ilyen drasztikusak, de nekem sajna vele van tapasztalatom. Hozzáteszem nagyon szeretem a leányzót, de mégiscsak beteg. Én a mai napig nem rekesztem el a nagyobbik fiamat tőle, de a kicsit még nem engedem hozzá. Ő ugyanis ha valaminek örül, vagy valamit nagyon szeretne akkor hangosan kiabál, és a jellegzetes dülöngélést alkalmazza.De van úgy hogy ha valami nem tetszik neki akkor tör zúz.Szerintem egy ép gyereknek aki nem látott még ilyen, annak elég ijesztő. Kíváncsi lennék hogy te egy fejlődésben lévő ép gyereket szívesen engednél-e hozzá? Jó példa a gyereknek nem?! Szerintem egy ép gyereknek aki ép az akaratát és a határait feszegeti, annak nem éppen ilyent kell hogy lásom. Ugyan ez a helyzet a mozgással is. Ebben a korban a gyerekek a másikat utánozzák. Te mit szólnál hozzá, ha a gyereked bicegve(finoman fejeztem ki magam) és kiabálva járkálna veled az utcán, és közben csettegtetne, és dülöngélne? Mindezt persze egészségesen amit az adott helyzetben csak te tudnál? Pedig a gyereked csak a másikat utánozza!!
Egyébként mindenki a maga módján neveli a gyerekét, és reméljük, hogy így vagy úgy de egészségben és boldogságban fognak felnőni. Az én nevelésem ez a tied az, én csak javasoltam valamit a tapasztalataim szerint. További szép napot, a kérdezőnek meg sok sikert!
Én is logopédushoz vinném. Ezt tudom ajánlani:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!