Kisfiam 3 és fél éves és nagyon nehezen beszél és dadog kihez kellene vinnem a gyereket? Vagy tudok neki valahogy segíteni?
Figyelt kérdés
2009. júl. 21. 15:17
1/35 anonim válasza:
Logopédus. Sokat javíthat rajta.
2/35 anonim válasza:
Logopédushoz vagy pszichológushoz fordulj, ott fognak neked hatékonyan segíteni.
3/35 anonim válasza:
Valóban logopédus segíthet, de nem is biztos hogy aggódnod kell. Én majdnem négy éves voltam, mikor elkezdtem beszélni. Egy ellenőrzés azért nem árthat.
4/35 anonim válasza:
5 éves kor alatt nem igazán foglalkozik logopédus a gyermekekkel. 5 éves korra alakul ki a beszéd és sajnos benne van hogy dadog. Lehet pszihés is. Keress fel egy pszichológust aki meg mondja mit kell tenned.
Szia: 1 Nevelési Tanácsadóban dolgozó anyuka
5/35 A kérdező kommentje:
köszönöm!
2009. júl. 21. 21:18
7/35 anonim válasza:
Sehova, és nehogy elkezd érte piszkálni, ez élettani dadogás. Mindenki dadog vagy egy kicsit pösze ilyenkor még, ezért is nem foglalkozik velük logopédus. Te szépen tisztán beszélj hozzá, ne javítgasd, ne szidd ( mert frusztrált lett és pont ezzel neveled belé), de ha szépen ejt ki egy-egy kritikus hangot vagy szót, akkor dicsérd meg.
8/35 anonim válasza:
Szia
Az én fiam is 3,5 éves. Keveset és ritkán beszél. Nem értek egyet az elöttem szolókal mert mivelünk foglalkozik logopédus söt fejlesztö és torna tanár is. Mi a Fövárosi Logopédiai Intézetbe járunk és sok ilyen koru gyerek van. De a Korai fejlesztő is jó csak akkor ott nem volt hely. Vidd a gyereket szakemberhez és Ö mondja meg mi a helyes út.
9/35 anonim válasza:
Az előttem válaszolónak irnám , hogy valószinű az ő gyermekénél voltak már vizsgálatok hogy a korai fejlesztőbe került. A kérdező csak tanácsot kért egyből nem mehet a korai fejlesztőbe. És reméljük nem is kerül sor erre mert elnővi a gyermeke a dadogást mint sok ezer kisgyerek.
10/35 anonim válasza:
A korai fejlesztőbe és a logopédiai intézetbe nem csak viccből járnak gyerekek. Írtad,h mozgás fejlesztésre is jártok, tehát ott valami más probléma van. Konkrétan megkésett a fejlődés. Gyógypedagógusok körében általános nézet,h ha késik vagy hibás mozgás akkor késni fog a beszéd is ami magával vonzza a tanulás zavarát is. Tehát te azért egy kicsit más tészta vagy. Amit a kérdező ír, az szimpla élettani dadogás, ha megnézi a hasonló körű gyerekeket mindegyikben talál jócskán beszédhibád. Ezt majd kinövi. Ha meg nem, az sem tragédia, logopédus megoldja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!