Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Kisfiam 3 és fél éves és...

Kisfiam 3 és fél éves és nagyon nehezen beszél és dadog kihez kellene vinnem a gyereket? Vagy tudok neki valahogy segíteni?

Figyelt kérdés
2009. júl. 21. 15:17
1 2 3 4
 21/35 anonim ***** válasza:
73%
Én nem vitatkozom ,mint ahogy a hölgy sem. Szerintem nincs szüksége arra,hogy külön fejlesztésekre járjon. A te gyermekednek minden bizonnyal nem csak a beszéde megkésett ,hanem a többi érési folyamata is. Ezért jársz szakemberhez és ezért is támogatott. De ha a kérdezőnek csak annyi a problémája ,h a 3 éves gyermeke dadog, akkor nem kell szakember, mert az élettani.
2009. júl. 28. 22:38
 22/35 anonim ***** válasza:
73%
Igaza van az előttem szólónak! De majd a kérdező anyuka eldönti mi a jó megoldás a gyermekének. De az tuti hogy aki mozgásterápiára és logopédushoz jár a gyermekkel az nem csak élettani probléma, de bízunk benne sokat segít a gyermeknek.
2009. júl. 29. 11:26
 23/35 anonim ***** válasza:
Csak tisztázni akarom én vagyok aki "mindenhova" hordja a gyereket de a 19,44 vitetkozó bejegyzést nem én irtam!!! Ne engem támadjatok ezért is. Szép napot
2009. júl. 30. 15:39
 24/35 anonim ***** válasza:

Olvasd el A DÉMOSZTHENÉSZ Beszédhibások és Segítőik Országos Érdekvédelmi Egyesülete honlapját.

A dadogással NEM AJÁNLJA, HOGY TE FOGLALKOZZ A DADOGÁSSAL FORDULJ SZAKEMBERHEZ.

2009. júl. 30. 21:49
 25/35 anonim ***** válasza:
48%

Nem megyek bele a dologba. Vigye el az anyuka szakemberhez a gyermekét,ha akarja. De ez a dadogás nem az a dadogás amit Önök ismernek. Ez valóban, mint ahogy már említve volt, élettani, és amennyiben más eltérés nincs a fejlődésben felesleges kitenni egy 3 éves gyermeket egy vizsgálatnak. Nem kell vele foglalkozni, dicsérni,ha helyesen ejti ki az adott hangot és észre sem venni ,ha nem. Honlapokról nem lehet megtanulni egy szakmát, ezért tanítják azt egyetemen, nem automatikusan kapják az internet bekötésével.

Egy gyógypedagógus-pszichológus

2009. júl. 31. 02:31
 26/35 anonim ***** válasza:

Kedves " gyógypedagógus-pszichológus"Szerintem most adtad meg a választ" Honlapokról nem lehet megtanulni egy szakmát, ezért tanítják azt egyetemen, nem automatikusan kapják az internet bekötésével." És ezért vizsgálják személyesen nem interneten irt irás alapján, hogy életani-e a dodogás. Felesleges vizsgálatnak kiteni??? Hát az ilyen vizsgálat nem okoz fájdalmat söt ha ovis a gyerek az ovodában is megfigyelheti szakember és dönthet a kell-e foglalkozni vele.

Igazat adok neked nagyon veszélyes az internet név nélkül mindenki szakember lehet

2009. júl. 31. 07:51
 27/35 anonim ***** válasza:

Kedves Utolsó!

Először is kikérem magamnak a gyanusítgatást. Másodszor pedig, ha alapos a szakember akkor üléssel nézéssel nem nagyon lehet megállapítani,h a gyereknek pontosan mire is van szüksége. Ugyanis bármekkora tehetség is ránézésre nem állapít meg IQ szintet, agyi rendellenességet, hasonlókat, Ehhez mindenképpen vizsgálat kell amit meg kell ismételni. Tehát nem csak beül a szakember az óvodába majd 10perc múlva kisétál egy boldog, egészséges és tökéletes gyermekkel. Mint ahogy írtam is, az anyuka nézesse meg, amennyiben ez őt megnyugtatja, de ha más probléma nincs ami feltűnt az anyának, akkor valószínűleg nincs semmi baj. Felnőtt embernek nem fogok egyértelmű mondatokat sem megmagyarázni, sem a szájába a rágni.

2009. júl. 31. 12:47
 28/35 anonim ***** válasza:
71%

Szia az én fiam most lesz 4 éves és elég rondán beszél. Sok betűt nem megfelelően és megfelelő helyen használ pl: ló helyett jó, de a labda labda. Tehát az l betűt ki tudja mondani, és így tovább a többi betűkkel. Elég nehéz volt megérteni kb még fél éve. De most már elég szépen kezd neki alakulni a beszéde. Mikor három évesen bekerült az oviba senki sem értette mit mond, mindent ráhagyta. Én nagyon el voltam keseredve, hogy szinte csak én értem mit mond. Ja és ehhez párosult a hadarás, és a dadogás. Ez a kettő hogy párosítható? Hát úgy hogy szegényem mindent egy szuszra szeretne elmondani, és hadar. A nyelve persze nem olyan gyors mint az agya, és sokszor nem tudja hol tart a mondandójával és jön a dadogás.Csak gondolkodik, hogy mit mondott és mit nem, és a mondat csak egy helyben totyog a dadogással. Én vettem neki(magamnak) egy könyvet:Répa,retek mogyoró versek, mondókák a beszédhibák javítására

Én havonta csak egy betűt gyakorolok vele, de nem erőltetem. Tehát ha hibázik kijavítom, megkérem hogy ő is ismételje el, de nem mondatom el vele 100x, hogy csak jól mondja ki. Ha sikerű természetesen megdícsérem, ha nem akkor általában azt mondom hogy szépen alakul ügyes vagy. Szerintem is élettani dolog, minket például sehol nem fogattak mivel még nincs 5 éves. Most már látom, hogy szépem kezd alakulni neki a beszéde, már nem is idegeskedek annyira. Nem szabad mindig mondani neki, hogy szépen beszélj, vagy ne dadogj, mert akkor szegény meg se fog majd egy idő után szólalni, a sok kudarctól. Kell nekik az önbizalom amit persze tőlünk kell hogy megkapjon. Nagyon sok kitartást és sok sikert nektek

Csak annyit a mindenhova hordó anyukának: ha szerinted egészséges a gyereked minek viszed betegek közé? Ott lehetnek autista gyerekek is akik elég negatív irányba húzhatják a gyereket. Ez még visszájára is elsülhet egy egészséges gyereknél, ha mozogni akarsz vele tedd meg otthon és ne betegek között.

2009. júl. 31. 23:05
 29/35 anonim ***** válasza:
Gyakorlatilag mindennel egyetértek amit az utolsó válaszoló írt. De,honnan vetted,h az autisták rossz irányba befolyásolják bárki fejlődését. Az autisták általában nem kommunikálnak semmilyen módon a külvilággal, pláne ilyen kis korban, így nincs rá módjuk ,h "kárt" tegyenek a körülöttük levőkben. A viselkedésük pedig végképp nem olyan ami aggodalomra adhatna okot.
2009. júl. 31. 23:45
 30/35 anonim ***** válasza:

Megdöbbentő!!!!

Felnőtt problémás gyerek szülője így vélekedjen egy beteg gyerekről. / autisták/ Kirekesztés és elkülönítés az egészségestől. Mit tanul így a gyereked. Amikor Ö nem érthetően beszélt, mint a társai akkor mit szoltál volna, ha a többi szülő kérvényezi, vagy nem engedi a gyerekét a tieddel játszani, mert lehúzza az Ö gyermeke fejlődését. Biztos nem ismered az autistákat, az nem fertőző betegség.

2009. aug. 1. 07:36
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!