Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Na ezt a gigahisztit hogy...

Na ezt a gigahisztit hogy oldanátok meg?

Figyelt kérdés
Lányom 3 éves. Pont dackorszak. Ma reggel kilenc után ébredt. szépen jókedvűen. Van egy 6 hónapos kistesó. Mivel reggel ahogy a lányom felkelt a tesót kellett pont etetnem, így várnia kellett hgy őrá is figyelni tudjak. Aztán addíg addíg míg eszébe jutott hogy ő álmos aludni akar. Mondtam neki most kelt fel hova aludni reggel van. Erre elkezdett hisztizni hogy altassam el mert ő álmos. odáig fajult a hiszti h mondtam kipróbálom mit csinál ha belerakom a kádba. álllytólag sokaknál hatott. hát beleraktam mégjobban elkezdett ordítani. bezavartam a szobájába hogy bőgje ki magát és ha már megnyugodott jöhet reggelizni. de nem, még most is ott hisztizik. Ti mit csinálnátok ilyenkor?
2012. aug. 10. 10:05
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
100%

Nekem nem tűnik olyan gigahisztinek.... Féltékeny volt, ezért mondta hogy aludni akar, hogy foglalkozz vele is. Meg kellett volna mondani neki hogy szoptatás után elaltatod, akkor megnyugszik, utána már nem akart volna aludni.

Hogy mit tennék? Én bemennék hozzá, megkérdezném hogy mi a baja. Mindezt még azelőtt, mielőtt a pici újra éhes lenne.

2012. aug. 10. 10:12
 2/19 anonim ***** válasza:
100%
Bár meg kell neki érteni, hogy nem mindig minden úgy van, ahogy ő azt akarja, de én a fenti sztorit nem nevezném hisztinek. Mivel rokoni körben a féltékenység felütötte a fejét, így ezt a dolgot nagyon komolyan veszem. Gondolj bele, mit kommunikáltál neki reggel. Nem akarlak bántani, de egy 6 hós kistesó etetése közben miért nem lehet a nagyra figyelni? Beszélgetni vele, elfoglalni, hogy fel se tűnjön neki, hogy nem vele foglalkozol?
2012. aug. 10. 10:13
 3/19 anonim ***** válasza:
52%

Rá kell hagyni.

Szerintem ez az egyetlen hosszútávon kifizetődő és egyben a legegyszerűbb megoldás.

Előbb-utóbb rájön, hogy a hisztivel nem ér el semmit.

2012. aug. 10. 10:13
 4/19 anonim ***** válasza:
100%

Mondom neki hogy ha evett e tesó mellé fekszem, de addig ha akar berakok nemi egy mesét, vagy rajzolhat festhet mellettünk, vagy reggelizzen velünk, vagy segítsen etetni a tesót.

Igyekszem neki is a kedvében tenni, mert csak féltékeny a tesóra!

2012. aug. 10. 10:17
 5/19 A kérdező kommentje:
Ok. megint szókiforgatás! szóval nem nem figyeltem rá szopi közben, hanem mondtam neki hogy most a tesót etetem utána megreggelizünk és felöltözünk. de ez nem volt jó neki hogy nem azonnal vele foglalkozom. azóta is azon hisztizik hogy álmos és altassam el. ha meg engedek neki, hogy jó elaltatlak, lehet hogy nem fog elaludni sőt biztos, de akkor tudni fogja hogy a hisztivel eléri amit akar, történetesen azt hogy elaltatom. Pedig egyébként egyedül szokott aludni minden gond nélkül.
2012. aug. 10. 10:17
 6/19 anonim ***** válasza:
100%

Nekem az jött le, hogy próbálkozott mással is, de te semmit nem akartál csinálni vele szoptatás közben :"így várnia kellett hgy őrá is figyelni tudjak. Aztán addíg addíg míg eszébe jutott hogy ő álmos aludni akar"

Bocs, lehet hogy te ezt nem úgy élted meg, de nekem az jön le hogy féltékeny mert nem figyeltél rá.

Altatni semmiképp nem altatnám, de bemennék hozzá hogy jöjjön reggelizni.

2012. aug. 10. 10:20
 7/19 A kérdező kommentje:
Ok. Tényleg féltékeny. De azt hogy oldjam meg hogy nem érti meg hogy azonnal abban a percben amikor ő kitalálja nem tudok épp a rendelkezésére állni. Egyébként ha a tesó alszik szoktunk együtt játszani. gyurmázni, főzni szokott segíteni. tegnap játszótéren is voltunk de ott is kezdett hisztizni. meg akkor jön rá a hiszti ha altatnám a tesót. olyankor kapcsolok mesét neki ésmondom hogy ha elaludt a tesó akkor játszok vele. de mindig az a vége hogy nem hagyja hogy elaludjon a tesó, kijön oda hisztizni mellém.így az a vége hogy sokkal tovább tart a tesó elaltatása és sokkal kevesebbet alszik mert hamar felébred mert éhes lesz.:(
2012. aug. 10. 10:21
 8/19 anonim ***** válasza:
71%
Szerintem nem akkor kell a gyerkőcöt nevelni, amikor épp féltékenységi hiszti van rajta. Persze kezelni kell a dolgot, de gondold el milyen rosszul eshetett neki a dolog, és te bezártad a szobába magába sírni.
2012. aug. 10. 10:21
 9/19 anonim ***** válasza:

Ez szerintem tipikus probléma, nem hiszem hogy egyedül vagy vele :-)

Nekem az jött be, hogy a kistesóval való foglalkozásba is bevontam a nagyot és amikor a kicsi aludt, akkor is jeleztem a nagynak hogy pl: "még játszunk 20 percet, aztán ha felkel a kicsi akkor megyünk pelenkázni, etetni, addig te mit szeretnél csinálni?" Ez bejött, mert érezte hogy nem kívülálló, hogy ő dönti el hogy mit csinál amíg én szoptatok.

2012. aug. 10. 10:27
 10/19 anonim ***** válasza:

ha a kicsit szoptatod akkor engedd, hogy mellétek feküdjön. úgy is aludni akart, miért ne pihenhetne veletek? ha tápizik akkor fogja ő a cumisüveget, ha meg kanalaztok akkor neki is adj egy kanalat és egy egy falatot adjon a tesónak. nem lehet azt, hogy míg a kicsit ellátod majd ellegyen mert ő is kicsi még, rád van szüksége, te meg nem tudsz ketté szakadni így be kell vonni őt.

én se gigahisztinek látom hanem féltékenységnek.

2012. aug. 10. 10:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!