Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Ti hogy oldanátok meg?

Ti hogy oldanátok meg?

Figyelt kérdés
Kisfiam 1,5 éves. Apukával külön vagyunk. Szokot jönni a gyermekhez, de egyfolytába megy a harc, hogy hadd vigye el, mert a szülei is látni akarják (eddig háromszor látták, ill. nagypapa négyszer). Elengedtem, félóra múlva itthon voltak, mert üvöltött. Apukát se sűrűn látja, egy éves koráig szinte egyszer se találkoztak. Nem szeretném többet elengedni, viszont akkor meg a nagyszülők nem látják. Én vinném, hozzájuk, de azt mondják, hogy nem rám kiváncsiak, hanem a gyermekre.

2012. jan. 6. 14:26
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Én engedném az apukával. Majd megszokja őket és nem fog üvölteni a gyerek. Viszont ha nem engeded az apjával, akkor nagyon hamar el fog távolodni tőle a gyereked az apjától, és később nagyon hehéz lesz rávenni, hogy bárhova is elmenjen az apjával. Tapasztalatból mondom. A gyerek érdeke az, hogy minél többen szeressék. Ezt a lehetőséget nem szabad elvenni tőle. Ez viszont csak úgy valósulhat meg, ha időnként találkozik az apjával, és annak rokonaival.
2012. jan. 6. 14:31
 2/11 anonim ***** válasza:
100%

Ha a nagyszülők valóban látni szeretnék az unokájukat, félretennék azt a fene nagy sértődöttségüket és vagy ők látogatnának meg benneteket, vagy nem vagdosnák a pofákat, ha te vinnéd hozzájuk.

Húú ez most nagyon felhúzott, mert anno amikor váltam pont ugyanez volt a felállás, annyi különbséggel, hogy két lányom van az egyik akkor 8 a másik 2 éves volt. Ráadásul nálunk apuka pattant meg és mégis rám haragudtak...

2012. jan. 6. 14:34
 3/11 anonim ***** válasza:
100%

Ha a nagyszülők annyira szeretnék az unokát, akkor laszar.nák, hogy ki viszi oda hozzájuk.

De itt mindenképp az apának kellene intézkedni. Ő gyereke, az ő szülei meg a gyerekének a nagyszülei.

Már csak tudom. Nekem egy iszonyú gáz családom van, mindkét részről, de a gyerekek miatt mindig kibírjuk azt a pár órát.

2012. jan. 6. 14:50
 4/11 anonim ***** válasza:
1,5 évesen nem vagy köteles elengedni. 3 éves korig megteheted, h nem engeded. utána akkor, ha a picúr nem akar menni. ha a nagyszülők látni akarják engedjenek oda téged, v menjenek el hozzátok. szegényke persze, h sírt, tök idegenek között volt, ráadásul nélküled.
2012. jan. 6. 15:03
 5/11 A kérdező kommentje:

Az a baj, hogy nem csak a nagyszülőktől fél, hanem az apjától is. Kinyitottam a kaput, megláttam a fiam az apja kezébe, a vörös kisírt szemeivel. Ilyennek még nem láttam. Ezért nem szivesen engedem el.

Nálunk is apuka lelépett, amikor kiderült, hogy terhes vagyok. Nagymama megvolt győződve, hogy nem a fiától van. Dns vizsgálat volt. De én voltam a rossz, mert megtartottam...

2012. jan. 6. 15:17
 6/11 anonim ***** válasza:
100%
én nem olvastam el a válaszokat, de a kedves apa egy éves koráig nem is látta, akkor én már nem adnám oda, ha eddig nem volt rá kiváncsi, és azért mert az apa nem jött, a nagyszülöket még érdeklhették volna, mi az hogy rád nem kiváncsiak? én az apaával nem engedném el, persze hogy ordit, nncs hozzá szokva, milyen apa ez? én nem bánnám ha csak anyai nagyszülei lennének ezek után.
2012. jan. 6. 15:21
 7/11 anonim ***** válasza:
15:03-as vagyok. épp ezt akartam írni. ezeknek fényében amit írtál... 1iket sem engedném be és a gyerekemet sem oda. szeretik, persze. eddig meg nem szerették, mert nem voltak kíváncsiak rá. én biztos nem engedném, hogy a gyermekemet ilyen álszent emberek vegyék körül.
2012. jan. 6. 15:24
 8/11 A kérdező kommentje:
Igen, nekem se tetszik, hogy látni akarják. De sajnos kénytelen vagyok láthatást biztosítani. :/ Többet nem engedem el, az biztos.
2012. jan. 6. 15:41
 9/11 anonim ***** válasza:

Teljesen megértelek. Nekem májusban lesz 3 éves a kislányom, fél éves korában lelépett az anyja, azóta se ő, se az ő szülei nem látták a gyereket. Az anyja le is mondott minden láthatósági jogáról, csak gyerektartást fizet.

Ha egyszer ő vagy a szülei eljönnének, két lábbal rúgdosnám ki őket, hogy mi van eddig nem kellett, most meg igen?

Ha nagyon erősködnek a láthatás miatt, akkor menj el te is a kisfiaddal és állítsd döntés elé őket, hogy vagy kibírják az együtlétet veled, míg náluk van a kicsi, vagy akkor ne lássák, mert ez így csak a kicsinek lesz rossz, hogy egy totál ismeretlen környezetben van olyan személyek körül, akiket nem ismer és nincs is olyan valaki a közelben, akit ismerhetne. Éppen ezért lenne jó, ha ilyenkor elkísérnéd, hogy fokozatosan, a te oltalmazó környezetedben ismerjedjen össze a család többi tagjával.

2012. jan. 6. 17:43
 10/11 anonim ***** válasza:
.
2012. jan. 6. 18:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!