Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Ti ezt hogyan oldanátok meg...

Ti ezt hogyan oldanátok meg egy 5 hónapos babával?

Figyelt kérdés
Gyakorlatilag amióta megszületett mindennap nyüglődik, sír. Nem tud egyedül elaludni sír, ha játszószőnyegen vagyunk 5-10 perc után sír, ha sétálni megyünk az egész öltözködés alatt amíg a babakocsi el nem indul sír, fürdetés után amíg nem kap azonnal enni sír. Ha kézben van akkor nagyon jól érzi magág. Szóval baromira ki vagyunk készülve. Már fáj mindenem. Szabályosan szorongok már a mindennapoktól.
2012. febr. 3. 10:40
 1/4 anonim ***** válasza:
Nagyon anyás, imád Téged, szüksége van Rád! :) Ez nem olyan nagy baj. Persze tudom, hogy kimerítő. Esetleg, ha csak magad mellé fektetnéd, jó közel és simiznéd, az se segítene? Kezébe adnál dolgokat, beszélnél neki így. Egy jó hátmasszázs meg neked is jár. Ne szorongj, megérzi, lehet pont ez a baj. Amúgy meg az öltözéssel szerintem sokan vagyunk ugyanúgy, mint te.
2012. febr. 3. 10:49
 2/4 anonim ***** válasza:

Babahinta a lakásba?

Autós babahordozóba is teheted, és viszed oda, ahol vagy, és magyarázod neki, mit csinálsz. Pl. teregeted a zoknikat, ilyesmi.

Zene hallgatás? Kaláka pl.

Ha még nincs foga, akkor pl. főzés közben kezébe adhatsz egy nyers pucolt megmosott sárgarépát. Az enyémek órákig csócsálták. Ha már van foga, esetleg egy fakanalat, műanyag kanalat ilyesmit.

Hamarosan jobb lesz, ahogy kúszni-mászni kezd, kinyílik majd neki a világ.

Kitartás!

2012. febr. 3. 10:51
 3/4 Adelita ***** válasza:
Húha, mintha magamat olvastam volna két évvel ezelőtt...Ugyanilyen ölbe-baba volt a fiam. Akkor lett kicsit könnyebb a helyzet, amikor elkezdett kúszni-mászni, majd járni. De nagyon erős szeparációs szorongása is volt. Én hordozókendővel, majd hintáztatással, babakocsizással (és napközben abban altatással) oldottam meg az életünket. Az biztos, hogy sosem sikerül elhíznom...És volt, hogy becsípődött a derekam és ügyelet jött ki injekciózni. Na, ez nem hangzik valami biztatóan. Azt viszont hozzá kell tennem, hogy én amikor helyre raktam magamban, hogy ő ilyen és kész, akkor nagyobb alázattal és szeretettel tudtam felé fordulni. És lett köztünk egy nagyon mély viszony. Ma már érzem, hogy az eddigi energia-befektetés megérte. De voltak elég nehéz napok és nekem is volt időszakom, hogy minden reggel szorongva keltem. Együtt érzek, magadban próbáld el őt elfogadni és akkor lesz csak könnyebb...Meg akkor, ha kicsit el tudsz tőle szabadulni és valamivel feltöltődni.
2012. febr. 3. 11:10
 4/4 anonim ***** válasza:
Adelitának tökéletesen igaza van. Első lépés, hogy elfogadod, hogy Ő ilyen. Nekem is ilyen volt. Második lépés, hogy megpróbálod mégis "kicselezni". Nekünk a babahinta nagyon jól megoldotta a problémát. Vagy pl. rezgős pihenőszék. Imádják ha mozog, rezeg valami alattuk. Remélem sikerül, mert nekem így sikerült megoldani a problémát.
2012. febr. 3. 13:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!