Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Ki találkozott már ennyire...

Ki találkozott már ennyire hisztis gyerekkel?

Figyelt kérdés
A lányom most 3 éves és iszonyat, hogy miket csinál. Lassan a hisztije miatt a düh és az ingerültség elurakodik a kis családunkon. Hisztizik reggel, délben, este. Mindenért elsírja magát, toporzékol, és szörnyen akaratos. Szerintem vagy 30 oldalt olvastam végig minden féle gyermeknevelésről szóló cikkeket és tanácsokat. Semmi sem használt eddig. Most ott tartunk, hogy a lányka dühében összepisili magát és kezdi elfelejteni azokat a dolgokat amiket eddig tudott és alkalmazott. Mint pl. kimenni a wcre ha pisilni kell. Elkezdett füllenteni is, ha esetleg vmi rosszat csinált. Kezdek tönkremenni és a párom sem bírja már sokáig ezt az állandó ordítást és hangzavart. Pedig aztán ő a világ legnyugodtabb embere szerintem. Kérlek segítsetek, hátha van valakinek valami tanácsa ez ügyben ami végre használ.

2012. júl. 26. 13:21
1 2 3 4
 31/33 anonim ***** válasza:
23%
Úristen 15. válaszoló! Milyen anya vagy te??? El sem hiszem, hogy valaki ilyet megtesz, ezzel zsarolja a kisgyerekét, és még le is írja ide!!! Egy pszichológus válaszoló igazán elmagyarázhatná az ilyeneknek, hogy miért ne tegyék ezt!
2012. aug. 3. 14:14
 32/33 anonim válasza:
0%
Küld el a szobájába, és ha nem megy be akkor emeld fel vidd be (zárd be ha tudod) Hagyd ott egy kicsit, majd megnyugszik...
2012. aug. 5. 19:47
 33/33 A kérdező kommentje:

Először is köszönöm a rengeteg hozzászólást. Másodszor pedig az elköltözős anyukához szólnék pár szótEl kell, hogy mondjam én is próbálkoztam hasonló dolgokkal, de pontosan el lett neki mondva, hogy mit és hogyan. A viselkedése annyira kibírhatatlan volt, hogy nem tudtam mit tegyek. Közben persze járni melózni 3 műszakban. Dög fáradtan haza és nincs más csak napestig a hisztéria meg az őrült üvöltözés. Éjszakások után 1-2 óra alvás, mert őkelme nem akarta kicsit sem megérteni, hogy anya is emberből van és amíg ő aludt én dolgoztam és fáradt vagyok.

Mindenkit megnyugtatok nem napokra mentem el hanem órákra, esetleg fél napokra. Kifújni magam. De álatlánosságban mondom, hogy ez NEM MŰKÖDIK.

A hisztis lányomat kb 3 lépéses módszerrel sikerült jobb belátásra téríteni.

1. Megvárni míg abbahagyja, hogy aztán el lehessen magyarázni neki könnyű, egyszerű szavakkal, hogy senki sem szereti ha sír és üvölt. És egyébként is milyen csúnya olyankor. Sokkal szebb ha mosolyog. Ez mindig bevált. A gyerekek nagy része hiú. Erre mindig ugranak.

2. Hiszti manó elküldése. A hiszti manó nálunk úgy jelent meg, hogy megy a lányom után és minden féle butaságot mondd neki. Szóval ha elkezdődik a hiszti akkor a hiszti manót el kell küldenie a kisasszonynak, mert buta dolgokat mondd és különben is anya meg apa sokkal okosabbak. hallgasson inkább miránk mint a csúnya manóra nemigaz? Ezzel a belénk vetett bizalmát és hitét megerősíthetjük. Adni fog a szavunkra.

3. Az értelmetlen hisztit én sem szeretem. Amikor a semmiért folyik az üvöltés. De megtanultam, hogy nem szabad elhamarkodottan intézkedni. Hideg fejjel kell gondolkodni. Ami marha nehéz olyan helyzetben. Nem vagyok oda azokért akik folyton verik a gyerekeüket ezért azért, de van amikor oda kell legyinteni a fenekére vagy a kezére, vagy mivel már elég szépen tud beszélni akár 3-4 évesen is így néha a szájára. Vigyázzunk arra, hogy csak legyintés legyen, ne verés. És arra is, hogy mindig oda ahová éppen kell.

jelenleg 3 éves múlt a kislányom és utálja a hiszti manót, Elege van a hisztiből és ha baj van akkor segítséget kér azonnal. Rengeteget beszélgetünk és, mindenre készségesen válaszol. hetek óta nem volt üvöltözés. Végre nyugi. Sok sikert mindenkinek és próbáljátok elkerülni a 3. lépést. próbáljatok mindent szép, de szigorú szóval megoldani.

2012. szept. 8. 23:12
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!