Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Ki találkozott már ennyire...

Ki találkozott már ennyire hisztis gyerekkel?

Figyelt kérdés
A lányom most 3 éves és iszonyat, hogy miket csinál. Lassan a hisztije miatt a düh és az ingerültség elurakodik a kis családunkon. Hisztizik reggel, délben, este. Mindenért elsírja magát, toporzékol, és szörnyen akaratos. Szerintem vagy 30 oldalt olvastam végig minden féle gyermeknevelésről szóló cikkeket és tanácsokat. Semmi sem használt eddig. Most ott tartunk, hogy a lányka dühében összepisili magát és kezdi elfelejteni azokat a dolgokat amiket eddig tudott és alkalmazott. Mint pl. kimenni a wcre ha pisilni kell. Elkezdett füllenteni is, ha esetleg vmi rosszat csinált. Kezdek tönkremenni és a párom sem bírja már sokáig ezt az állandó ordítást és hangzavart. Pedig aztán ő a világ legnyugodtabb embere szerintem. Kérlek segítsetek, hátha van valakinek valami tanácsa ez ügyben ami végre használ.

2012. júl. 26. 13:21
1 2 3 4
 21/33 anonim ***** válasza:
88%

19,.es-nek üzenem.Igen vannak ilyen anyák.Pedig én nem a 15-ós válaszoló vagyok,csak tudod vagyunk mi anyák akiket az a kegyes jó isten megáld egy olyan gyermekkel mint az antikrisztus.Bár nekem lett volna valaha bátorságom hogy egy egész hétvégére itt hagyjak csapot papot.Pedig itthagytam volna őket.esküszöm.

Az hogy szeretjük a gyermekünket,vagy a gyermekeinket még az életünknél is jobban,az nem jelenti azt,hogy néha legszívesebben kicsinálnánk őket.És most pontozzon le az aki nem így van ezzel.Nyugodtan.

2012. júl. 28. 23:27
 22/33 anonim ***** válasza:
64%
Nem az a gond, hogy elment egy hétvégére, hanem, hogy a gyereknek azt mondták miatta ment el anya és könyörögnie kellett, hogy jöjjön haza, és azóta is azzal fenyegetik, hogy ha rossz akkor anya elmegy...Mindegy, aki nem érti, hogy ez szörnyű, annak hiába is magyaráznám.
2012. júl. 29. 08:20
 23/33 anonim ***** válasza:
19%
Te egy igazi hülye vagy utolsó.
2012. júl. 30. 12:36
 24/33 anonim ***** válasza:
100%

" Remélem, ha lesz második tökmag akkor már jobban fogom kezelni ezeket a korszakokat. "

Én a 9-es válaszoló vagyok, a zsiráfos történettel.

A második lehet, hogy más lesz (jobb vagy rosszabb, ki tudja), nekem a nagy 3 éves dackorszakos tombolására még ott volt egy 1,5 éves annyi ésszel mint egy naposcsibe és 4 másodperc alatt úgy gyorsult, mint egy Ferrari. Képzelheted, hogy bírtam egy sétát, néha cafatokban lógtak az idegeim.... És bár babapórázt sohasem használtam, de azóta nem szólok meg egy szülőt sem, ha látok ilyet a gyereken.

Aztán amikor a kicsi 2,5 éves lett, már vártam a dackorszakot mikor kezdődik... és nem jött! Alig hisztizett, ha volt is néha sírás, annak jó oka volt, pl. fáradtság, fájdalom és azt könnyen orvosolni lehetett. Kb. 1,5 éves kora óta szófogadó, jó kislány, hallgat a felszólításokra és mindent meg lehet vele beszélni.

2012. júl. 31. 00:34
 25/33 anonim ***** válasza:
100%

Hú ez az utánzásos módszer nagyon jónak tűnik, igaz az én nagylányom már kijött (úgy ahogy) a durva dackorszakából, de néha volt olyan, hogy a világ végére kívántam magam valami csöndes kuckóba.

A 2. lassan 2, ha ő is ilyen lesz akkor nála kipróbálom, de hátha nem :D Viszont a sógornőm 2.-a egy ördög már most pedig még 2 sincs, neki mindenképpen ajánlom majd a módszert :)

Én egyébként értem, hogy mire gondol az aki szerint az elköltözés nem célravezető. Nem tudom nagyon hisztis volt a lányom (bár a szőnyegre nem hányt soha) de hogy érzelmileg zsaroljam az nekem nagyon nem fér be az értékrendembe...viszont ha másnak igen akkor csinálja. Azért el tudom képzelni hogy van az a helyzet amikor a család nyugalma a szülők házassága a tét.

( a zsiráfos történet annyira édes volt-bár ott és akkor nem tudom milyen lehetett. Nekem is ez volt a bajom, hogy felkészültem a hisztire soha nem engedtem meg neki valamit csak azért, mert hisztizett, sőt volt, hogy elmentünk valahonnan, mert hisztizett. Így különböző dolgokért-játék stb, nem is hisztizett sokat, na de értelmetlen (számomra) megfoghatatlan, elképzelhetetlen dolgokért annál inkább...amikor csak néztem és azt sem tudtam, hogy mit akar)

2012. júl. 31. 12:41
 26/33 anonim ***** válasza:

Nálunk is a hideg vizes módszer vált be, 2x kellett alkalmaznom, harmadjára azt mondta " Abbahagyom, anya!"

Nekem se esett jól, h visít a gyerekem,de ez a mumus, más nem segített, hiába álldogált a sarokba, nem volt mesézés még jobban csinálta, már sírógörcsöt kaptam, annyira nem értett a szép szóból, és utána kezdődött a "harc".

2012. aug. 1. 13:09
 27/33 anonim ***** válasza:

Tanulságos történeteket írtatok, nekem is van egy zsiráfoshoz hasonló, 2 éves kisfiammal:

Mamájánál voltunk éppen, elindult a megszokottnál kicsit korábban aludni, dél körül. Bement az ágyába, én és a mamája utána, készültünk rá, hogy majd mesélni fog neki valamelyikünk, ahogy szoktuk. Erre kijött a kiságyból, elkezdett sírni, hisztizni a parkettán fetrengve. Mondtuk neki nyugodtan, kedvesen, hogy az ágyba feküdjön, mert kényelmesebb, vagy ha akar, aludjon a fotelban. Erre még jobban ordított, dobálta magát a földön, közben kiabálta, hogy "baba nem alszik az ágyban, a fotelban sem, baba a földön alszik". Mi meg csak néztünk, mi ütött belé. Nem is mi akartuk, hogy menjen aludni... Semmi sem használt, hiába próbáltuk megvigasztalni, elterelni a figyelmét, végül már csak ültünk, és vártunk, mi lesz ebből. Egyszer csak hirtelen leállt a sírás, odajött hozzám a kisfiam és mintha mi se történt volna, mosolyogva ennyit mondott: "Helló!" :D Utána pedig simán lefeküdt az ágyába és nem sokkal később már aludt is :)

Szóval nála is van néha érthetetlen eredetű hiszti, amikor semmit sem lehet tenni, csak kivárni a végét...

Egyébként nekem nagyon sokat segített a Supernanny sorozat (angolul fent van a youtubeon), a büntibe rakás nagyon bevált - azóta, hogy ezt alkalmazzuk nála, mi is sokkal türelmesebbek lettünk. Már nem kiabálunk, nem csapunk a kezére (ezek egyébként sem váltak be), semmilyen más drasztikus módszerre nincs szükség.

2012. aug. 2. 02:16
 28/33 anonim ***** válasza:
77%
Az elköltözős story szerintem sem helyénvaló,a gyerekbe ez jó nagy szorongáshoz vezethet.Majd attól is retteg hogy anya visszajön e a boltból vagy eljön e értem az oviba.Megnézném ezt az óvónőt is aki ezt tanácsolta,és ilyen van napközben a gyerekeinkkel.:(
2012. aug. 3. 13:01
 29/33 anonim ***** válasza:
90%

Szia!

3 kisfiú anyukája vagyok, volt már részem szinte mindenben :)

A nagy fiam egy kis angyal volt, a dackorszak is gyorsan lezajlott.

A kicsi még kicsi, így még van 1 év nyugim, de a középső fiam :)

Egy évesen kezdte a hasalós, "fejemetapadlóbaverem" hizsztikkel.

Rettenet volt. Hisztizett mindig, mindenért és mindenhol :)

Volt, hogy a teli bevásárló kosarat is ott hagytuk a madaras teszkóban miatta :(

Ha éjjel felkelt és szomjas volt, kérdezetm, hogy mit vigyek neki.

Teát? Üvöltés...

Vizet? Üvöltés...

Szörpit? Üvöltés...

Tejet? Üvöltés...

Végül mit kért? KORTYOT!!!!!!!

Na, akkor kimentem a teraszra és kiüvöltöttem magam.

Szóval megértelek!

Nálunk is az összes módszer kudarcba fulladt. Mi a türelem szobrai vagyunk a férjemmel, de már a végét jártuk amikor a ksi tökös már 3 éves volt.

Aztán kitaláltuk a hiszti manót.

A hiszti manó láthatatlanná varázsolja a hiosztis gyerekeket.

Eddig ez vált be, bár néha a nagyobb tesó elszólja magát :)

Nem tart sokáig, mert teljesen kétségbe esik, abbahagyja a hisztit és akkor újra láthatóvá válik.

Lehet, nem túl jó az ötlet, de tényleg vannak olyan esetek amikor már minden mindegy csak HAGYJA MÁR ABBA!

Ez csak az érti akinek van gyereke.

Aki azt mondja, hogy a hisztis gyerekkel nyugodtan, szemkontaktust keresve kell beszélni az csak képen látott gyereket...

Kitartás, tudom hihetetlen, de kinövi...előbb vagy utóbb :D

2012. aug. 3. 13:04
 30/33 anonim ***** válasza:

A férjem mesélte, hogy ő is az utánzást csinálta a lányával ennyi idős korában. A gyerek úgy ledöbbent, hogy elfelejtette, hogy éppen hisztizik.

Unokatesóm fia iszonyat akaratos. Eleinte amikor mesélte, hogy rácsapott a seggére vagy zuhany alá rakta, magunkban rosszallóan néztünk. Aztán egyszer pont náluk voltunk, amikor a fia előadott egy magánszámot. Azóta egy kukkot se szólunk, teljesen jogos volt a zuhany meg a fenékrecsapás is.

2012. aug. 3. 13:47
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!