Ki találkozott már ennyire hisztis gyerekkel?
Együtt érzek vele,mintha az én 4 éves lányomat írtad volna le.Nálam egy dolog vált be,kissé morbid de bejött.
Amikor egyszer szakadt a cérna a fejemben,megfogtam ruhástul be a kádba,és hideg vízzel az arcába fröcsköltem hosszan,úgy hogy egy két másodpercig alig kapott levegőt,először mégnagyobb üvöltéssel felelt rá,de arra én válaszoltam még egy adag arczuhannyal addig amíg abba nem hagyta.Ezt egyszer kellett megcsinálnom,azóta elég ha csak megemlítem a hideg vízet.
Ne hagyd hogy a gyerek irányítson titeket.Mert előbb utóbb mind kárát látjátok.Tudom mennyire nehéz,és hogy rossz anyának érzed magad,de nem vagy az.
Sok sikert.Ha nem jön össze ismerek egy jó ördögűzőt!Viccnek szántam,csakhogy kicsit felvídulj.:-)
A kislányod egy akarnok, egy kis zsarnok.
A fiam is ezt csinálta, két éves kora után kezdte és minden évben csak fokozódott nála ez a probléma, a végén kezelhetetlen volt:(
Akkor én már egy idegi roncs voltam és az egyik elviselhetetlen napján, összecsomagoltam a bőröndömet és egy hétvégére elköltöztem, ott maradt az apjával.
A gyerekem őrjöngött, sírt egész éjszaka, utánam üvöltözött,egy kisebb sokkot kapott, közben az apja mondogatta neki, hogy anya miattad költözött el, mert nem bírta tovább...két nap után felhívtak telefonon, hogy könyörögjön nekem, hogy menjek haza.
Hát persze, hogy megígért fűt-fát:) Na akkor "nagy kegyesen" hazamentem és utána sokáig szinte egy mintagyerek volt, mindennel a kedvembe akart járni.Aztán később felejtődtek már a dolgok, de azóta is elég ha csak megemlítem, hogy viselkedjen okosan, fogadjon szót, mert anya elköltözik.
Nálunk ennek az egy dolognak volt csak hatása, ezt is az óvónőnk javasolta, amiért a mai napig hálás vagyok neki, különben én már megbolondultam volna, arról nem beszélve, hogy már a házasságunk is majdnem ráment!
Köszönöm a válaszokat, sokat segítettek, meg aztán jól jön egy kis együttérzés. Remélem, ha lesz második tökmag akkor már jobban fogom kezelni ezeket a korszakokat. Ha nem akkor majd segítséget kérek itt, hátha akad még más anyuka/apuka aki segít a problémán:D
Az ördögűzőt meg még átgondolom:P
Nálunk a nagylányomnál mindent kipróbáltam amit javasoltak
-amikor vízzel lelocsoltam még jobban üvöltött,
-amikor kicsuktam még félórát biztos cirkuszolt,
-amikor rávágtam akkor is ment a hiszti tovább,
-volt hogy levegőnek néztem,de ugye ez egy idő után nekem volt sok,mert nem hagyta abba akkor sem,
-ha kiabáltam akkor meg a család többi tagja szúrt le,
-de aztán rájöttem a receptre....:D
Ez komoly!!!Amikor hisztizni kezdett utánoztam,én is elkeztem hisztizni meg nyafogni,toporzékolni,sőt ha kellett lefeküdtem a földre és hemperegtem meg mindent úgy csináltam ahogy ő!Az első alkalommal kinevetett aztán amikor legközelebb utánoztam már 2 perc után abba hagyta a hisztit,de akkor már nem nevetett csak csúnyán nézett.(persze ezt csak otthon csináltam!)Akkor elmagyaráztam neki,hogy ezt fogom csinálni mindenhol ahol csak hisztizni fog.Máshol nem kellett alkalmaznom"hála az égnek" a módszert,mert amikor kezdte voltna elég volt csak legörbítenem a számat.:)Nálunk ez nagyon bevált!!! Nos a kicsi lányom még csak 1 éves,ő még nem hisztizik,de biztos alkalmazom majd nála is ezt a módszert,ha jön az a korszak!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!