Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Ellehet ezt "felejtettni" a...

Ellehet ezt "felejtettni" a gyerekkel? (bőv. Lent)

Figyelt kérdés

11 hónapos Fiú gyermekem első szava az volt, hogy "f...kalap". Nem tudom hol hallhatta, de gyorsan el kellene valahogy felejtenie. Mik a tanácsok?

Komoly amit írok!

2012. jún. 12. 20:38
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%

Nem fog rá emlékezni. Ha kiejti nem kell rá reagálni mintha csak egy gügyögést mondana.

11 hósan még kb 1-2 nap az emléke.

A bezsédfejlödésben meg a lányom pl olyan hogy egyik nap mondja kutya (másfél éves) aztán hetekig elfelejti.

2012. jún. 12. 20:40
 2/12 anonim ***** válasza:
100%

Ha mondja, engedjétek el a fületek mellett, ne reagáljatok rá semmit.

Beszélj, mondókázz, énekelj sokat neki.

2012. jún. 12. 20:41
 3/12 anonim ***** válasza:
Figyelni kell arra, hogy mit hall a gyerek, sokat beszélni hozzá, mesét olvasni neki, és ne kapjon cukorkát, ha ezt mondja. Ha rászokik mondd, hogy csúnya szó. De biztos, hogy az? Mert a gyerek szavak sokáig nem érthetők tisztán. Tisztán azt mondta, hogy f@szkalap? Gyakran összekapcsolják az új szavakat a régiekkel, szóval meredek lesz. De mégis mire mondta?!
2012. jún. 12. 20:43
 4/12 anonim ***** válasza:
100%
Lehet, hogy csak ti hallottátok annak, ennyi idősen nem tudják tisztán kimondani a hangokat.
2012. jún. 12. 20:44
 5/12 anonim ***** válasza:
60%
KAMU! 11 hónapos gyerek jó, ha mammog valamit, nem pedig érthető szót mond. Jót nevettél?
2012. jún. 12. 20:45
 6/12 anonim ***** válasza:
72%
ez nem hiszem hogy kamu.az én kisfiam meg ha valamit nem akar akkor azt mondja hogy hagyjál.amikor valami nem tetszik neki akkor mondja hogy dádá és mikor megkérdezem ki fog kikapni azt mondja hogy Te vagy azt hogy anya.:) és elhiszem hogy a kisfia első szava az volt hogy f...szkalap.bár elég vicces lehetett.:) nagyon huncutok tudnak lenni.amúgy egy 11 hós baba már sok mindent mond.kedves kérdező.ne ne aggódj a fiad el fogja felejteni.:) 11 hós kisfiú anyukája
2012. jún. 12. 22:09
 7/12 Disi ***** válasza:
76%
Az én 11 hós kislányom első szava (szóösszetétele) az volt hogy "itt vagy", és jókor használja, úgyhogy simán el tudom képzelni hogy tényleg ezt mondta. Lehet az utcán meghallotta és tetszett neki a hangzása, annak nem tudsz mit csinálni hogy a négy falon kívül mit hall. Szerintem ha nem hallja többet nem fogja mondani, ha mégis mondja engedd el a füled mellett.
2012. jún. 12. 22:23
 8/12 anonim ***** válasza:
42%

vagy kamu vagy ti hallottátok ezt bele

11 hónapos fiú gyerek ilyet nem mond

2012. jún. 14. 00:31
 9/12 anonim ***** válasza:
79%

Szerintem is belehallottátok.

11 hósan három szótagos szót, mássalhangzó-torlódással nem tud kimondani egy gyerek, egyszerűen a hangképző szervei sem alkalmasak rá.

Amúgy az első szavak még nem "értelmesek" a gyerek számára, csak játszik a hangjával, nem kapcsol hozzájuk értelmet. Az fokozatosan, lassan alakul ki, és eleinte csak konkrét (látott) dolgokat tud megnevezni, utána alakul ki az elvontabb fogalmak megnevezése.

Szóval még ha véletlenül hallott is egy ilyen szót, és leutánozta (amit én kizártnak tartok, a szó "bonyolultsága" miatt), akkor sem érti, és valószínűleg nem is fogja tudni megismételni, még nagyon sokáig.

2012. jún. 14. 10:28
 10/12 anonim ***** válasza:

az én fiam is mondott már szavakat egy éves kora előtt,aja(anya),apa,baba,mama,papa,ezek tudatosak voltak,jókor használta őket.épphogy elmúlt egy éves,és mondta,hogy vijja(villany),bicici(bicikli),tecsi(tejcsi)

úgyhogy éppen lehet igaz is,amit ír a kérdező

2012. jún. 14. 13:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!