Ellehet ezt "felejtettni" a gyerekkel? (bőv. Lent)
11 hónapos Fiú gyermekem első szava az volt, hogy "f...kalap". Nem tudom hol hallhatta, de gyorsan el kellene valahogy felejtenie. Mik a tanácsok?
Komoly amit írok!
Nem fog rá emlékezni. Ha kiejti nem kell rá reagálni mintha csak egy gügyögést mondana.
11 hósan még kb 1-2 nap az emléke.
A bezsédfejlödésben meg a lányom pl olyan hogy egyik nap mondja kutya (másfél éves) aztán hetekig elfelejti.
Ha mondja, engedjétek el a fületek mellett, ne reagáljatok rá semmit.
Beszélj, mondókázz, énekelj sokat neki.
vagy kamu vagy ti hallottátok ezt bele
11 hónapos fiú gyerek ilyet nem mond
Szerintem is belehallottátok.
11 hósan három szótagos szót, mássalhangzó-torlódással nem tud kimondani egy gyerek, egyszerűen a hangképző szervei sem alkalmasak rá.
Amúgy az első szavak még nem "értelmesek" a gyerek számára, csak játszik a hangjával, nem kapcsol hozzájuk értelmet. Az fokozatosan, lassan alakul ki, és eleinte csak konkrét (látott) dolgokat tud megnevezni, utána alakul ki az elvontabb fogalmak megnevezése.
Szóval még ha véletlenül hallott is egy ilyen szót, és leutánozta (amit én kizártnak tartok, a szó "bonyolultsága" miatt), akkor sem érti, és valószínűleg nem is fogja tudni megismételni, még nagyon sokáig.
az én fiam is mondott már szavakat egy éves kora előtt,aja(anya),apa,baba,mama,papa,ezek tudatosak voltak,jókor használta őket.épphogy elmúlt egy éves,és mondta,hogy vijja(villany),bicici(bicikli),tecsi(tejcsi)
úgyhogy éppen lehet igaz is,amit ír a kérdező
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!