Mit tehet az unokatesóm, ha 14 éves lánya ku. válkodik?
Unokanővérem 14 éves lányára nem lehet hatni semmilyen eszközzel. Lusta, nem tanul, iskola helyett csavarog, kb 1 éve pedig összevissza szexel mindenkivel aki az útjába kerül. Ezt onnan lehet tudni, hogy naplót ír, amit az anyja megtalált és beleolvasott, azóta teljesen kivan, mert a kiscsaj gyomorforgató stílusban írja le kivel mit csinált. Egyébként is teljesen felnőttnek hiszi magát, anyját is és mindenki mást leolt magasról. Nincs perspektívája, úgy gondolja majd leszül v.kinek x gyereket, lehetőleg pénzes pasinak, addig meg az anyja kötelessége tartani. A neveléséről csak annyit, hogy apja 1 éves korában lelépett, nem is fizet utána és be sem lehet hajtani rajta, mert sosem dolgozott, mindig nők tartották el. (úgy látszik ez örökletes)
Az unokanővérem egyedül nevelte albérletben és mivel eü-i dolgozó, rengeteg időt töltött a munkahelyén, sokat hajtott, hogy meg tudjanak élni, sajnos emiatt kevés ideje maradt ugyan a gyerekre, de amúgy egy nagyon jó lelkű, szeretettel teli ember, tehát nem szeretethiánytól lett ilyen a gyerek, az tuti. De már szinte írtózik a gyerektől, és hát v.hol megértem, mert tényleg elég fura az a kislány, mintha nem volna teljesen 100-as.Semmivel nem lehet rá hatni, nincs lelkiismerete, teljesen gátlástalan, lop, csal, hazudik, otthon mindent tönkretesz,ha számon kérik, csak röhög. Mit lehet tenni ilyen setben. A pszichoógus nem vált be. Gyerekotthon?
szerintem kicsit egyoldalúan van vázolva a probléma. és hevesen. szívesen meghallgatnám a kislány véleményét is.
egyetértek az előttem szólóval, szeretet- és figyelemhiány, APAHIÁNY!!! ez nem tűnik föl senkinek? egy apa nélkül (ráadásul leutált apa-tudatban) felnőtt lánynak, aki erre érzékeny, mindig totál deviáns a fiúkhoz való viszonyulása, pontosan 2 véglet lehetséges! nekem van lány ismerősöm, aki kb. ilyen körülmények között nőtt föl, és meg se próbált a fiúkhoz közeledni.
kicsit elszaladt a ló a lánnyal, de nem lehet ezért őt hibáztatni.
anyukája nem tudom, mi mindent tesz meg azért, h lányát "megszelídítse", de bizonyára nem mindent. szerintem alapvető változtatásokra lenne szükség, magatartás, beszédmodor, stílus, hozzáfordulás jellege az anyuka részéről. az is lehet, h anyuka kicsit tartás nélkül, hogy mondjam, megalázkodóan viselkedik a lányával, ez sem jó!
konkrét válaszhoz ismerni kellene a szóban forgó egyéneket. pszichológus miért nem vált be?
a gyerekotthonról inkább nem írok semmit (előttem leírták).
Azért nem vált be, mert egyrészt unta a beszélgetést a gyerekkel, amit a lány is észrevett, másrészt a kislány közölte a pszichológussal, hogy ne avatkozzon idegenként az ő dolgába és nem is akar vele tovább beszélgetni.
Erre kötelezni meg nem lehet. A mediátornál történt látogatás "eredményét" pedig már leírtam korábban
Amúgy már többektől hallottam, hogy a pszichológus csak azoknál jelent megoldást, akik még nem szorultak rá, amint problémád van és felkeresed, csalódás. Egy dologhoz értenek, kiforgatni a szavaidat, meg közhelyekkel dobálózni,
de érdembeli segítséget ne várj tőlük.
11-es vagyok. van "drasztikus" módszer is, ha a lány TÉNYLEG ennyire durván kezelhetetlen, és nem csak haragból túlzol. egy kívülálló személy, akár Anya barátja, v rokon, aki odaköltözik hozzájuk, akár 2 hétre is, és kicsit beleavatkozik a családi életbe. de nemcsak úgy, h keménykedni próbál a lánnyal, hanem kedves is vele, megpróbálja elnyerni, ha a bizalmát nem is, azt, h normálisan beszélgetni lehessen vele.
ha a lánynak azért van mélyen valahol igazságérzete (sztem van, még fiatal), egy kívülálló harmadik véleménye hatással lehet rá. de ehhez ott kell lakni, és megélni a legapróbb, legbutább mindennapi helyzeteket is.
ÉÉÉÉS ha a lánynak van igaza valamiben, igazat kell neki adni!!! (nem ér, h mert ált. deviáns, sosem lehet igaza, mindig csak szemrehányást kap!)
pszichológusról: nem föltétlenül csalódás, hidd el. nem a megfelelő embernél jártatok. sajnos a psz. drága mulatság, ha jót akarsz, ki kell fizetni. akár 10e is lehet egy alkalom. de én befizetném, ha kell, kajapénzből is. NEM IGAZ, h a kislány túljár a psz. eszén! ezt azért te sem hiszed el, ugye?
Köszönöm mindenkinek a hozzászólást, külön köszönöm a 17 éves lánynak aki a gyerek perspektívájából írta meg érett fiatalhoz méltó véleményét, bizony bölcsebbnek tűnt néhány jóval idősebb hozzászólóénál, akik azonnal mindig a szülőt teszik felelőssé. Régóta olvasom ezt az oldalt és bizony van egy elveszett réteg a mai tizenévesek korosztályában, akikre nagyon is jellemző az a fajta viselkedés és látásmód amit az unokatesómis képvisel. DE!
Hál' Istennek vannak a normálisak is. És velük nem feltétlen van többet törődve. Szerintem ez az egész jó rész genetika. Ha a gyerek "normális" géneket szed össze, ha nem is különösen van vele foglalkozva akkor is ember lesz. (Saját példámon okulva, az én anyám is egyedül nevelt fel, 2 műszakban dolgozott, mikor du-os volt, azon a héten nem is találkoztam vele, mivel én ugye de suliba voltam, mégis tudtam a dolgom, jól tanultam, persze voltak kis hülyeségeim, de nem kallódtam el, és tudtam hol a határ)
Szóval, ha egy gyerek genetikailag "selejt" akkor viszont a szülő vért izzadhat, akkor se lesz belőle semmi, csak egyre nagyobb probléma. Nem lehet mindent a nevelésre fogni, persze finomítani lehet, de csodát tenni nem.
én meg a gének általi determináltságban nem hiszek :-) ha megtanultam volna, most idézhetném, öbb tanulmány és felmérés is készült épp erről, h sem a rasszok, sem az egyéb öröklött gének nem hordoznak magukban eleve elrendelt viselkedésmintákat!!! ezt ismétlem, nem én mondom, hanem genetikusok és fejlődéspszichológusok.
ami genetikailag örökölhető, és a viselkedésben nyilvánul meg, az csak és kizárólag a temperamentum. vagyis az, h heves v nyugodt vérmérsékletű az illető ember. minden más nevelés és tanulás (környezeti hatás!) eredménye.
nem lehúzni akarom az unokanővéred, nem biztos, h közvetlenül hibás ebben. valaki írta a rossz társaságot... lehet, vagy elég csak egy rossz barát, aki pl. idősebb, és jól kitanítja az anyja ellen. meg hát ismétlem: elszaladt a ló a kislánnyal! egyik hülyesége vitte a másikig, aztán szépen megtapasztalta, h semmi baja nem származik - semmiből. és rájött, h az anyját a kisujja köré tekerheti. ez gyakorlatilag ennyi. elején kellett volna lépni egy hatalmasat (az anyukájának).
ezért kitartok amellett, h a most már lelkiek felől lehet csak megközelíteni a problémát.
11-15-ös voltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!