Mit szóltok ehhez a névhez? Sztem az unokatesóm túlreagálta a véleményemet.
Virág-Csajból Boglárka Kamillának akarja elnevezni a lányát és megkérdezte mit szólok hozzá. Azt mondtam, hogy nagyon szép nevek, de talán így együtt a családnévvel kicsit már sok, én nem erősítenék rá a dupla virágnévvel a Virág keresztnévre. Hozzátettem, hogy ez nyilván az ő döntésük lesz, és ha nekik ez tetszik, akkor hajrá. Erre visszakérdezett, hogy akkor én adnám-e az enyémnek, vagy sem? Mondtam, hogy bár pl a Boglárka az egyik kedvencem és nálunk is listás volt, de így ilyen formában nem adnám. Rettentően megsértődött, pedig szerintem nem adtam rá okot. Bánt a dolog és sajnálom is. :-( Most hazudnom kellett volna, vagy mi?
Szeretném kikérni a véleményeteket.
szerintem semmi gáz nincs ezzel a névvel.
csak mert Virág az egyik vezetéknév, miért ne lehetne virágnevet adni keresztnévként.
nem hangzik bénán egyáltalán, nekem tetszik pl.
ami miatt nem az igazi, az az, hogy túl hosszú.
Valahogy udvarold körbe. Talán azt elfelejtetted, hogy terhesen szuperérzékenyek a nők.
Amúgy egyet értek, ez a névválasztás nem szerencsés, de a történet nyilván nem is erről szólt...
Azért ezzel neki tisztába kéne lennie. Nekünk is olyan a vezetéknevünk, amihez ha virágnevet adnánk, elég vicces lenne, pedig nagyon tetszenek a női virágnevek, de van eszem, és nem akarok kiszúrni a gyerekemmel.
Ráadásul a vezeték nevük is túl hosszú, ehhez egy rövid egy db-os keresztnév illik, erre gondolnia kéne. A gyerek utálni fogja a nevét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!