Mit szóltok ehhez a névhez? Sztem az unokatesóm túlreagálta a véleményemet.
Virág-Csajból Boglárka Kamillának akarja elnevezni a lányát és megkérdezte mit szólok hozzá. Azt mondtam, hogy nagyon szép nevek, de talán így együtt a családnévvel kicsit már sok, én nem erősítenék rá a dupla virágnévvel a Virág keresztnévre. Hozzátettem, hogy ez nyilván az ő döntésük lesz, és ha nekik ez tetszik, akkor hajrá. Erre visszakérdezett, hogy akkor én adnám-e az enyémnek, vagy sem? Mondtam, hogy bár pl a Boglárka az egyik kedvencem és nálunk is listás volt, de így ilyen formában nem adnám. Rettentően megsértődött, pedig szerintem nem adtam rá okot. Bánt a dolog és sajnálom is. :-( Most hazudnom kellett volna, vagy mi?
Szeretném kikérni a véleményeteket.
Amúgy meg rendesen túlreagálta az unokatesód.
Mégis miért képzeli, hogy mindenkinek egyet kéne érteni vele? Ha nem tudja elfogadni, hogy más ember másképp is gondolkodhat, inkább ne kérdezzen meg senkit.
Te nem voltál vele bunkó, udvariasan közölted a véleményed. Nem kell, hogy lelkiismeret-furdalásod legyen.
Ez az egész név gáz úgy ahogy van.
Eleve minek a két vezetéknév, miért nem elég egy.
A Virághoz nem illenek a virágnevek.
BoglárKAKAmilla nagy baromság és cikiiiiiii.
Ráadásul a Csajbók Boglárka is hülyén hangzik, mint valami nyelvtörő. Bókbog. Tiszta hülyeség.
Túlreagálta, ne foglalkozz vele. Neked van igazad. Ő meg azt a nevet adja a gyerekének, amit ő akar, ő csinál hülyét a gyerekéből, nem te.
Akkor a tesód olyan mint anyukám, ő is meg tud sértődni hasonló dolgokon. :o( Nem bírják a negatív kritikát, csak akkor meg minek kérdezte meg a véleményed? Én megkérdeztem volna a helyedben mikor már megsértődött, hogy ugyan min sértődött be? Azon, hogy neked nem tetszik? Akkor minek kérdezte a véleményed... De mellette szól, hogy várandós, ilyenkor valóban hiperérzékenyek tudnak lenni.
A névvel kapcsolatban pedig: nem tudom, hogy melyik a ti vezetéknevetek, illetve, hogy nektek hány nevetek van, de gondolt rá a tesód, hogy ezt így viselni is kell? Annyira hosszú, hogy kimondani is nehéz egy bemutatkozáskor, illetve aláírni is, mert nem fér ki...
Tudom, mert nekem is hosszú nevem van, a másodikat nem is használtam, az iratoknál mindig megkérdezem, hogy a második nevemet is odaírjam is, kell e (kiv. hivatalos iratok) és most, hogy felvettem kötőjellel a férjem nevét... hát had ne mondjam. Bemutatkozás kézfogásnál mindig arra koncentrálok, hogy ki tudjam mondani egybe, nem tudok arra figyelni, hogy a másikat hogy hívják. És nekem még nincs is ilyen nyelvtörő nevem, mint ez lenne... A fenti válaszoló jól leírta a nyelvtörő részét. Egyáltalán nem tetszik. (külön külön igen, nem a névvel van problémám)
Elég gáz ez a választás, kitolnak a gyerekkel. A sok virág, na meg a ka-ka... :(
Nem elég, hogy 2 vezetéknévvel büntetik, még a keresztnevet is duplázzák -jó hosszúakkal ráadásul??
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!